Hannibal

Film

biografski, drama, istorijski, akcija, ratni (2006)

Hannibal

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,8
Hannibal

Naslov:

Hanibal

Godina:

2006

Žanr:

biografski, drama, istorijski, akcija, ratni

Trajanje:

89 min

Režija:

Edward Bazalgette

Scenario:

Matthew Faulk
, Mark Skeet


Glavne uloge:


Ben Cross
  >  Fabius Maximus
Kenneth Cranham
  >  Narrator (voice)
Shaun Dingwall
  >  Scipio
Rob Dixon
  >  Publius Scipio
Emilio Doorgasingh
  >  Maharbal
Valentin Ganev
  >  Lucius Aemilius Paullus
Tristan Gemmill
  >  Gaius Terentius Varro
Vincent Riotta
  >  Hanno the Great
Ivan Petrushinov
  >  Boii Chief
Bashar Rahal
  >  Hasdrubal
Vincent Riotta
  >  Hanno the Great
Alexander Siddig
  >  Hannibal
Hristo Mutafchiev
  >  Vandicar
Teodora Duhovnikova
  >  Imilce (as Teodora Ivanova)
Mido Hamada
  >  Mago
Hristo Mitzkov
  >  Gisko

Opis:


Kombinacijom dramatične napetosti, najnovijih povijesnih otkrića i suvremene kompjutorske grafike veliki Hanibal Barka ponovno živi. Javna i osobna, sjajna i odvažna, ovo je priča o jednom od najvećih svjetskih ratnih junaka.
Dvjesto godina prije Kristova rođenja Rim je rastuća velesila u drevnome svijetu kojoj ništa ne može stati na put. No, jedan je čovjek odlučio izazvati njezinu snagu. Zakleo se da će osvetiti nepravdu učinjenu njegovom domu Kartagi u sjevernoj Africi, carstvu koje je vladalo Mediteranom prije nego što mu je Rim oteo krunu. Njegova patološka mržnja prema Rimu nije poznavala granice.
Nakon egzila u Španjolskoj 26-godišnji Hanibal Barka predvodio je vjerojatno najodvažniji vojni pothvat u povijesti. S 50.000 vojnika i 37 slonova prevalio je 2415 kilometara kako bi izazvao neprijatelja na vlastitom tlu. Ratni pohod koji je uslijedio bio je tako brutalan i nasilan da je gotovo nevjerojatan. Hanibal je srušio rimski mit o nepobjedivosti porazivši veliku naciju i vojsku ne jedanput, nego tri puta.
No, ovo nije spektakl. Ovo je dirljiva priča koja svjedoči o svakodnevnim mislima i djelima Hanibalova svijeta: od mnogobrojnih izazova s kojim su se Kartažani susreli na svom putu, do Hanibalovih vlastitih strahova i rivalstva sa Scipionom Afričkim, jedinim čovjekom koji je uspio pobijediti punskog vojskovođu.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Imperium: Augustus

    Imperium: Augustus (2003)

    drama, istorijski, ljubavni, ratni

    Peter O'Toole maestralno dočarava lik Augusta Cezara, rimskog vojskovođe i prvog državnika proglašenog za rimskog cara. Cezar August stupa na političku scenu Rima u jeku građanskog rata. Nakon...
  • Annibale

    Annibale (1959)

    biografski, drama, istorijski, akcija, avantura, ratni

    Italijanski historijski film snimljen 1959. u režiji Carla Ludovica Bragaglie i Edgara G. Ulmera. Protagonist, čiji lik tumači američki glumac Victor Mature, je znameniti kartaginski vojskovođa...
  • Attila

    Attila (2013)

    akcija, triler, horor

    When American soldiers inadvertently steal Attila the Hun's secret riches, the wrath of the barbarian is awakened; the mummified warrior will stop at nothing to kill the intruders.
  • Empire

    Empire (2005)

    drama, istorijski, akcija

    The story is set in Rome around 44 B.C., just after the assassination of Julius Caesar. Octavius, aged 17, who was named heir by Caesar, is challenged by Marc Anthony. A civil war ensues, ending in a...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}