The Inheritance

Film

drama, ljubavni (1997)

The Inheritance

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,1
The Inheritance

Naslov:

Nasljedstvo

Godina:

1997

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

95 min

Režija:

Bobby Roth

Scenario:

Louisa May Alcott
, Maria Nation


Glavne uloge:


Paul Bartel
  >  Doctor
Meredith Baxter
  >  Beatrice Hamilton
Tom Conti
  >  Henry Hamilton
Thomas Gibson
  >  James Percy
Alicia Bergman
  >  Emma
Brigitta Dau
  >  Amy Hamilton
Michelle Davison
  >  Cook
Max Gail
  >  Arliss Johnson
Michael Gallagher
  >  Louis
Lloyd Gordon
  >  Dancer
Rob Nilsson
  >  Minister
Henry G. Sanders
  >  Blacksmith (as Henry Sanders)
Cari Shayne
  >  Edith Adelon
Paul Anthony Stewart
  >  Frederick Arlington
Brigid Brannagh
  >  Ida Glenshaw

Opis:


Edith Adelon (C. Shayne) živi u bogatoj obitelji Hamilton, koju uz ugled krase i ljubaznost i dobrota njezinih članova, gospodina Henryja (T. Conti), njegove supruge Beatrice (M. Baxter) i kćeri Amy (B. Dau). Svi su oni privrženi lijepoj i dobroj Edith, koju je Henry doveo iz sirotišta u Italiji kad je bila beba, jer ga je to molio njegov brat na umoru. Henry i Beatrice vole Edith kao da je njihova rođena kći, a Amy joj je privržena kao mlađa sestra starijoj. Njihov život teče mirno i skladno sve dok dolazak dvoje ljudi ne pokrene niz događaja. Jedno je od njih Beatricina rođakinja Ida Glenshaw (B. Brannagh), djevojka u potrazi za mužem. A drugi je James Percy (T. Gibson), mladić o kojemu se priča da mu je davno slomila srce djevojka koju je volio i otada se više nije zaljubio. Slučaj će htjeti da prva koja ga sretne bude Edith, te da od prvog trenutka oboje osjete da taj susret nije običan. Međutim, veza između njih nije moguća, a i da jest, Ida bi je pokušala spriječiti.
No, događaji će se nizati neočekivanim putevima i obratima u kojima će se otkriti mnoge neslućene tajne...

Film je snimljen prema naknadno pronađenom rukopisu poznate američke spisateljice iz 19. stoljeća, Louise May Alcott, čiji su romani i priče vrlo često privlačili filmske i televizijske redatelje: najpoznatiji roman, Male žene, ekraniziran je više puta i kao film i kao serija; poznati su i naslovi Mali ljudi, Jo's Boy, Good Wives, Good Old Fashioned Thanksgiving itd.
Ova kostimirana drama jedan je od onih filmova koji od gledatelja mami smiješak prepuštanja romantičnom ugođaju priče u kojoj dobrota i ljubav uvijek pobjeđuju. Izvrsno produciran, osvojio je Primetime Emmy za kostime, a treba istaknuti i provjerenu glumačku ekipu, na čelu s Meredith Baxter i Tomom Contijem, te izvrsnom mladom glumicom Cari Shayne.

U glavnim ulogama: Cari Shayne (Edith), Meredith Baxter (Beatrice), Tom Conti (Henry), Thomas Gibson (James), Brigid Brannagh (Ida), Brigitta Dau (Amy)
Scenarij: Maria Nation, prema romanu Louisa May Alcott
Žanr: Romantična kostimirana drama
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Buccaneers

    The Buccaneers (1995)

    drama, ljubavni, avantura

    Prezrene u njujorškom visokom društvu kao novopečene bogatašice, tri slobodoumne američke ljepotice odluče okušati svoju sreću u Londonu. Na tom putu sestre Virginiju i Nan St. George prati njihova...
  • The Glass Virgin

    The Glass Virgin (1995)

    drama, ljubavni

    Set in 1870s England, the story tells of Annabella Lagrange and the terrible secret her wealthy parents have kept from her. When she finally learns the truth, she runs away and eventually finds...
  • The Inheritance

    The Inheritance (2011)

    triler

    Five ambitious cousins set out on a family reunion during the dead of winter. The purpose of the retreat is to secure their inheritance, a fortune that dates back many generations.
  • The Valley of Light

    The Valley of Light (2007)

    drama

    Svaki završetak ujedno je novi početak. Ratni heroj Noah (Chris Klein) po povratku kući dozna da su mu roditelji preminuli, da je brat Travis (Jack Rathbone) u zatvoru, a njegova obiteljska farma u...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}