Secret Beyond the Door...Pogledaj trailer!

Film

drama, misterija, ljubavni, triler, film noir (1947)

Secret Beyond the Door...

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,754%
Secret Beyond the Door...

Naslov:

Tajna iza vrata

Godina:

1947

Žanr:

drama, misterija, ljubavni, triler, film noir

Trajanje:

99 min

Režija:

Fritz Lang

Scenario:

Rufus King
, Silvia Richards


Glavne uloge:


Joan Bennett
  >  Celia Lamphere
Robert Barber
  >  Altar Boy
Ray Beltram
  >  Townsman
Virginia Brissac
  >  Sarah
Ralph Brooks
  >  Guest in Home Tour
Paul Cavanagh
  >  Rick Barrett
Albert Cavens
  >  Guest in Home Tour
Tom Chatterton
  >  Judge
David Cota
  >  Small Mexican Knife Fighter
Frank Dae
  >  Country Squire
Mark Dennis
  >  David Lamphere
Anabel Shaw
  >  Intellectual Sub-Deb
Barbara O'Neil
  >  Miss Robey
James Seay
  >  Bob Dwight
Michael Redgrave
  >  Mark Lamphere
Anne Revere
  >  Caroline Lamphere
Rosa Rey
  >  Paquita
Natalie Schafer
  >  Edith Potter

Opis:


Džoan Benet glumi razmaženu damu iz visokog društva, Siliju, koja se očajnički zaljubljuje u lepog, ali emocionalno komplikovanog Marka Lamfera. Nakon venčanja, Silija postaje neugodno svesna da Markovo blago nepoverenje prema ženama u stvari doseže veoma duboko i potencijalno je opasno, a to je mržnja.
Čak i kada se suočava sa mogućnošću da bude ubijena u snu, Silija ostaje odana svom poremećenog mužu. Napetost koja lagano raste je pojačana odgovarajućom fotografijom Stenlija Korteza i grozničavom muzikom Mikloša Rože.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • No More Orchids

    No More Orchids (1932)

    drama, ljubavni

    An heiress forced to marry into royalty in order to save her banker father falls in love with another man while on a cruise.
  • The Return of Frank James

    The Return of Frank James (1940)

    drama, istorijski, kriminalistički, avantura, vestern

    Frank James (H. Fonda) brat je pokojnog Jesseja Jamesa, okorjelog kriminalca. On pak živi mirnim životom kao farmer brinući se za Clema (J. Cooper), sina jednoga preminulog pripadnika Jessejeve...
  • Scarlet Street

    Scarlet Street (1945)

    drama, triler, film noir

    Christopher Cross, blagajnik i slikar amater, u nesretnom braku s Adelom, zaljubi se u privlačnu Kitty. Lažući da ga voli, ona ga, uz pomoć svojeg ljubavnika Johnnyja, odluči iskoristiti pa Cross...
  • The Reckless Moment

    The Reckless Moment (1949)

    drama, kriminalistički, film noir

    Kućanica iz dobrostojeće obitelji Lucia Harper (J. Bennett) živi s kćeri, sinom, svekrom i sluškinjom u priobalnom gradiću blizu Los Angelesa. Jednoga dana Lucia putuje u Los Angeles da zamoli...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • luisa33
    Active member
    13.07.2011. 04:48
    Odgledala sam ovaj film prije dva dana i mogu samo reći da je riječ o zaboravljenom dragulju Hollywooda, film prepun suspensa, zatomljene erotike, mistike,usudila bih se reći da ima mnogo sličnosti s razvikanim "Basic Instinct". Sreća da je bar izašao na pristojnom DVD izdanju. Najtoplije preporuke.
  • A2D2
    eXtreme member
    22.03.2011. 16:11
    SECRET BEYOND THE DOOR (1947)



    Država : SAD, (Diana) 99.min
    Boja : crno-bijelo
    Jezik : engleski
    Ocjena na imdb : 6,9/10
    Režija : Fritz Lang
    Muzika : Miklos Rozsa
    Uloge : Joan Bennett, Michael Redgrave, Anne Revere, Barbara O'Neill; Natalie Schafer..

    O filmu :

    Obožavatelji Fritza Langa često se dijele po tome preferiraju li potvrđene klasike poput "M"(1931), "Metropolis"(1926) "The Big Heat"(1953) ili čudne kritičnije i perverznije filmove njegova opusa "Rancho Notorious" (1952) i Moonfleet (1955)...

    Ovaj film se tipizira ili provlači kao film "Noir" ,ali zapravo je zavodljiva mješavina mnogih žanrova (ženske melodrame,frojdovske studije, krimić sa serijskim ubojstvom, alegorija umjetničkog i kreativnog procesa) i baš je zato poseban i neizbježan u redateljevom opusu.

    Film pripada hollivudskom ciklusu "ženske gotike" istražujući bremenitu privržanost žene (Joan Bennett), muškarcu (Michael Redgrave), koji je istodobno enigmatičan, zavodljiv, i možda opasan za život ,kao u Hitchockovim filmovima  Suspicion (1941) i Rebecca (1940) ,koja je vjerovatno i samom Fritzu Langu bila inspiracija (junakinja ulazi u dom stranaca prepun prošlosti, neistraženih trauma i bolesnih podzemnih odnosa.

    Reditelj fiksira otvoreno sadomazohističke dvoznačnosti svoga zapleta (Koja je prava priroda muške zvijeri, senzitivnost ili agresija ? Što žena zaista želi od njega na kraju, ljubav ili smrt ?) u zapanjujuće nov kontekst : Redgrave je izmučeni genijalni arhitekt koji je izgradio kuću "sretnih soba", a svaka je rekonstrukcija scene nekoga odurnog, očito psihoseksualnog ubojstva.

    "Secret Beyond the Door" pripada posebnoj skupini filmova iz četrdesetih koja uključuje Renoarov " (The Woman on the Beach - 1947),pripovjedanjem i asocijativnim zapletom koje se prebacuje s jednog lika na drugi i obratno.

    Krajnji rezultat možda ne obiluje racionalnim vezama i obrašnjenjima (ipak je studio "Universal" upleo prste u film i promjenio izvornu Langovu verziju), ali uz silnu pomoć barokne kamere Stanleya Corteza i bogate muzičke podloge Miklosa Rozse, Fritz je uspio svome fatalizmu dodati jednu bogatu poetsku dimenziju.

    TRAILER

    [TUBE]AcuTb-Jdrjo[/TUBE]


    Titlova za film NEMA

    Izvor teksta : knjiga - "1001 film koji morate pogledati"
    KarolinaV2016-09-05 06:26:36

{{message}}

{{item.title}}