GloriaPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, triler (1999)

Gloria

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
5,117%
Gloria

Godina:

1999

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

108 min

Režija:

Sidney Lumet

Scenario:

John Cassavetes
, Steve Antin


Glavne uloge:


Sharon Stone
  >  Gloria
Jeremy Northam
  >  Kevin
Bonnie Bedelia
  >  Brenda
Cathy Moriarty
  >  Diane
George C. Scott
  >  Ruby
Sarita Choudhury
  >  Angela
Teddy Atlas
  >  Ian
Don Billett
  >  Raymond
Bobby Cannavale
  >  Jack
Miriam Colon
  >  Maria
Jerry Dean
  >  Mickey
Tony DiBenedetto
  >  Zach
Jean-Luke Figueroa
  >  Nicky
Barry McEvoy
  >  Terry
Mike Starr
  >  Sean

Opis:


Gloria nema dlake na jeziku, čvrstih je uvjerenja, ali i velikog srca. Sharon Stone i Jean-Luke Figueroa glume nesvakidašnji par bjegunaca kojima su na tragu nemilosrdni kriminalci.

Netom nakon izlaska iz zatvora, u kojem je provela tri godine jer je štitila svoga dečka mafijaša, Gloria (Sharon Stone) odmah krši uvjetnu kaznu te odlazi u New York, gdje ju čeka neizvjesna budućnost. Očajna i gladna, Gloria se smuca prljavim ulicama neprijateljskih četvrti i pod svoje uzima tvrdoglavog šestogodišnjaka Nickyja (Jean-Luke Figueroa), čiju su obitelj ubili kriminalci s kojima je Gloria nekad bila u vezi. Nicky posjeduje informacije koje bi mogle uništiti nezakonito carstvo newyorških mafijaša pa je stoga i dječak na listi za odstrel. Naravno, jedini način na koji Gloria može sačuvati svoj život, jest taj da se brine o Nickyjevom. Slavni kultni autor američkoga nezavisnog filma John Cassavetes prvobitnu je verziju scenarija kriminalističke drame 'Gloria' napisao još davne 1980. godine, da bi puna dva desetljeća kasnije film ugledao i svjetlo dana u režiji Sidneya Lumeta, kojemu je scenaristički pomogao Steve Antin. Spajajući klasične elemente kriminalističkog filma bijega i potjere, s majčinskim dramskim odnosom Glorije i Nickyja, Lumet je dobio film koji je ujedno i napet i nepredvidljiv, ali i topao i nježan, makar smješten u nepristupačnost newyorških slamova. Naslovnu ulogu tumači Sharon Stone, a dječaka nadareni Jean-Luke Figueroa, dok se u ostatku glumačkog popisa nalaze i slavni George C. Scott i Bonnie Bedelia.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Critical Care

    Critical Care (1997)

    drama, komedija

    Dr. Werner Ernst (J. Spader) specijalizant je u najsuvremenije opremljenoj bolnici čijim pacijentima, ovisno o bankovnom računu, ništa ne nedostaje. Uostalom, to je i politika Wernerova šefa dr...
  • Guilty as Sin

    Guilty as Sin (1993)

    drama, kriminalistički, triler

    A female lawyer takes an accused wife-murderer as a client, but finds herself morally compelled to betray him one way or another.
  • A Stranger Among Us

    A Stranger Among Us (1992)

    drama, kriminalistički, ljubavni

    Emily, odvažna je i sirova njujorška detektivku koja se ne libi oružjem rješavati probleme. Prilikom jedne od takvih akcija joj strada partner i šefovi je, da bi je smirili, šalju na naizgled...
  • Just Tell Me What You Want

    Just Tell Me What You Want (1980)

    komedija, ljubavni

    A married, egotistical, middle-aged head of a corporate empire man and his mistress and protegee, who wants a more serious commitment and ends up dating a younger man, are in a casual love/hate...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    02.10.2023. 14:39
    Ponovo sam odgledao ovaj dobar film
  • Gajtana
    Junior moderator
    04.01.2013. 08:58

            Gloria

     
     
     
     

    Žanr: Drama, Triler, Krimi
    Godina: 1999
    Država: SAD
    Trajanje: 108 minuta
    Uloge: Sharon Stone, Jean-Luke Figueroa, Jeremy Northam
    IMDb
     
     
     

    Radnja filma:
    Gloria nema dlake na jeziku, čvrstih je uvjerenja, ali i velikog srca. Sharon Stone i Jean-Luke Figueroa glume nesvakidašnji par bjegunaca kojima su na tragu nemilosrdni kriminalci.
    Netom nakon izlaska iz zatvora, u kojem je provela tri godine jer je štitila svoga dečka mafijaša, Gloria (Sharon Stone) odmah krši uvjetnu kaznu te odlazi u New York, gdje ju čeka neizvjesna budućnost.
    Očajna i gladna, Gloria se smuca prljavim ulicama neprijateljskih četvrti i pod svoje uzima tvrdoglavog šestogodišnjaka Nickyja (Jean-Luke Figueroa), čiju su obitelj ubili kriminalci s kojima je Gloria nekad bila u vezi. Nicky posjeduje informacije koje bi mogle uništiti nezakonito carstvo newyorških mafijaša pa je stoga i dječak na listi za odstrel. Naravno, jedini način na koji Gloria može sačuvati svoj život, jest taj da se brine o Nickyjevom.

    Slavni kultni autor američkoga nezavisnog filma John Cassavetes prvobitnu je verziju scenarija kriminalističke drame 'Gloria' napisao još davne 1980. godine. Naslovnu ulogu tumači Sharon Stone, a dječaka nadareni Jean-Luke Figueroa, dok se u ostatku glumačkog popisa nalaze i slavni George C. Scott i Bonnie Bedelia.
    izvor:inter.okr

     
     
     

    Trailer:
    [TUBE]-zGiS6O0aCQ[/TUBE]
     
     
     
     
     
     
    Gajtana2013-01-04 08:59:43

{{message}}

{{item.title}}