One LifePogledaj trailer!

Film

biografski, drama, istorijski (2023)

One Life

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,7
One Life

Naslov:

Jedan Život

Godina:

2023

Žanr:

biografski, drama, istorijski

Trajanje:

110 min

Režija:

James Hawes

Scenario:

Lucinda Coxon
, Barbara Winton
, Nick Drake


Glavne uloge:


Anthony Hopkins
  >  Nicholas Winton
Helena Bonham Carter
  >  Babette Winton
Lena Olin
  >  Grete Winton
Jonathan Pryce
  >  Martin Blake
Romola Garai
  >  Doreen Warriner
Marthe Keller
  >  Betty Maxwell
Adrian Rawlins
  >  Geoff
Samantha Spiro
  >  Esther Rantzen
Tim Steed
  >  Bernard
Matilda Thorpe
  >  Nina
Jolana Jirotková
  >  Gap-Toothed Girl
Michal Skach
  >  Jan Slonek
Julia Westcott-Hutton
  >  Lady smoking in bar
Martin Bednár
  >  Vaclav Slonek
Barbora Váchová
  >  Monika Holub
Samuel Himal
  >  Karel Slonek
Ella Novakova
  >  Petr Slonek
Johnny Flynn
  >  Nicholas Winton
Jirí Simek
  >  Rudi
Nick Blakeley
  >  Junior Civil Servant
Daniel Brown
  >  Frank
Ffion Jolly
  >  Barbara Winton
Alex Sharp
  >  Trevor
Ziggy Heath
  >  Martin Blake
Juliana Moska
  >  Hana Hejdukova
Tom Glenister
  >  William
Stuart Whelan
  >  Audience member

Opis:


Jedan život je istinita priča o Sir Nicholasu ‘Nickyu’ Wintonu, mladom brokeru iz Londona kojeg tumači Johnny Flynn, koji je zajedno s Trevorom Chadwickom i Doreen Warriner iz Britanskog odbora za izbjeglice u Čehoslovačkoj, spasio 669 djece od nacističkih progona u mjesecima prije Drugog svjetskog rata. Nicky je posjetio Prag u prosincu 1938. godine i pronašao obitelji koje su pobjegle pred usponom nacista u Njemačkoj i Austriji, živeći u očajnim uvjetima s malo ili nimalo skloništa i hrane, te pod prijetnjom nacističke invazije. Shvatio je da je počinje utrka s vremenom. Koliko djece on i njegov tim mogu spasiti prije nego što se granice zatvore?

Pročitaj recenziju filma One Life:

 • Slično za pogledati
 • Komentari (6)
 • Wil

  Wil (2023)

  drama, istorijski, ratni

  Vil i Lode su dva mlada pomoćnika policajaca u okupiranom Antverpenu 1942. godine. Primorani su da učestvuju u lovu na Jevreje u svom gradu. Ali istovremeno podržavaju otpor. I usred celog haosa i...
 • Freud's Last Session

  Freud's Last Session (2023)

  drama

  Film je adaptacija istoimene predstave dramaturga Marka St. Germaina i prati izmišljeni susret psihoanalitičara Sigmunda Freuda, kojeg glumi Anthony Hopkins, i pisca C.S. Lewisa, kojeg glumi Matthew...
 • Bob Marley: One Love

  Bob Marley: One Love (2024)

  biografski, drama, muzika

  Bob Marley: One Love slavi život i glazbu reggae ikone koja je inspirirala mnoge generacije porukom ljubavi i jedinstva. Po prvi puta ćemo na velikim platnima gledati priču o Bobu Marleyu, koji je...
 • Ferrari

  Ferrari (2023)

  biografski, drama, istorijski

  Ljeto je 1957. Nakon spektakla Formule 1, bivši je vozač Enzo Ferrari u krizi. Bankrot prijeti tvornici koju su on i njegova supruga Laura od temelja izgradili prije deset godina. Njihov nestalan...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • mita53
  Translator Legend
  11.03.2024. 10:48
  Loša reklama za film je kad se kaže da je bolji od drugog filma. Ne razumem šta imate toliko protiv Zone interesa. To već liči na navijačko divljanje. Zona inetresa je vamserijski film. Ako neko ne vidi to, ima problem sa sobom. Ne treba otići dalje od svog dvorišta pa povući paralelu i otkriće se bezdušbni svet koji se bogati i uživa u tuđoj nesreći, kad se zločinom preko noći dokopa vlasti.
 • Oldeuboi
  member
  07.03.2024. 18:46
  Još jedna udica koju IgaBiva baca. Poznata taktika ''ocrni neki film i izazvaćeš reakciju''. Naseo sam prošli put, priznajem. The Zone of Interest je, ipak, visoka umetnost, i samim time nije predviđeno da je većina razume. Jedan piše ''zauzima mesto nekom filmu'' (ranije kukumavčio da se prevede remek-delo ''The Family plan (2023)''), ovaj drugi ''neće mu ni dati šansu''. Spustite svoj ego, možda je problem u vama. P.S. Ne govorim da sam inteligentniji od bilo koga, samo ostavljam prostora da nešto, jednostavno, ne razumem.
 • ar8c
  eXtreme member
  07.03.2024. 18:23
  U nekom životnom, biografskom i ljudskom smislu, ovo je priča koja normalnog čoveka teško može ostaviti ravnodušnim. Izuzetno upečatljiv događaj i osoba koja zaslužuje sve počasti ovog sveta, a koju je tradicionalno verno dočarao već vremešni sir Anthony Hopkins. Naravno, na Hopkinsa mislim kada govorim o Wintonu u poznim godinama života.

  Sa druge strane, ako govorimo striktno o kinematografskom potencijalu ovog filma, mene baš nije previše oduševio i nešto mi tu malo fali. Mislim da je moglo bolje, iako suština ovakvih filmova i nije neko umiranje u artističkoj lepoti.

  Konačno, kad smo već kod artizma, ali i komparacije sa jednim drugim delom na kome je insistirao recenzent, meni lično The Zone Of Interest ima nešto veću specifičnu težinu, više provocira, poteže više pitanja i preispitivanja oko dosta širih tema. Stvar je ukusa pojedinca koji stil će više da mu legne, ali opet kažem da je u pitanju teška materija oko koje ne bi ni trebalo biti previše poređenja, polemike o umetničkom potencijalu i slično. Ovo je prosto tema koja stalno mora da se neguje i obnavlja na ovaj ili onaj način, da živi iz pokoljenja u pokoljenje upravo da bi stalno opominjala i onemogućila ponavljanje nekih brutalnih lekcija iz istorije.

{{message}}

{{item.title}}