The IncrediblesPogledaj trailer!

Film

animirani, porodični, akcija, avantura (2004)

The Incredibles

Ocjena korisnika
Odlično!
8,097%
The Incredibles

Naslov:

Izbavitelji

Godina:

2004

Žanr:

animirani, porodični, akcija, avantura

Trajanje:

115 min

Režija:

Brad Bird

Scenario:

Brad Bird


Glavne uloge:


Samuel L. Jackson
  >  Frozone
Samuel L. Jackson
  >  Lucius Best
Holly Hunter
  >  Elastigirl
Holly Hunter
  >  Helen Parr
Wallace Shawn
  >  Gilbert Huph
Jason Lee
  >  Syndrome
Craig T. Nelson
  >  Bob Parr
Craig T. Nelson
  >  Mr. Incredible
Dominique Louis
  >  Bomb Voyage
Teddy Newton
  >  Newsreel Narrator (voice)
Lou Romano
  >  Bernie Kropp
Jean Sincere
  >  Mrs. Hogenson
Sarah Vowell
  >  Violet Parr
Michael Bird
  >  Tony Rydinger
Spencer Fox
  >  Dashiell 'Dash' Parr
Eli Fucile
  >  Jack Jack Parr
Wayne Canney
  >  Principal
Maeve Andrews
  >  Jack Jack Parr

Opis:


Animirani (crtani) SF akcijski film o obitelji superheroja. Gospodin Izbavitelj, pravim imenom Bob Parr, njegova djevojka Elastika, pravim imenom Helen, i prijatelj Frizer, pravim imenom Lucius, superheroji su koji su grad Metroville zadužili brojnim veličanstvenim pothvatima, no javno mnijenje okrene se protiv njih i oni su prisiljeni umiroviti se. Petnaest godina kasnije Bob i Helen roditelji su troje djece također obdarene supermoćima - tinejdžerice Vivian, pretpuberteteskog dječaka Zvika i bebe Jack Jacka, i žive normalnim obiteljskim životom u predgrađu. Za razliku od Helen, Bob nikad nije prihvatio običan život, pogotovo ne sudbinu zaposlenika u eksploatacijskoj osiguravajućoj kompaniji, te potajno, zajedno s Luciusom, pomaže policiji. Jednog dana Bob dobije tajanstveni poziv koji mu nudi reaktivaciju kao superheroja. Poziv ga vodi na osebujan otok, gdje mu je klopku spremio nekadašnji pretenciozni pubertetlija, a sada opasni zlikovac Pero, koji je kao dječak sanjao da će postati Izbavitelj Boy, za što Bob nije imao nikakvog razumijevanja. Helen sazna da je Bob u nevolji, i cijela mu obitelj kreće u pomoć...

Glasoviti studio Pixar, udružen s još glasovitijom kompanijom Disney, proizveo je niz iznimnih cjevečernjih crtanih filmova, od kojih su Izbavitelji jedan od najcjenjenijih. Pod izvršnom producentskom palicom osnivača i čelnika Pixara, Johna Lassetera, film je scenaristički osmislio i redateljski realizirao Bob Bird (Juhu-hu), koristeći se među ostalim postupcima poput oponašanja stila filmskih novosti, odnosno nekadašnjih holivudskih filmova koji su znali oponašati taj stil, a osobito je zanimljiv obiteljsko-dramski dio Izbavitelja, koji je svojom svježinom i dojmljivošću utjecao i na igranofilmska uprizorenja superherojskih priča. Film je nagrađen s dva Oscara - za najbolji cjelovečernji animirani film te zvučnu montažu, a bio je nominiran i za najbolji izvorni scenarij i zvučno miksanje. Ostvario je i sjajnu zaradu u svjetskim kinima, koja je premašila pola milijarde dolara.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    15.08.2011. 18:47


    The Incredibles (2004)







    Žanr: Animirani, Akcija, Avantura

    Režija: Brad Bird

    Jezik: Engleski, Francuski

    Glasovi: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee, Dominique Louis

    Trajanje: 115 min



    Od Oskarom nagrađene ekipe tvoraca filmova „Priča o igračkama“, „Čudovišta“ i „U potrazi za Nemom“ stiže priča o američkoj porodici koja će animirani film povesti u svet drame i dizajna kakav do sada niste videli. U filmu „Neviđeni“, scenarista i reditelj Bred Bird i studio Piksar stvorili su toliko bogat, kompleksan i neverovatno „živ“ kompjuterski generisani svet da je filmsko iskustvo koje ostavlja za sobom neverovatno ljudsko.

    Film „Neviđeni“ prati avanture porodice bivših superheroja koji otkrivaju pravi izvor svojih moći – jedni u drugima. Nekad se jedan od vrhunskih svetskih boraca protiv zločina, Bob Par (alijas G. Neviđeni) borio protiv zla i svakodnevno spašavao živote. Ali petnaest godina kasnije, on i njegova žena Helen (takođe nekadašnji čuveni superheroj) prinuđeni su da preuzmu identitete običnih ljudi i povuku se u ugledno predgrađe. Danas žive kao obični smrtnicii i vode previše običan život sa svojom decom – koja takođe moraju da se trude da izgledaju „normalno“. Kao agent osiguranja koji radi od devet do pet, jedino sa čime Bob sada mora da se bori je dosada i sve veći stomak. Žudeći za akcijom, zaboravljeni superheroj dobiće svoju šansu kada ga misteriozna komunikacija odvede na udaljeno ostrvo, na tajni zadatak. 

    Odjednom, sa sudbinom sveta u rukama, porodica mora da okupi sve svoje snage i još jednom pronađe ono neviđeno u svom porodičnom životu.


    Preuzeto sa: http://www.tvprogram.rs




    [TUBE]1LASc8ewLaw[/TUBE]


    TITLOVI

{{message}}

{{item.title}}