Escape PlanPogledaj trailer!
Ocjena korisnika
Odlično!
6,749%
Escape Plan

Naslov:

Plan za bijeg

Godina:

2013

Žanr:

kriminalistički, misterija, akcija, naučna fantastika, triler

Trajanje:

115 min

Režija:

Mikael Håfström

Scenario:

Jason Keller
, Miles Chapman


Glavne uloge:


Arnold Schwarzenegger
  >  Rottmayer
Sylvester Stallone
  >  Ray Breslin
Vincent D'Onofrio
  >  Lester Clark
Sam Neill
  >  Dr. Kyrie
Jim Caviezel
  >  Hobbes
Vinnie Jones
  >  Drake
Graham Beckel
  >  Brims
Matt Gerald
  >  Roag
Amy Ryan
  >  Abigail
Faran Tahir
  >  Javed
Christian Stokes
  >  Babcock
50 Cent
  >  Hush
David Joseph Martinez
  >  Captain Newal Beradah
Alec Rayme
  >  Pilot
Caitriona Balfe
  >  Jessica Miller

Opis:


Odavde pobjeći možemo samo zajedno.

Ray Breslin (Sylvester Stallone) vlasnik je kompanije Breslin-Clark koja se bavi testiranjem zaštite zatvora s najvećem stupnjem sigurnosti. Breslin život provodi u zatvorima proučavajući sustav, ponašanje čuvara te pronalazeći slabe strane u sigurnosti. Njegov cilj je onemogućiti zatvorenicima koji jednom dospiju u zatvor da iz njega ikada pobjegnu. No Breslinov posao ima osobnu pozadinu: nekoć je bio tužitelj koji je iza rešetaka smjestio kriminalca, koji je uspio pobjeći te iz osvete ubiti njegovu suprugu i dijete. Breslinu i njegovom partneru Lesteru Clarku (Vincent D'Onofrio) CIA ponudi milijunski posao, koji se sastoji u testiranju jednog zatvora maksimalne sigurnosti. Iako protiv njegovih principa, Breslin pristane na posao te pod krinkom terorista biti proveden u zatvor. No plan prođe po zlu kada mu iz ruke bude uklonjen mikročip za lociranje, a on je drogiran i sproveden u zatvor. Bresklin se budi u ćeliji ograđenoj staklom za svih strana, u njemu nepoznatom zatvoru te bez nade da će ga prijatelji pronaći.

U režiji Mikaela Håfströma, najpoznatijeg po izvrsnom „Ondskan (Evil)“, „Plan za bijeg“, koji je spojio dvije velike akcijske zvijezde Sylvestera Stallonea i Arnolda Schwarzeneggera, zanimljivo bio je veći hit izvan domicilne Amerike, skupivši dvostruko više na teritoriju Azije i Europe (50 milijuna dolara), dok se sveukupni svjetski utržak popeo na vrtoglavih 138 milijuna dolara. Opet zajedno nakon „The Expandables“, bok uz bok, iskusni Stallone i Schwarzenegger pod vodstvom Mikaela Håfströma, znali su kako postepeno podizati napetost do konačnog raspleta te, iako najveći, nisu i jedini razlog gledanju ovog filma novijeg datuma. Vincent D'Onofrio, Sam Neill, Amy Ryan, svi od reda briljantni glumci dali su svoj doprinos filmu, koji je, ako volite akciju i triler, savršen izbor za vas.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (10)
  • The Expendables 2

    The Expendables 2 (2012)

    akcija, triler, avantura

    Najveći frajeri svih vremena opet zajedno! Nastavak velikog hita, sa hrpom blockbusterskih hollywoodskih akcijskih junaka potpomognutim najboljim svjetskim igračem tenisa: Novakom Đokovićem koji se...
  • Bullet to the Head

    Bullet to the Head (2012)

    kriminalistički, akcija, triler

    Novi akcijski spektakl Sylvestera Stallonea, koji glumi profesionalnog plaćenog ubojicu, prisiljenog udružiti snage s policajcem (Sung Kang) kako bi pronašli čovjeka koji je smaknuo njihove partnere.
  • The Expendables 3

    The Expendables 3 (2014)

    akcija, triler, avantura

    Filmska franšiza s najviše glumačkih zvijezda u povijesti, eksplozivnih kaskaderskih akrobacija i nevjerojatnog oružja. Po prvi put zajedno u jednom filmu glume Sylvester Stallone, Arnold...
  • The Last Stand

    The Last Stand (2013)

    kriminalistički, akcija, triler

    Veliki povratak najvećeg akcijskog junaka Arnolda Schwarzeneggera, u prvoj glavnoj ulozi nakon Terminatora 3. Schwarzenegger glumi bivšeg policajca iz Los Angelesa, koji završava kao šerif u malom...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    30.06.2018. 15:51
    Odličan film. Preporuka i ocena 8/10
  • beogradski
    eXtreme member
    25.06.2018. 14:44
    Dobar film. Inace, na srecu, nema ovo veze sa sf zanrom. A Arnie i Sly su zaista dream team sto je napisala CSInvestigator ( nadam se da nije bila sarkasticna ) ), a sto se onoga tice sto je napisala bojanadj da su im ''zbrckane'' face...pa sta na to napisati? AAAA, da, NO COMMENT. Zbrckane face ili ne, svaka njma cast sto i dalje traju. Njihovi filmovi nisu pali kvalitetom kao sto je primer sa Van Damom ili Sigalom, koji uzima srpsko drzavljanstvo a i on sam ne zna zbog cega. PS. Pogledao sam trejler za Escape Plan 2: Hades i slobodno ogu napisati da je to daleko od ovoga. Dodao bih jos da je Caviezel dobar u ulozi negativca i da Vinnie Jones zaista ne zna da glumi i da je ekipa zaista ok, jer jos igraju i 50 Cent, D'Onofrio i Sam Neil. I da pohvalim svedskog rezisera. Preporucujem. A ko bi da gleda zgodna i zategnuta tela ''via teretana'', mada to je produkt steroida a tamo razvijaju svoj IQ )
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    19.06.2018. 02:42

      Vidim da se pojavio prevod za drugi deo, dobar povod za komentar.

      Setio sam se svoje filmske jednačine (Rambo + Terminator = dva kubika dobre građe) koja je nastala kao rezultat filmova u kojom su ova dvojica sarađivala. Očekivao sam neku sličnu katastrofu ali sam se prevario u prognozi jer ovo uopšte nije bilo tako lpše kako izgleda u najavi. To ipak nije zasluga ovog istrošenog tandema već odličnog scenarija i još bolje režije još jednog Evropskog (švedskog) najamnika u holivudu.

      Raznoraznih preterivanja ima ali tek negde pri kraju i ona su zaista minimalna. Zanimljivo je da je čika Arnold dok je pokušao da glumi ovde po prvi put od kad znam progovorio na maternjem jeziku. Dobri su matorci koji takođe potvrđuju još jednu moju teoriju. Primetio sam da su filmski snagatori najbolji kad su u gazi da moraju da glume bez skidanja majice. Kad sam već kod izgkeda, Stalone ipak ima blagu prednost zbog izraza lica koje projektuje hroničan zatvor.

      Šalu na stranu, dobra i ipak ne toliko nedotupavna zabava.

{{message}}

{{item.title}}