Ich seh, Ich sehPogledaj trailer!

Film

misterija, triler, horor (2014)

Ich seh, Ich seh

Ocjena korisnika
-
6,786%
Ich seh, Ich seh

Naslov:

Laku noć, mamice

Godina:

2014

Žanr:

misterija, triler, horor

Trajanje:

99 min

Režija:

Veronika Franz
, Severin Fiala

Scenario:

Veronika Franz
, Severin Fiala


Glavne uloge:


Michael Ande
  >  Werner von Trapp
Ruth Leuwerik
  >  Baronin von Trapp
Susanne Wuest
  >  Mutter
Hans Escher
  >  Priester
Elfriede Schatz
  >  Rotkreuz Sammlerin
Elias Schwarz
  >  Elias
Lukas Schwarz
  >  Lukas
Karl Purker
  >  Rotkreuz Sammler
Georg Deliovsky
  >  Pizzalieferant
Christian Steindl
  >  Mesner
Christian Schatz
  >  Bauer
Erwin Schmalzbauer
  >  Akkordeongott

Opis:


U izoliranoj kući na selu devetogodišnji blizanci Lukas i Elias žive s majkom koja se oporavlja od nedavne estetske operacije. S natečenim i grotesknim licem ispod zavoja majka zahtijeva potpuni mir i tišinu kako bi se oporavila, i to vrlo brzo počinje ići na živce dvojici nemirnih dječaka. Dok ona postaje sve stroža, braća se povlače dublje u svoj svijet gdje im ljutnja i sumnja rastu, a mašta divlja - čak do te mjere da posumnjaju u to je li osoba ispod zavoja uopće njihova prava majka.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (8)
  • Goodnight Mommy

    Goodnight Mommy (2022)

    drama, kriminalistički, horor

    Dečaci, blizanci, koji rade sve zajedno, od sakupljanja buba pa do hranjenja mačaka lutalica, dočekuju povratak majke kući nakon njene rekonstruktivne operacije. Ali, sa njenim licem umotanim u...
  • The Lodge

    The Lodge (2019)

    drama, triler, horor

    Mlada žena i dvoje dece njenog verenika zimski odmor provode u udaljenom selu. Zavejani i izolovani od ostatka sveta oni će otkriti misterije njene mračne prošlosti, ali i gubitke koji proganjaju svo...
  • Creep

    Creep (2014)

    triler, horor

    When a videographer answers a Craigslist ad for a one-day job in a remote mountain town, he finds his client is not at all what he initially seems.
  • The Autopsy of Jane Doe

    The Autopsy of Jane Doe (2016)

    horor

    Brian Cox i Emile Hirsch glume oca i sina, Tonya i Austina, koji rade kao patolozi. Priča se događa u mrtvačnici u koju im dostave tijelo nepoznate, lijepe mlade djevojke, koje je na neobjašnjiv...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    17.09.2022. 15:41
     Radnja filma opisana u prvom postu je dovoljna.

     Ovo je po mom misljenu neka kombinacija art ( razmisljao sam  u nekim trenucima da li je `Style over Substance`), pa granica psiholoski triler/horor, i pritom minimalisticki pristup.

    Zanimljive su i pesma, igra asocijacija, `spijuniram svojim malim okom`;), zatim od bubasvaba, preko macke  do nekih h.......itd.

    Dinamika mi je taman, nije mi bio spor,  zvuk isto, taman da se stvori dobra atmosfera i napetost, kamera... pa moze isto da se pise ali nema potrebe, videcete.

    Autori iz scene u scenu daju samo nagovestaje, vecina moze da se nasluti, nesto i da se poveze kroz pocetak filma ( tu ima nagovestaja za nesr..., ili za bracu, itd.), ili kako film odmice, ali sam opet bio u dilemi do odredjenog trenutka i to mi se svidelo,
    dok  neke stvari nisu objasnjene, nije nesto presudno ili znacajno, mozda je to i neka draz, ali opet neko voli da ima i kompletnu sliku, a ne da nagadja ili tumaci.

    Ima tu podosta psiholoskih stvari, i jos nekih umetnutih , da ne nabrajam bili bi spoiler-i, a i to je srz narativa i u konacnom sta su autori hteli da prenesu gledaocima, posledice, koje ipak `zastrasuju` ili bar `uzasavaju` ,
     ali ima dosta filmova ili delova koji obradjuju datu temu, ali ovde mi je eto zanimljiv nacin, mozda nekome nece biti, malo je agresivniji, ali mislim da je i trebao takav da bude.

    U sustini ok mi je film, kraj sam ocekivao da bude nesto tog tipa, mada nesto sto se prozima u filmu mi je i dalje za tumacenje,mozda i ne treba da ima potporu u stvarnosti.    
    AlexDeLarge2022-09-18 02:15:52
  • aleksayu
    eXtreme member
    17.09.2022. 14:47

      Vec sam skinuo original i gledam ga prkeo reda , pa cu da napisem utiske.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    16.09.2022. 22:56
    Amazon Prime je danas izbacio rimejk, zanimljivo da je bas veceras  potrefio da ga pomene, ili je video da je rimejk pa trazio izvorni :) Moram sutra napisati i za ovaj film po koju recenicu.

{{message}}

{{item.title}}