Minority ReportPogledaj trailer!

Film

misterija, akcija, naučna fantastika, triler (2002)

Minority Report

Ocjena korisnika
Odlično!
7,790%
Minority Report

Naslov:

Specijalni izvještaj

Godina:

2002

Žanr:

misterija, akcija, naučna fantastika, triler

Trajanje:

145 min

Režija:

Steven Spielberg

Scenario:

Philip K. Dick
, Jon Cohen
, Scott Frank


Glavne uloge:


Tom Cruise
  >  Chief John Anderton
Max von Sydow
  >  Director Lamar Burgess
Jessica Capshaw
  >  Evanna
Steve Harris
  >  Jad
Keith Campbell
  >  Pre-Crime Cop
Richard Coca
  >  Pre-Crime Cop
Frank Grillo
  >  Pre-Crime Cop
Anna Maria Horsford
  >  Casey
Patrick Kilpatrick
  >  Knott
Neal McDonough
  >  Fletcher
Eugene Osment
  >  Jad's Technician
Klea Scott
  >  Pre-Crime Cop
Sarah Simmons
  >  Lamar Burgess' Secretary
Kirk B.R. Woller
  >  Pre-Crime Cop
James Henderson
  >  Office Worker

Opis:


Što biste učinili da ste optuženi za ubojstvo koje još niste ni počinili? Tom Cruise napravit će sve što može kako bi pokazao kako i najnaprednija tehnologija može zakazati, u fantastičnom trileru smještenom u budućnost, 'Specijalni izvještaj'.

U 2054. godini čovječanstvo je doseglo toliku razinu tehnološkog razvoja da može rekreirati ljudske snove koristeći kompjutere i monitore koji ih pretvaraju u holograme. Nakon što John Anderton (Tom Cruise) izgubi sina, kako bi spriječio da drugi dožive istu bol pridružuje se specijalnome policijskom timu koji kriminalce hvata prije nego što počine ubojstvo. Troje medija posebnih mentalnih sposobosti u stanju je vidjeti buduća ubojstva, a ono što oni vide, uz pomoć modernih tehničkih pomagala mogu vidjeti i članovi Andertonove postrojbe, koji analiziraju podatke, identificiraju žrtvu i počinitelja, te nastoje spriječiti ubojstvo. Jednog dana, međutim, Johnov se život okreće naglavačke kada mediji imaju viziju kako ubija čovjeka kojega ni ne poznaje. U bijegu od vlastitih kolega, Anderton mora dokazati svoju nevinost i otkriti je li ovo ubojstvo doista jedan od rijetkih slučajeva kada jedan medij vidi drugačije od ostala dva - poznat kao specijalni izvještaj. Nakon relativno manje tržišno i kreativno uspjelih devedesetih godina, legendarni Steven Spielberg u novom se tisućljeću ponovno potvrdio kao jedan od najvećih vizionara Hollywooda, snimajući cijelu nisku sjajnih filmova, među kojima znanstveno-fantastični akcijski triler 'Specijalni izvještaj' spada u sam vrh. Temeljen na kratkoj priči velikana književne znanstvene fantastike Philipa K. Dicka, film je ovo čija je samo startna premisa dovoljna da zagolica pažnju svih obožavatelja žanra, a ekranizirana vrhunskim vizualnim efektima i realizirana u iznimno uvjerljiv filmski svijet bez dvojbe privlači sve one željne dobre i napete priče o važnim ljudskim pitanjima. Slavni i upravo ponovno vjenčani Tom Cruise naprosto briljira u ulozi krivo optuženog Andertona, a podršku mu daje izvrsna glumačka ekipa (Max von Sydow, Samantha Morton, Tim Blake Nelson...), koju predvodi zločesti dečko današnjeg Hollywooda, Colin Farrell.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    24.08.2019. 22:03
    S obzirom ko je pisac ( Philip K. Dick (short story) očekivao sam daleko više.
    Nisam čitao knjigu, možda (ili verovatno) je bolja od filma ALI...
    ...ekranizacija je puna udarnih rupa. Ideja je sasvim interesantna ali je realizacija slabija.

    Očekivao sam epilog jedne sporedne priče,... gluma je ok ali je tok priče poprilično džombast.
    Čak se i kraj naslućuje.
    A najslabija karika je motiv glavnog negativca. I pre svega izvedba/realizacija. Mogao je to drugačije, nefatalno da odradi.

    * plus generalno je smešno osuditi nekoga za nešto što nije uradio iako je nameravao pa je sprečen. Ima valjda i drugi pravni lek.

    Lična ocena:   5,6    (Solidno ali precenjeno)

    [TUBE]lG7DGMgfOb8[/TUBE]
    Danilo-Naissus2019-08-24 22:10:06
  • NaEdenCovekBratMu
    Administrator
    09.03.2015. 13:36
    Gledao sam sinoć na TV-u sa albanskim prevodom. Cool
    Nisam baš sve razumeo jer su mnogo tiho pričali (a ne želim kad je TV previše glasan Big smile),
    a albanski ne razumem, LOL ali zanimljiv film, efekti su po meni skroz okej... Smile

    U glavnom, dopao mi se film. Preporuka! Thumbs Up
  • AcaNDr
    The Legend Of
    08.01.2011. 16:44
    nije mi jasno, sto ja ovaj film nisam gledao ranije.... Nije me nesto privlacio, ali eto, veceras sam ga pogledao i rece sam sebi " Kakav si ti konj, kad to nisi gledao ranije". Vidi se da je film skoro star deset godina.. Mislim, sto se tice efekata, jer bas  u nekim navratima se vidi kako je lose uradjen... Zanimljiva prica, moram priznati. Jeste da smo mi daleko od te 2054. ali bi nam sad dobro dosla neka takva policija, koja predvidja ubistva, tj. sprecava ih, ali dobro..... Kad sam video te vidovnjake, prvo sto sam se zapitao, isto kao i  Kolin Farel "kako mi znamo da li su se ta ubistva stvarno trebala desiti, posto znamo da nisu, jer su sprecena" I vide čuda, kao da sam vidovit i cela radnja filma se u stvari i desava oko toga, da li su pogresili ili ne....

    jedina zamerka u filmu su gore spomenuti efekti, ali sve ostalo mi je super...

{{message}}

{{item.title}}