Shadow WorldPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2016)

Shadow World

Ocjena korisnika
-
7,5
Shadow World

Naslov:

Svijet u sjeni

Godina:

2016

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

94 min

Režija:

Johan Grimonprez

Scenario:

Johan Grimonprez
, Andrew Feinstein

Opis:


Film razotkriva kako međunarodna trgovina oružjem - uz sudjelovanje vlada i tajnih službi, istražnih i sudskih tijela, proizvođača oružja, trgovaca i agenata - potiče korupciju, određuje ekonomsku i međunarodnu politiku, potkopava demokraciju te širi patnju.

Film raspliće brojne velike i korupcijom obilježene kupoprodaje oružja uz svjedočenje onih koji su bili uključeni u njegovu provedbu i onih koji su ih istraživali. Opisuje se zašto ova trgovina 'oružjem' ima udio od 40 posto u svim korupcijama u svjetskoj trgovini, i kako funkcionira u paralelnom legalnom svemiru u kojem nacionalne elite koje je provode, rijetko bivaju optužene za svoje česte ilegalne akcije.

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Do Not Resist

    Do Not Resist (2016)

    dokumentarni

    Na ulicama Fergunsona u Misuriju, gde se lokalna zajednica još uvek oporavlja od smrti Majkla Brauna, film Ne opiri se pruža izvanredan pogled na trenutno stanje stvari u američkim policijskim...
  • Feed the Gods

    Feed the Gods (2014)

    triler, avantura, horor

    Two brothers return to a small mountain town in search of their long lost parents only to discover that the place has a monstrous taste for tourists.
  • Nomad the Beginning

    Nomad the Beginning (2013)

    akcija, naučna fantastika

    On a desperate quest to find her missing brother, Marianna reluctantly picks up a mysterious stranger with no memory, John. Together they must get to a rendezvous point on the west coast where a...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}