GirlPogledaj trailer!

Film

drama (2018)

Girl

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,9
Girl

Godina:

2018

Žanr:

drama

Trajanje:

100 min

Režija:

Lukas Dhont

Scenario:

Angelo Tijssens
, Lukas Dhont


Glavne uloge:


Valentijn Dhaenens
  >  Pascal
Tijmen Govaerts
  >  Lewis
Nele Hardiman
  >  Ballet Pianist

Opis:


Lara je odlučna 15-godišnjakinja koja predano radi na tome da postane profesionalna balerina. Uz podršku svoga oca, u novoj školi, ona se u potpunosti posvećuje svom cilju. Međutim, njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju rasti nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini zato što je rođena kao dečak.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • De dirigent

    De dirigent (2018)

    drama

    Združene države Amerike leta 1926. 24-letna Antonia Brico je bila še otrok, ko se je s starši preselila čez lužo. Sanjala je o tem, da bi postala dirigentka, vendar njene ambicije nihče ni jemal...
  • Eldorado

    Eldorado (2018)

    dokumentarni

    Crpeći inspiracije za svoje crteže od susreta sa italijanskom de vojčicom-izbeglicom, za vreme Drugog svetskog rata, Markus Imhoof govori nam kako su izbeglice i migranti tretirani u sadašnje vreme -...
  • Wij

    Wij (2018)

    drama

    T0kom raspusta koje provode u graničnom selu između Belgije i Holandije, osmoro tinejdžera igra neobičnu igru, da bi razbili monotoniju svakidašnjice. Oni izazivaju jedni druge, pa ubrzo njihove...
  • Rafiki

    Rafiki (2018)

    drama, ljubavni

    Bliže se izbori u Nairobiju, a dvije kćeri političara suparnika zaljube se jedna u drugu. Budući da je u toj zemlji homoseksualnost ilegalna, njihova je romansa zabranjena. Stoga će morati izabrati...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 2b0rn0t0b
    eXtreme member
    04.03.2019. 21:44

    "Devojka" je veoma dobar film, zanimljiv i ako se osvrnemo i na samu temu - društveno je angažovan u najširem mogućem smislu, ali ne na direktan ili politički korektan način. Film ni najmanje nije nalik onome što sam očekivao. A, očekivao sam još jedno dosadno comming of age sočinjenije o nesnalaženjima i lutanjima tinejdžera tokom odrastanja.

    Film počinje sasvim obično, ali gledalac tokom vremena shvata da je Ona zapravo On zarobljen u telu i psihi suprotnog pola i tu svaka običnost prestaje. Devojčicu koju tokom filma pratite u njenim svakodnevnim aktivnostima, sad počinjete da percepirate kao dečaka u životnoj ulozi devojčice i vaš ugao percepcije se obrće za 180°. Možda ni ovo dečak nije najpreciznije rečeno, ali takav nam je i jezik, u dihotomijama, antonimima  i suprotnostima.


    Lara ima 16 godina, bavi se baletom i primljen/a je u prestižnu školu za mlade talente. Ima mlađeg brata i oca. Nema prijatelja. Nema tu ni mnogo čega za prepričavanje.

    Film daje psihološki portret dečaka (najpreciznije bi bilo reći - osobe) koji čeka operaciju promene pola i svega onoga što u taj paket spada - lične sumnje, nedoumice, nestrpljenje i nesigurnost, odnos porodice i odnos sredine prema njemu. Taman kad je pripretilo da će kraj, kakav ovakvoj priči i priliči, ostati otvoren i nedopričan - kad ono - režiser vadi najgrđi i najoveštaliji epilog i zamalo da upropasti stvar. No, ni taj epilog nije pravi kraj, da sad ne obrazlažem i ubijam čar otkrivanja filma. Trebalo je nekako dati privid kraja ovoj drami, ali ta drama, znamo mi to iz života, nikada nema kraja i to je najveća tragedija transrodnih osoba. Nema konačnog razrešenja unutrašnjih sukoba i samoprihvatanja/samoodbacivanja, nema definitivnog rešenja, nema happy end-a.

    Glavni glumac je odigrao fenomenalno i po mom mišljenju upravo je on izvukao film iznad proseka. Do kraja nisam bio načisto da li je on stvarno dečak ili je ipak devojčica. Ili je u pitanju jedno androgino biće. Ni sad ne znam.


  • titlovi.com
    Approval team
    02.03.2019. 20:37
    Prijevod je uradio mita53 👍
  • nesaparty
    eXtreme member
    19.11.2018. 21:53
    Girl(2018)


    Nagrada Zlatni toranj za najbolji film na 25. Festivalu evropskog filma Palić 2018 dodeljen je filmu “Devojka” u režiji Lukasa Donta, realizovanom u belgijsko-holandskoj koprodukciji.


    Godina:

    2018

    Zemlja:

    Belgija

    Režija:

    Lukas Dhont

    Trajanje:

    105 min

    Uloge:

    Victor Polster, AriehWorthalter, KatelijneDamen

    Sinopsis:

    Lara je 15-godišnja devojka, u telu muškarca, sa snom da postane balerina.

    Scenario:

    Lukas Dhont, Angelo Tijssens

    Producent:

    Dirk Impens

    Fotografija:

    Frank van den Eeden

    Montaža:

    Alain Dessauvage

    Muzika:

    Valentin Hadjadj

    Produkcija:

    MenuetProducties, Frakas Productions, Topkapi Films


    https://www.imdb.com/title/tt8254556/



    [TUBE]nL8eLRgCsb0[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}