Jodorowsky's DunePogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2013)

Jodorowsky's Dune

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,198%
Jodorowsky's Dune

Godina:

2013

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

90 min

Režija:

Frank Pavich


Glavne uloge:


Jean-Paul Gibon
  >  Himself
H.R. Giger
  >  Himself
Alejandro Jodorowsky
  >  Himself
Brontis Jodorowsky
  >  Himself
Gary Kurtz
  >  Himself
Amanda Lear
  >  Herself
Nicolas Winding Refn
  >  Himself
Michel Seydoux
  >  Himself
Richard Stanley
  >  Himself
Jean-Pierre Vignau
  >  Himself
Drew McWeeny
  >  Himself
Chris Foss
  >  Himself
Devin Faraci
  >  Himself
Christian Vander
  >  Himself
Diane O'Bannon
  >  Herself

Opis:


Film o filmu koji nikada nije snimljen, priča o pokušajima slavnog čileansko-francuskog režisera Alejandra Jodorowskog da ekranizira roman 'Dune' pisca Franka Herberta. Dvije godine nakon smrti filmskog producenta Arthura P. Jacobsa koji je 1973 g. kupio filmska prava na roman Dune, Jodorowsky je postao vlasnik tih prava koja su istekla 1982 godine, kada ih je kupio Dino DeLaurentis, i u njegovoj produkciji 1984 godine režirao David Lynch.

Alejandro Jodorowsky je u realizaciji filma sarađivo sa Piterom Gabrielom, muzičkim grupama Pink Floyd i Magma, za dizajn H. R. Gigerom, i Jean Giraudom, specijalne efekte sa Dan O'Bannonom, a glavne uloge bi trebali imati Salvador Dali, Orson Wels, Gloria Swanson, i David Carradine.Projekat koji je tada imao 9.5 miliona budžeta propao je iz financijskih razloga.
Režiser je snimio seriju intervjua sa važnim ljudima neuspješne adaptacije uz 1970- tih u Americi, Francuskoj, Švicarskoj i Engleskoj.

Obradio/la:

Kneginja
 • Slično za pogledati
 • Komentari (12)
 • La danza de la realidad

  La danza de la realidad (2013)

  biografski, drama, fantazija

  Alejandro Jodorowsky was born in 1929 in Tocopilla, a coastal town on the edge of the Chilean desert where this film was shot. It was there that Jodorowsky underwent an unhappy and alienated...
 • Fando y Lis

  Fando y Lis (1968)

  fantazija, avantura

  Fando and his partially paralyzed lover Lis search for the mythical city of Tar. Based on Jodorowsky's memories of a play by surrealist Fernando Arrabal.
 • Dune

  Dune (1984)

  akcija, naučna fantastika, avantura

  U dalekoj budućnosti, Car pošalje vojvodu i njegovu obitelj na pješčani planet s kojeg dolazi začin neophodan za međuzvjezdana putovanja. Čini to s ciljem kako bi ih uništio, no vojvodin sin uspijeva...
 • Tusk

  Tusk (1980)

  drama

  An English girl and an Indian elephant, born on the same day, share a common destiny.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  07.09.2020. 22:09

    [QUOTE=Stole Haringa]

    Dokumentarac Jodorowsky's Dune iz 2013 - te godine u svega 90 minuta uspeva da nam ispriča priču iza celokupnog projekta, ali i otkrije značaj najboljeg filma koji nikada nije napravljen za razvoj umetnosti. Hodorovski je posle uspeha svojih bizarnih, hermetičnih i neobičnih filmova prihvatio ponudu koja se ne odbija. Preselio se u Pariz da bi počeo sa radom na filmu Dina. Posao je shvatio ozbiljno a ono što je najbolje od celog tog projekta su njegove ideje i ljudi koje je angažovao. Oni su uspeli da materijalizuju njegove zamisli i na taj način sebe i njega upisali u izabraje čiji je uticaj na SF i umetnost kao takvu bio nemerljiv. Dovoljan je napisati, na primer, Ž.Žiro (Mebijus) koji je autor jednog Bluberija, Džojna Difula iz Inkala koji je poslužio kao mustra za Besonov Peti element.

    Da ne davim, dokumentarac koji je potpisao reditelj Pavič, rađen je u formi intervjua sa Hodorovskim koji u društvu svoga sina priča o radu na filmu koji je snimio Linč. Pored njegovog čeda gostuje švajcarski skulptor koji je ostao poznat kao tvorac Osmog putnika, Refn i mnogi drugi.

    U svakom slučaju, čovek ne mora da bude filmski stručnjak da bi tokom gledanja dokumentaraca uvideo kakav uticaj je imao Hodorovski na filmove poput Dine, Osmog putnika, Blejd Ranera, Terminatora, Ratova Zvezda i mnogih drugih. Pored svega nabrojanog da dodam još i oštru kritiku dotičnog kada opisuje filmsku industriju i ljude koji rade u njoj.

    Sve u svemu, od mene samo preporuka za sve filmofile. I ne samo filmofile.
  [/QUOTE]

    Preneto iz Dnevnika gledanja filmova

 • dzindzin16
  eXtreme member
  17.08.2020. 20:45
  Aaaaaaaaauuuuuuuuuu kakvo je ludilo ovaj Inkal.Pa sad mi je jos vise krivo, sto J(H)odorovski nije odradio Dinu.
 • dzindzin16
  eXtreme member
  28.07.2020. 21:16
  Citao sam ja i sestre Bronte svojevremeno, no strip je strip a uz dobru ruku crtaca, tu nema granica.

{{message}}

{{item.title}}