Pogledaj trailer!

Film

biografski, drama, kratki, muzika, dokumentarni (2013)

The Lady in Number 6: Music Saved My Life

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,0
The Lady in Number 6: Music Saved My Life

Godina:

2013

Žanr:

biografski, drama, kratki, muzika, dokumentarni

Trajanje:

39 min

Režija:

Malcolm Clarke

Scenario:

Malcolm Clarke
, Carl Freed


Glavne uloge:


Malcolm Clarke
  >  Narrator (voice)
Anita Lasker-Wallfisch
  >  Herself
Aliza Sommer-Herz
  >  Herself (as Alice Sommer)
Zdenka Fantlova
  >  Herself

Opis:


Ovo je vrlo nadahnjujuća i pozitivna priča. 109-godišnja Alice Herz Sommer još je svaki dan dva i pol sata vježbala sviranje klavira. I dalje je bila nepokolebljivo neovisna, a svoj dugi život nije pripisivala dobrim genima koliko dobroj glazbi. Zahvaljujući pozitivnom i optimističnom razmišljanju te duboko ukorijenjenoj vjeri u esencijalnu dobrotu ljudskih bića, Alice Herz Sommer živjela je duže od jednog stoljeća. Ne samo da je bila najstarija osoba u Londonu, nego je bila i najstarija osoba koja je preživjela holokaust. Često je puta rečeno da strah i mržnja izjedaju dušu, no može li se jednako tako reći da ljubav prema životu i ljudima oko nas te, kao u Aliceinom slučaju, glazbi, hrani dušu i oslobađa duh? Alice je do kraja života neumorno ponavljala: "Glazba mi je spasila život, glazba me i dalje spašava."

Obradio/la:

cersei
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • A Girl in the River: The Price of Forgiveness

    A Girl in the River: The Price of Forgiveness (2015)

    kratki, dokumentarni

    Svake godine u Pakistanu je prijavljeno više od 1000 ubojstava žena koje su navodno narušile „čast svojih obitelji. Obitelji su često prisiljene oprostiti napadaču, čime mu omogućavaju povratak u...
  • Twenty Feet from Stardom

    Twenty Feet from Stardom (2013)

    muzika, dokumentarni

    „Dvadeset stopa od zvezda“ je dokumentarni film, nagrađen Oskarom i najbolji dokumentarac po oceni američkih kritičara, koji istražuje radni milje i sudbine pratećih vokala, ljudi možda i...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • cersei
    Junior translator
    20.05.2016. 20:13
    The Lady in Number 6: Music Saved My Life (2013)



    Režija: Malcolm Clarke
    Scenarij: Malcolm Clarke, Carl Freed
    Žanr: Documentary, Short, Biography

    Jezik: Engleski
    Država: Canada | USA | UK
    Trajanje: 39 min.


    [TUBE]KGDX1h7bHJI[/TUBE]


    Uloge:

    Aliza Sommer-Herz, Zdenka Fantlova, Anita Lasker-Wallfisch  



    Ovo je vrlo nadahnjujuća i pozitivna priča. 109-godišnja Alice Herz Sommer još je svaki dan dva i pol sata vježbala sviranje klavira. I dalje je bila nepokolebljivo neovisna, a svoj dugi život nije pripisivala dobrim genima koliko dobroj glazbi. Zahvaljujući pozitivnom i optimističnom razmišljanju te duboko ukorijenjenoj vjeri u esencijalnu dobrotu ljudskih bića, Alice Herz Sommer živjela je duže od jednog stoljeća. Ne samo da je bila najstarija osoba u Londonu, nego je bila i najstarija osoba koja je preživjela holokaust. Često je puta rečeno da strah i mržnja izjedaju dušu, no može li se jednako tako reći da ljubav prema životu i ljudima oko nas te, kao u Aliceinom slučaju, glazbi, hrani dušu i oslobađa duh? Alice je do kraja života neumorno ponavljala: "Glazba mi je spasila život, glazba me i dalje spašava." (Alice Herz Sommer, 26. studenoga 1903. - 23. veljače 2014.)

    Dokumentarac je dobitnik Oscara 2014. u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma te brojnih drugih nagrada na međunarodnim festivalima.
    izvor:mojtv


    Preveo/la: jobbrecht


{{message}}

{{item.title}}