OceanWorld 3D

Film

dokumentarni (2009)

OceanWorld 3D

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,5
OceanWorld 3D

Godina:

2009

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

81 min

Režija:

Jean-Jacques Mantello

Scenario:

Jean-Jacques Mantello
, Francois Mantello


Glavne uloge:


Marion Cotillard
  >  Sea Turtle (voice)

Opis:


Nevjerojatna priča o putovanju morske kornjače oceanima, OCEANSKI SVIJET 3D vodi vas u odiseju podmorskog svijeta. Suočite se s fascinantnim, zabavnim i ponekad neshvaćenim stvorenjima koja naseljavaju ovaj krhki biološki sustav.
Zahvaljujući čarima 3D tehnologije, osjećat ćete se kao da ronite od australskog Velikog koraljnog grebena do pjeskovitog rodilišta našeg vodiča, neustrašive morske kornjače.
Dokumentarac kakav još niste imali prilike vidjeti, predstavlja vam Jean-Michel Cousteau. Zaronite!
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Sisters of War

    Sisters of War (2010)

    drama, ratni

    The lives of two Australian women, Lorna Whyte, an army nurse, and Sister Berenice Twohill, a Catholic nun, from New South Wales during World War II.
  • The Botany of Desire

    The Botany of Desire (2009)

    dokumentarni

    Michael Pollan, a professor of journalism and a student of food, presents the history of four plants, each of which found a way to make itself essential to humans, thus ensuring widespread...
  • Thurgood

    Thurgood (2011)

    drama

    Prior to his appointment to United States Supreme Court Thurgood Marshall worked as a lawyer for the NAACP. This one man play tells the story of his role in the civil rights movement and the people...
  • To the Arctic 3D

    To the Arctic 3D (2012)

    dokumentarni

    Nevjerojatno putovanje na sam vrh svijeta, Artik 3D, ispričat će nam priču o preživljavanju. Film vas vodi na do sada neviđene i neistražene lokacije ali i na fantastičnu avanturu u kojoj ćete...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    17.03.2010. 02:19

    odusevio sam se filmicem 


    opusti, odmori mozak i oci , raznolikost boja  vas prosto prikove za ekran  i sto je najbolje  glavni akteri su zivotinje ,milina


  • luka0037
    The Legend Of
    16.03.2010. 01:41
    Kroz svet okeana u društvu kornjače


    „Svet okeana 3D", posveta podvodnom bogatstvu naše planete, rezultat je sedmogodišnjeg rada braće Mantelo. Film prati putovanje jedne kornjače kroz svet okeana, od momenta kada se izlegne i prvi put zaroni u vodu, do mesta na kome će se izleći njeni potomci. Premijera u domaćim bisokopima je 1. aprila.

    Dugometražni naučno-popularni dokumentarni film, snimljen u 3D tehnologiji, „Svet okeana 3D", autora Žan-Žaka i Fransoa Mantela, biće premijerno prikazan 1. aprila u bioskopu „Kolosej", posle čega će se biti na redovnom bioskopskom repertoaru.




    Kako je najavio domaći distributer „MegaKom film", reč je o prvom dugometražnom dokumentarnom filmu o prirodi snimljenom u potpunosti pomoću 3D tehnologije.

    Autori filma, braća Mantelo, već 18 godina se bave istraživanjem i snimanjem okeana, a „Svet okeana 3D" je rezultat 25 međunarodnih ekspedicija, 200 sati snimljenog materijala o podvodnom svetu i sedam godina produkcije.

    Film prati putovanje jedne kornjače kroz zanimljivi podvodni svet, od momenta kada se izlegne iz jajeta i prvi put zaroni u vodu, do mesta na kome će se izleći njeni potomci.

    Narator je francuska glumica, dobitnica Oskara, Marion Kotijar.


    Svojevrsni trodimenzionalna posveta okeanima, prikazuje nezaboravne prizore života ispod površine - očaravajući „ples" raža, povorku ajkula, neprestani lov ribe-lava, grupu mladih delfina koji se „dobacuju" algama, zadivljujuću lepotu morskog puža i tanušnog morskog konjica, a omogućava i jedinstveni susret sa najvećim pripadnicima porodice kitova.

    Sami autori navode da je „Svet okeana 3D" snimljen je sa namerom da upozna gledaoce sa dragocenim i krhkim ekosistemom okeana koji je iznedrio život na planeti, a ugrožen je zagađenjem i drugim aktivnostima ljudi.

    Braća Mantelo se nadaju da će gledaoci ponovo otkriti lepotu okeana i shvatiti koliko je važno da ih zaštitimo.

    Snimanje filma pomogao je Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) .


    rts

{{message}}

{{item.title}}