StayPogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler (2005)

Stay

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,927%
Stay

Naslov:

Ostani mrtav

Godina:

2005

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

99 min

Režija:

Marc Forster

Scenario:

David Benioff


Glavne uloge:


Ewan McGregor
  >  Dr. Sam Foster
Janeane Garofalo
  >  Dr. Beth Levy
BD Wong
  >  Dr. Ren
Bob Hoskins
  >  Dr. Leon Patterson
Becky Ann Baker
  >  Butch Cook
Kate Burton
  >  Mrs. Letham
Ryan Gosling
  >  Henry Letham
Jessica Hecht
  >  Boy's Mother
Gregory Mitchell
  >  Dance Instructor
Elizabeth Reaser
  >  Athena
José Ramón Rosario
  >  Cabbie
José Ramón Rosario
  >  Piano Mover #2
John Tormey
  >  Custodian
John Tormey
  >  Piano Mover #1
Naomi Watts
  >  Lila Culpepper
Lisa Kron
  >  Paramedic #2
John Dominici
  >  Boy
John Dominici
  >  Young Henry

Opis:


Između požude i straha, stvarnosti i iluzije, života i smrti postoji alternativni svijet koji oživljava u nevjerojatnom trileru STAY. Marc Forster, poznati redatelj koji stoji iza filmova poput Monster's Ball i Finding Neverland, režirao je dirljivu i čarobnu priču o dvoja lika - priču koja zadire ispod površine običnih iskustava i vodi likove kroz vrtlog tajni identiteta, snova i samog postojanja. STAY na prvi pogled djeluje kao priča o posvećenom njujorškom psihijatru Samu Fosteru (Ewan McGregor) i njegovom hitnom pokušaju da spasi tajnovitog i neobičnog pacijenta kojeg je preuzeo od drugog psihijatra. Pacijenta Henryja Lethama (Ryan Gosling) želi spriječiti da se ubije uoči svog 21. rođendana. Iza ove priče, krije se uznemirujući i nadrealni misterij: Sam ulazi u Henryjev um i počinje gubiti vezu sa stvarnošću. Sve više i više biva uvučen u mrežu Henryjevog života, pa tako i u labirint njegove podsvijesti. Isprva, naglasak je na Samovoj vezi s umjetnicom i bivšom pacijenticom Lilom (Naomi Watts), ali uskoro Samova veza s racionalnim svijetom počinje slabiti.

Suočen s nadrealnim susretima u kojima se Manhattan pretvara u divlji, promjenjiv svijet iz snova, Sam ne može razlučiti što je stvarno, a što se odvija u njegovoj glavi. Isto tako, ne može odrediti tko je zaista Sam, a tko Henry. Tko je Henry Letham i zašto je tako duboko potresao Samov osjećaj za stvarnost? Tragovi i napetost se simultano gomilaju i priča doživljava svoj vrhunac na Brooklynskom mostu, gdje Sam i gledatelji moraju dati odgovore na zamršena pitanja o percepciji, svjesnosti, oprosti i posljednjim trenucima iskupljenja. Uskoro postaje jasno da se ono što se događa Samu i Henryju ne događa na ovom svijetu, nego u zoni sumraka između života i smrti... Na mjestu gdje nitko ne može dugo ostati.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Everything Put Together

    Everything Put Together (2000)

    drama

    The story of a Californian couple expecting a child and their group of friends confronted with the tragedy of a big loss.
  • The Slaughter Rule

    The Slaughter Rule (2002)

    drama, sportski

    In Blue Springs, Montana, high school student Roy Chutney is beginning to lose his way in life largely the result of two simultaneous events. The first is that his father, Nelson Chutney, dies. Roy...
  • The United States of Leland

    The United States of Leland (2003)

    drama

    Nakon što izbode autističnog dječaka, nemirni i pesimistični 16-ogodišnjak Leland P. Fitzgerald (Ryan Gosling) poslan je u popravni dom. Pearl Madison (Don Cheadle), njegov učitelj koji želi biti...
  • Stay

    Stay (2018)

    drama, kriminalistički, ljubavni

    After losing his job, a recovering addict struggles to survive and meets a free spirited woman, who changes his world, but cannot stay in his life.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}