Flowers for Algernon

Film

drama, naučna fantastika (2000)

Flowers for Algernon

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,8
Flowers for Algernon

Godina:

2000

Žanr:

drama, naučna fantastika

Trajanje:

91 min

Režija:

Jeff Bleckner

Scenario:

Daniel Keyes
, John Pielmeier


Glavne uloge:


Matthew Modine
  >  Charlie Gordon
Bonnie Bedelia
  >  Rose
Kelli Williams
  >  Alice Kinian
Cameron Bowen
  >  Young Charlie
Ronit Cohen
  >  Francine
Kathryn Kirkpatrick
  >  Bernice
David McFarlane
  >  Lester
Ron Rifkin
  >  Dr. Jonah Strauss
Cliff Saunders
  >  Mike
Gloria Slade
  >  Faye
Philip Kowalik
  >  Young Charlie 2

Opis:


Koliko nam toga treba za potpuno zadovoljstvo? Uglavnom previše, pokazuje ova dirljiva drama o čovjeku koji je htio još samo malo. 'Charlieja' glumi Matthew Modine.

Charlie Gordon (Matthew Modine) je mentalno zaostao čovjek koji u svojemu životu ima jednu jedinu želju - biti genij. Kada ga znanstvenici izaberu za sudionika u eksperimentalnom kirurškom zahvatu, čini se da bi mu se želja ipak mogla ispuniti. Ali ubrzo nastaju problemi. Zahvat izaziva nuspojave toliko opasne da mogu usmrtiti čovjeka. Može li se Charlie zadovoljiti time da ostane onaj stari, bez ikakvih rizika, ili će ga velika želja i pronađena ljubav natjerati u veliku opasnost? Temeljena na romanu Daniela Keyesa, drama 'Charlie', redatelja Jeffa Blecknera dirljiva je i topla priča o snazi ljudskog duha i nemogućnosti opiranja svojim željama, čak i kada su one potencijalno iznimno opasne. Pričajući nam priču mentalno zaostale osobe velikog srca koja je pod svaku cijenu željela biti genij, Bleckner nas podsjeća na činjenicu kako većina nas slabo i rijetko cijeni zdrav razum i zdravlje, koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo. U naslovnoj ulozi gledamo sjajnog Matthewa Modinea, dok ostatak glumačke ekipe, među ostalima, čine i Kelli Williams, Bonnie Bedelia, Richard Chevolleau i Jeff Pustil.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Algernon ni Hanataba wo

    Algernon ni Hanataba wo (2015)

    naučna fantastika

    A medical procedure allows the developmentally disabled to become geniuses. It follows the patient who is experimented on and his new relationships.
  • Charly

    Charly (1968)

    drama, ljubavni, naučna fantastika

    Charly (C. Robertson) je mentalno zaostali tridesetogodišnji muškarac koji redovito pohađa večernju školu i radi kao čistač u pekarnici. Učiteljica Alice Kinnian (C. Bloom) brine se o njemu i vodi ga...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}