Jodorowsky's DunePogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2013)

Jodorowsky's Dune

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,198%
Jodorowsky's Dune

Godina:

2013

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

90 min

Režija:

Frank Pavich


Glavne uloge:


Jean-Paul Gibon
  >  Himself
H.R. Giger
  >  Himself
Alejandro Jodorowsky
  >  Himself
Brontis Jodorowsky
  >  Himself
Gary Kurtz
  >  Himself
Amanda Lear
  >  Herself
Nicolas Winding Refn
  >  Himself
Michel Seydoux
  >  Himself
Richard Stanley
  >  Himself
Jean-Pierre Vignau
  >  Himself
Drew McWeeny
  >  Himself
Chris Foss
  >  Himself
Devin Faraci
  >  Himself
Christian Vander
  >  Himself
Diane O'Bannon
  >  Herself

Opis:


Film o filmu koji nikada nije snimljen, priča o pokušajima slavnog čileansko-francuskog režisera Alejandra Jodorowskog da ekranizira roman 'Dune' pisca Franka Herberta. Dvije godine nakon smrti filmskog producenta Arthura P. Jacobsa koji je 1973 g. kupio filmska prava na roman Dune, Jodorowsky je postao vlasnik tih prava koja su istekla 1982 godine, kada ih je kupio Dino DeLaurentis, i u njegovoj produkciji 1984 godine režirao David Lynch.

Alejandro Jodorowsky je u realizaciji filma sarađivo sa Piterom Gabrielom, muzičkim grupama Pink Floyd i Magma, za dizajn H. R. Gigerom, i Jean Giraudom, specijalne efekte sa Dan O'Bannonom, a glavne uloge bi trebali imati Salvador Dali, Orson Wels, Gloria Swanson, i David Carradine.Projekat koji je tada imao 9.5 miliona budžeta propao je iz financijskih razloga.
Režiser je snimio seriju intervjua sa važnim ljudima neuspješne adaptacije uz 1970- tih u Americi, Francuskoj, Švicarskoj i Engleskoj.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari (12)
  • Tusk

    Tusk (1980)

    drama

    An English girl and an Indian elephant, born on the same day, share a common destiny.
  • La planète sauvage

    La planète sauvage (1973)

    drama, animirani, naučna fantastika

    Kultni animirani film čija je prica zasnovana na Sovjetskoj okupaciji Čehoslovačke. Smješten u nekom dalekom svijetu u kojem su ljudska biča ili Omi pripitomljeni od divovskih Draagova. Unatoč...
  • Poesía Sin Fin

    Poesía Sin Fin (2016)

    biografski, drama, fantazija

    Kroz autobiografski objektiv Alejandra Jodorowskog, Poezija bez kraja govori o umjetnikovoj čileanskoj mladosti, kada se oslobodio svih dotadašnjih ograničenja i odvojio od obitelji te kada je...
  • Dune: Part One

    Dune: Part One (2021)

    drama, akcija, naučna fantastika, avantura

    Film nam donosi novu verziju futurističke priče o zaraćenim obiteljima, pustinjskim planetima i velikim pustinjskim crvima iz pera Franka Herberta. Priča nas upoznaje s obitelji Atreides, koju...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    07.09.2020. 22:09

      [QUOTE=Stole Haringa]

      Dokumentarac Jodorowsky's Dune iz 2013 - te godine u svega 90 minuta uspeva da nam ispriča priču iza celokupnog projekta, ali i otkrije značaj najboljeg filma koji nikada nije napravljen za razvoj umetnosti. Hodorovski je posle uspeha svojih bizarnih, hermetičnih i neobičnih filmova prihvatio ponudu koja se ne odbija. Preselio se u Pariz da bi počeo sa radom na filmu Dina. Posao je shvatio ozbiljno a ono što je najbolje od celog tog projekta su njegove ideje i ljudi koje je angažovao. Oni su uspeli da materijalizuju njegove zamisli i na taj način sebe i njega upisali u izabraje čiji je uticaj na SF i umetnost kao takvu bio nemerljiv. Dovoljan je napisati, na primer, Ž.Žiro (Mebijus) koji je autor jednog Bluberija, Džojna Difula iz Inkala koji je poslužio kao mustra za Besonov Peti element.

      Da ne davim, dokumentarac koji je potpisao reditelj Pavič, rađen je u formi intervjua sa Hodorovskim koji u društvu svoga sina priča o radu na filmu koji je snimio Linč. Pored njegovog čeda gostuje švajcarski skulptor koji je ostao poznat kao tvorac Osmog putnika, Refn i mnogi drugi.

      U svakom slučaju, čovek ne mora da bude filmski stručnjak da bi tokom gledanja dokumentaraca uvideo kakav uticaj je imao Hodorovski na filmove poput Dine, Osmog putnika, Blejd Ranera, Terminatora, Ratova Zvezda i mnogih drugih. Pored svega nabrojanog da dodam još i oštru kritiku dotičnog kada opisuje filmsku industriju i ljude koji rade u njoj.

      Sve u svemu, od mene samo preporuka za sve filmofile. I ne samo filmofile.
    [/QUOTE]

      Preneto iz Dnevnika gledanja filmova

  • dzindzin16
    eXtreme member
    17.08.2020. 20:45
    Aaaaaaaaauuuuuuuuuu kakvo je ludilo ovaj Inkal.Pa sad mi je jos vise krivo, sto J(H)odorovski nije odradio Dinu.
  • dzindzin16
    eXtreme member
    28.07.2020. 21:16
    Citao sam ja i sestre Bronte svojevremeno, no strip je strip a uz dobru ruku crtaca, tu nema granica.

{{message}}

{{item.title}}