Julenatt i BlåfjellPogledaj trailer!

Film

porodični, fantazija, avantura (2009)

Julenatt i Blåfjell

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,7
Julenatt i Blåfjell

Naslov:

Čarobno srebro s Modre gore

Godina:

2009

Žanr:

porodični, fantazija, avantura

Trajanje:

82 min

Režija:

Roar Uthaug
, Katarina Launing

Scenario:

Gudny Hagen
, Thomas Moldestad


Glavne uloge:


Sigve Bøe
  >  Rimspå
Kari Ann Grønsund
  >  Nissemor
Jan Gunnar Røise
  >  Halvor
Finn Schau
  >  Fjellkonge
Martin Slaatto
  >  Vom
Knut Walle
  >  Nissefar
Kyrre Hellum
  >  Bjørnar
Johanna Mørck
  >  Solveig
Nikoline Ursin Erichsen
  >  Tufsa
Johan Tinus Lindgren
  >  Dreng
Simen Bakken
  >  Erke
Ane Viola Semb
  >  Fjellrose (as Ane Viola Andreassen Semb)
Lillian Lydersen
  >  Blåværskona

Opis:


Bajka. U pradavno doba postanka svijeta vladala je tama i života na Zemlji nije bilo. Tada su se na Modroj gori pojavili modri patuljci. Oni žive u Modroj gori i paze na čarobno srebro. To srebro koje se nalazi u srcu Modre gore donosi svjetlost u svijet i stvara život. Svake noći, sat prije svanuća, modri patuljci miješaju svete borovnice u čarobno srebro te tim ritualom omogućuju da Sunce opet izađe. Tijekom toga sata patuljci izlaze iz utrobe Modre gore, a do svitanja se moraju vratiti natrag u sigurnost planine. Sve je bilo dobro dok se kralj modrih patuljaka nije razbolio. Njegova kći Gorska Ruža želi spasiti oca, no starješine patuljaka kažu joj da ga jedino može spasiti ljudski novac. Patuljci izbjegavaju ljude jer susret s ljudima za njih može biti koban; naime, ako čovjek pogleda patuljka u oči, patuljak će umrijeti i iščeznuti. Gorska Ruža odluči riskirati te se spušta do seoskog imanja podno Modre gore. Uzima jedan dukat od seljaka koji ondje živi i ne znajući kakvu će nevolju time izazvati. Na imanju toga seljaka (kao što je inače norveško tradicionalno vjerovanje) žive crveni patuljci koji pomažu oko stoke i ostalih poslova na farmi. Čovjek ih nikada ne vidi, iako zna da su oni ondje, a oni za svoju pomoć od čovjeka uzimaju malo hrane. Kada Gorska Ruža uzme čovjekov dukat, on zaključi da ga crveni patuljci potkradaju te oni moraju pobjeći s imanja i otići modrim patuljcima s Modre gore. Čovjek slijedi tragove patuljaka do Modre gore i odnosi čarobno srebro. Srebro je napustilo Modru goru i svijet počinje obavijati tama jer modri patuljci više ne mogu izvoditi ritual rađanja Sunca. Gorska Ruža mora ispraviti svoju pogrešku i spasiti svijet prije nego što sve proguta tama i život na Zemlji nestane...

Ova neobična bajka, koja pomalo podsjeća na Gospodara prstrenova, snimljena je na temelju popularne norveške televizijske serije i bila nominirana za nagradu Amanda za režju i kao najbolji film na norveškom filmskom festivalu.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • bojan969
    Administrator
    08.01.2013. 19:36
    Magic Silver (2009) 
    Julenatt i Blåfjell (originalni naslov)






    Žanr: Avantura, Porodični, Fantazija
    Trajanje: 82 min
    Država: Norveška
    Jezik: Norveški

    Režija: Katarina Launing, Roar Uthaug
    Scenario: Gudny Hagen, Thomas Moldestad


    Uloge: 


    Ane Viola Semb ... Fjellrose (as Ane Viola Andreassen Semb)
    Johan Tinus Lindgren ... Dreng
    Finn Schau ... Fjellkonge
    Sigve Bøe ... Rimspå
    Lillian Lydersen ... Blåværskona
    Knut Walle ... Nissefar

    [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=GMX2ed0kfI8[/TUBE]


    Princeza Bluerose maleni je gnom koji živi duboko u norveškim planinama. Mala skupina gnoma odgovorna je za prijelaz iz dana u noć. Taj se trenutak naziva čarobni sat, a omogućava ga čarobno srebro koje ti gnomi posjeduju. Kada dođe do krađe tog srebra, na svijet pada vječita tama. Princeza Bluerose kreće na veličanstveno putovanje kako bi vratila srebro i izbavila svijet iz vječite tame. 'Čarobno srebro' se temelji na popularnim norveškim TV-serijama 'Jul i Blåfjell' (1999) i 'Jul på Månetoppen' (2002), koje se smatraju klasičnim božićnim serijama i na koje se čvrsto oslanja percepcija Božića cijele jedne generacije.
    izvor: moj-film - IMDb


    Prevod uradio migluhak

{{message}}

{{item.title}}