SieranevadaPogledaj trailer!

Film

drama, komedija (2016)

Sieranevada

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,3
Sieranevada

Godina:

2016

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

173 min

Režija:

Cristi Puiu

Scenario:

Cristi Puiu


Glavne uloge:


Eugenia Bosânceanu
  >  Vecina in varsta
Ana Ciontea
  >  Aunt Ofelia
Ioana Craciunescu
  >  Mrs. Popescu
Aristita Diamandi
  >  Vecina
Dana Dogaru
  >  Nusa
Tatiana Iekel
  >  Tanti Evelina
Sorin Medeleni
  >  Toni
Ana Branescu
  >  Andreea
Valer Dellakeza
  >  Preotul
Mimi Branescu
  >  Lary
Petra Kurtela
  >  Prietena lui Cami
Bogdan Dumitrache
  >  Relu
Mirela Apostu
  >  Doamna insarcinata
Simona Ghita
  >  Simona
Rolando Matsangos
  >  Gabi
Marin Grigore
  >  Sebi
Ilona Brezoianu
  >  Cami
Judith State
  >  Sandra
Mara Elena Andrei
  >  Irina

Opis:


Uspješni neurolog Lary dolazi na obiteljsko okupljanje u spomen na nedavno preminulog oca. U maniri tradicionalnih obiteljskih druženja, svečani ručak razvije se u sasvim neplaniranom smjeru – dok žučne rasprave izbijaju jedna za drugom, mišljenja se sukobljavaju, tajne se otkrivaju, a uvrede padaju kao iz rukava.

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Marfa si banii

    Marfa si banii (2001)

    drama, triler

    A newbie agrees to deliver the wrong merchandise for money. He will learn soon that this trip will change his views about life, forever.
  • Inimi cicatrizate

    Inimi cicatrizate (2016)

    biografski, drama

    Film inspirisan romanom čiji je autor Max Blecher, a radnja smeštena u 1937. godinu. Emanuel je u ranim 20-tim godinama, a dane provodi u sanatorijumu na obali Crnog mora, bolestan od tuberkuloze...
  • Rester vertical

    Rester vertical (2016)

    drama, komedija

    Reditelj Leo polazi u potragu za vukom u Južnu Francusku. Tokom putovanja upoznaje Mari, čobanicu slobodnog duha koja ga zavodi i nakon devet meseci rađa njihovo dete. Pateći od postporođajne...
  • Aurora

    Aurora (2010)

    drama

    Osamljeni Viorel (C. Puiu) 42-godišnji je metalski radnik iz predgrađa Bukurešta, strojarski tehničar koji je upravo dobio otkaz, iza kojeg je propali brak iz kojeg ima dvije kćeri. On ne uspijeva...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • aleksandar-kojic
    Active member
    22.08.2023. 15:03
    Naslov, je namerno pogrešno napisan, kao parodija na ezoterične filmske naslove i naizgled se ne odnosi ni na šta konkretno,ali ima kvaka. Ni Siera ni Nevada se ne spominju nigde u filmu.Ali,nakon što odgledate tri sata ove porodične drame,razumećete.Kad bi naši distributeri iskreno preveli naslov,glasio bi - "U tri lepe..."
    Ni ovo remek delo nije baš za svakoga.
    Postoje dve stvari koje morate da prihvatite pre nego što pogledate ovu dramu. Prvo, reditelj vam, namerno, neće dozvoliti da skontate veze između gomile likova. Ako ste gledalac koji ne obraća pažnju na dijalog,možda ćete biti frustrirani onim što se površno čini kao nedostatak režije i osećate se prevarenim,misleći da je film "besmislen".Drugo, film je IZUZETNO istočnoevropskog karaktera.Ako želite holivudski kraj, nećete ga naći ovde.
    Međutim, jednostavno volim ovakve filmove koji vas guraju u tešku porodičnu situaciju i puštaju vam da sami pokušate da shvatite šta se ustvari tu dešava.Ako vas je oduševio film „Carnage” Romana Polanskog,"Sieranevada" će vas razbiti. 
    Za ljude koji vole takve stvari ovaj film je prava poslastica.
    Cristi Puiu brusi umetnost višeslojnog, mrtvog rumunskog realizma sa fizički klaustrofobičnom, emocionalno burnom unutrašnjom dramom, usmerenom na tajne svake porodice, to je njegov najpristupačniji film od "Smrti Gospodina Lazareskua."iz 2005.godine.Neki (uključujući i mene) smatraju ga najodvažnijim i najuticajnijim rumunskim filmskim stvaraocem koji je ostavio dubok trag na međunarodnoj sceni u poslednjih deceniju i po,i ima neobično intrigantan opus u svojoj karijeri.Posebno je zanimljiv po prikazivanju rigoroznog realizma,ali na zbunjujući način sa namernom upotrebom nedorečenosti,zamki,enigmi i nejasnoća.Shodno tome, malo ko je znao šta da očekuje od ekscentrično naslovljene (i namerno pogrešno napisane) Sijeranevade, iznenađujuće, prvog njegovog filma koji je ušao u glavnu konkurenciji Kanskog festivala.Kao i uvek,i ovde prepušta gledaocima da sami razmisle, ne samo o tome šta se dešava i zašto, već i o tome šta se tačno na koga odnosi.Kako vreme prolazi, Puiu se potvrđuje kao jedan od zaista najosobenijih (i filozofski fascinantnih) glasova filmskog stvaralaštva 21. veka; u svom izuzetno promišljenom pristupu kinematografskom realizmu, on je istovremeno rigorozan i tiho radikalan.
    Tek na samom kraju, posle pomalo čudnog auto-monologa glavnog junaka, zaista se osećate zadovoljnim onim što je film prikazao i možete shvatiti suptilnu koherentnost u svoj toj zbrci pojedinačnih propalih narativa. Svaki lik u ovom filmu je samoostvarena osoba 21.veka, koja ima svoj lični stav o tome kako svet funkcioniše. Radnja filma to čini očiglednim, ali sva pitanja su na vama: Gde su laži? Gde je istina? Šta se dešava sa glavnim likom na kraju? Ovo je tipična zagonetka Cristi Puiua,koju uvek ostavlja za kraj svojih kontroverznih filmova.Kao u nekom avangardnom pozorištu,gledaoc postaje aktivni protagonista,koji sam donosi  odluke na koji način će se završiti film.Zato je on najveći rumunski filmski stvaraoc i čvrsto stojim iza ovih reči.
  • 12.07.2017. 08:13
    Slika i prilika ljudi sa ovog podneblja.
  • titlovi.com
    Approval team
    17.05.2017. 01:41
    Prijevod je najavio kvrle ⚡️

{{message}}

{{item.title}}