Incident at Loch NessPogledaj trailer!

Film

komedija, avantura, horor (2004)

Incident at Loch Ness

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,662%
Incident at Loch Ness

Godina:

2004

Žanr:

komedija, avantura, horor

Trajanje:

94 min

Režija:

Zak Penn

Scenario:

Zak Penn


Glavne uloge:


Werner Herzog
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Russell Williams II
  >  Himself (Crew of Discovery IV) (as Russell Williams)
John Bailey
  >  Crew of Herzog in Wonderland
Gabriel Beristain
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
David A. Davidson
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Katherine Ferwerda
  >  Party Guest
Tanja Koop
  >  Crew of Herzog in Wonderland
Matthew Nicolay
  >  Crew of Herzog in Wonderland
Zak Penn
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Kitana Baker
  >  Herself
Michael Karnow
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Robert O'Meara
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Steven Gardner
  >  Himself (Crew of Discovery IV)
Elisabeth Beristain
  >  Party Guest
Marty Signore
  >  Crew of Herzog in Wonderland

Opis:


U ljeto 2003. glasoviti redatelj Werner Herzog odlučio je snimiti dokumentarac o slavnom škotskom jezeru Loch Ness, navodnomu domu pretpovijesnoga čudovišta Nessie. Herzogova je namjera bila istražiti „ podrijetlo i potrebu postojanja čudovišta" više negoli tražiti samo čudovište. Film se trebao zvati Zagonetka Loch Nessa. U doba kada je Herzog počeo snimati, poznati kinematograf i producent John Bailey već je režirao dokumentarac o njemu, provizorno ga nazvavši Herzog u Zemlji Čudesa. To ne bi bilo prvi put da Herzoga snimaju dok snima film, ali možda bi moglo biti posljednji put... Ali ni Bailey ni Herzog nisu mogli predvidjeti da Zagonetka Loch Nessa nikada neće biti snimljena do kraja. Kaos koji je slijedio Herzoga na drugim njegovim velikim pothvatima, slijedit će ga i do Loch Nessa. Snimanje je zaustavljeno nakon nesreće s brodom samo nekoliko tjedana nakon njegova početka. Optužbe za nekompetentno vođenje snimanja i čak za kažnjivi nemar, upućene su na različite strane. Prvi put u svojoj karijeri Herzog je morao odustati od filma.

U jesen 2003. nezavršena Zagonetka Loch Nessa kombinirana je sa snimkama koje je John Bailey snimio za Herzoga u Zemlji čudesa. To je rezultiralo NESREĆOM KOD LOCH NESSA, koji su završili Howard Smith i Abby Shwarzwalder, ali zbog mnogih tužba na račun autorstva, nitko za taj film nije dobio priznanje. Zbog pravnih prepucavanja dijelovi filma dospjeli su na internet. Kadrovi su navodno bili najjasnije snimke strašnoga čudovišta, ali su ih pratile glasine da je sve to prijevara. Pitanje podrijetla i vjerodostojnosti ovih snimaka još nije riješeno. NESREĆA KOD LOCH NESSA kronika je snimanja (i nesnimanja) Herzogova filma, kao i suma nastale štete tijekom snimanja. Šokantan, kontroverzan i bizarno smiješan, film otvara mnoga pitanja o tome gdje završava stvarnost, a gdje počinje fikcija. To je i portret velikoga pustolova u njegovoj bizarnoj i tragičnoj potrazi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Grand

    The Grand (2007)

    komedija

    Dogajanje se vrti okrog mednarodnega poker turnirja. Moški srednjih let tvega vse, da bi rešil hotelski kazino svojega preminulega dedka pred nepremičninskim agentom. Njegov glavni načrt je, da zmaga...
  • Loch Ness

    Loch Ness (1996)

    drama, misterija, ljubavni, fantazija, avantura

    Dr. Dempsey, an American scientist who has become a skeptic after a disastrous wrong call, isn't exactly enthusiastic to be sent by his well-funded employer to Scotland to (dis)prove the existence of...
  • Absence

    Absence (2013)

    naučna fantastika, triler, horor

    Lekari su zbunjeni kada se mlada buduća majka probudi i otkrije da je njena trudnoća nestala preko noći. Policija istražuje slučaj, a samo njen suprug i brat veruju njenoj verziji događaja.
  • Beyond Loch Ness

    Beyond Loch Ness (2008)

    misterija, naučna fantastika, triler, horor

    Trideset godina nakon susreta kod Loch Nessa, kriptozoolog James Murphey otkriva da i u jezeru Superior možda postoji nova monstruozna prijetnja.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}