SisuPogledaj trailer!

Film

akcija, ratni (2022)

Sisu

Ocjena korisnika
Odlično!
6,9
Sisu

Godina:

2022

Žanr:

akcija, ratni

Trajanje:

91 min

Režija:

Jalmari Helander

Scenario:

Jalmari Helander


Glavne uloge:


Aksel Hennie
  >  SS Obersturmführer Bruno Helldorf
Pekka Huotari
  >  Pilot
Arttu Kapulainen
  >  Rower
Ilkka Koivula
  >  Fighter Pilot
Jorma Tommila
  >  Aatami Korpi
Max Ovaska
  >  Engineer
Nicholas Francett
  >  SS Soldier
Jack Doolan
  >  Wolf
Wilhelm Enckell
  >  SS Soldier
Onni Tommila
  >  Schütze
Mimosa Willamo
  >  Aino
Joel Hirvonen
  >  Personnel Truck Driver
Severi Saarinen
  >  Troop Leader
Vincent Willestrand
  >  SS Soldier 4
Aamu Milonoff
  >  Bank Teller
Tatu Sinisalo
  >  Nazi Death Squad Leader
Elina Saarela
  >  Saara

Opis:


U poslednjim danima Drugog svetskog rata, usamljeni rudar (Jorma Tommila) ukršta se s nacistima u povlačenju preko spaljene zemlje u severnoj Finskoj. Kada mu nacisti ukradu zlato, brzo otkriju da su se upravo zapetljali s običnim rudarom. Iako nema potpuno odgovarajućeg prevoda za finsku reč "sisu", ovaj legendarni bivši komandos pokazaće nam ono što sisu zapravo znači - oblik hrabrosti i nezamislive odlučnosti suočene sa velikom opasnosti. I bez obzira na to što nacisti nadmoćniji, naš junak je sptreman da vrati svoje zlato po svaku cenu – čak i ako to znači da ubije i poslednjeg nacistu koji će mu se naći na putu.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (9)
  • Hypnotic

    Hypnotic (2023)

    misterija, akcija, triler

    Detektiv sve više tone u beznađe, dok istražuje niz zločina koji su misteriozno povezani s njegovom nestalom kćerkom. Uz pomoć nadarenog vidovnjaka, progoni ga smrtonosna avet za koju veruje da drži...
  • The Pope's Exorcist

    The Pope's Exorcist (2023)

    triler, horor

    Inspirirano stvarnim spisima oca Gabrielea Amortha, glavnog egzorcista Vatikana (Russell Crowe) Papin egzorcist prati Amortha dok istražuje zastrašujuću opsjednutost dječaka i na kraju otkriva...
  • Brooklyn 45

    Brooklyn 45 (2023)

    drama, istorijski, horor

    Uveče 27. decembra 1945. godine četiri doživotna prijatelja (Anne Ramsay, Ron E. Rains, Jeremy Holm i Ezra Buzzington) okupljaju se na koktelu u kući svog prijatelja i kolege (Larry Fessenden), koji...
  • Venus

    Venus (2022)

    horor

    Kada go-go plesačica Lucía (Ester Expósito) od svojih mafijaških poslodavaca otme bogatstvo u drogama, uporna potraga mafijaša primorava je da potraži utočište kod svoje otuđene sestre Rociom (Ángela...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    21.11.2023. 16:06
    Ama ljudi pa šta vam je.
    Film je čisto čistacato ruganje holivudskim akcićima. Da je tako jasno je čim se ww2 ide prikazivati kao goldrush western.

    Gore čitam "visi satima". A nije nego je nabio stopalo da mu podupire tijelo, al' ajde.
    I samo je to nestvarno?
    A udisanje zraka iz prerezanih vratova, a živi štit protiv protuoklopnih metaka, a ne iskrvariti od pustih rana, još ih kopati golim prstima, a kačenje za avion sjekirom pa preživljavanje direktnog pada, itd?
    Totalno pretjerivanje u svemu s objašnjenjem da lik naprosto odbija umrijeti. Objašnjenje toliko nestvarno debilno kao da je prepisano iz holivudskih filmova "po istinitom događaju".

    Ma ovo je perfekcija satire.

    Kome smeta ruganje holivudu i njihovim debilanama tipa vađenje noža iz rane čim prije, preskočite i pogledajte ponovno "hiperrealistični" Titanic.
    Ostali će se oduševiti, garantiram.
  • zevs1
    member
    12.06.2023. 15:28
    Cist SF.Majko mila koje gluposti.Visi 5 sati obesen i prezivi!
  • milebrasa
    member
    12.06.2023. 12:24
    ako bi ovo podveli pod laku zabavu u dokolici onda ok, za one koji su se namirisali baruta glupost teska, uopste ne kapiram tendenciju idiotskih efekata kada i vrapci znaju da prevrnut sto u kaficu nece pomoci, vrata od kola ce kalas il' bokerica probusiti, zrna se ne odbijaju od kola a lim tanji od eva sardina, pesadijske mine tenk pregazi, tenkovske pesak nece aktivirati...sta reci valjda od kada je rambo vrhom strele razosio u paramparcad podilazimo publici..

{{message}}

{{item.title}}