The Monster SquadPogledaj trailer!

Film

porodični, komedija, akcija, fantazija, horor (1987)

The Monster Squad

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,167%
The Monster Squad

Naslov:

Odred protiv čudovišta

Godina:

1987

Žanr:

porodični, komedija, akcija, fantazija, horor

Trajanje:

79 min

Režija:

Fred Dekker

Scenario:

Shane Black
, Fred Dekker


Glavne uloge:


Tom Noonan
  >  Frankenstein's Monster
Ashley Bank
  >  Phoebe
Brent Chalem
  >  Horace
Leonardo Cimino
  >  Scary German Guy
Michael Faustino
  >  Eugene
Lisa Fuller
  >  Patrick's Sister
Andre Gower
  >  Sean
Jon Gries
  >  Desperate Man
Jason Hervey
  >  E.J.
Robby Kiger
  >  Patrick
Ryan Lambert
  >  Rudy
Stephen Macht
  >  Del
Duncan Regehr
  >  Count Dracula
Stan Shaw
  >  Detective Sapir
Mary Ellen Trainor
  >  Emily

Opis:


U centru radnje filma nalazi se grupa dece koja pokušava da izađe na kraj s čudovištima koja prete da unište svet.

Grof Drakula, mumija, vukodlak, Stvorenje iz Crne lagune i Frankenštajnovo čudovište se okupljaju kako bi uništili amulet, koji ih sprečava da zavladaju svetom. Njima će se suprotstaviti grupa dece, koja obožavaju filmove o čudovištima, pa znaju sve njihove slabosti. U Van Helsingovom dnevniku pronalaze uputstva kako da upotrebe amulet da otvore portal koji će odvesti sva čudovišta u Limbo. [wiki]
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Winter Kill

    Winter Kill (1974)

    misterija, triler

    A sniper is killing residents at a winter resort. Who will die next? And why?
  • The Return of the Living Dead

    The Return of the Living Dead (1985)

    komedija, horor

    Uslužbenca podjetja z medicinskimi pripomočki ponesreči spustita plin, ki obudi mrtve. Kmalu mesto preplavijo mesojedi prebivalci lokalnega pokopališča, ki si želijo človeških možganov.
  • Night of the Demons

    Night of the Demons (1988)

    komedija, fantazija, horor

    Ten teenagers party at an abandoned funeral parlor on Halloween night. When an evil force awakens, demonic spirits keep them from leaving and turn their gathering into a living Hell.
  • An American Werewolf in London

    An American Werewolf in London (1981)

    komedija, horor

    Lutajući engleskim pustopoljinama tijekom odmora, američki studenti David (David Naughton) i Jack (Griffin Dunne) naiđu na neobičnu krčmu čija ih vlasnica upozori da ne skreću s puta nakon što padne...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    09.08.2017. 11:10
    Nazad u osamdesetim, kada mi, klinci, nismo imali ovoliko superheroja na filmu poput danas, imali smo Gunise, Gremline, Ghostbusters, Teen Wolf.......i naravno, Monster Squad.

    Pravo iz pera meni dražeg hollywoodskog scenariste, Sean Black-a (Lethal Weapon, Last boyscout, Last Action Hero, Long Kiss Goodnight, Kiss,kiss,bang,bang) gledali smo priču o klincima koji obožavaju horore, imaju i svoj klub u kome samo odabrani ljubitelji strave mogu biti članovi.  Istovremeno, na svakih 100 godina, sile tame dolaze u mogućnost da zavladaju svetom, te kako se bliži dotični dan, svi čuveni monstrumi Universal filmova, dakle Drakula, Vukodlak, Mumija, Frankenštajnovo čudoviste i Biće iz Crne lagune...ustaju iz tame, sa Drakulom kao glavnim pokretačem čitave gungule, kako bi otvorili taj štatijaznam portal i prizvali apokalipsu. Naši klinci iz "Kluba čudovista" dolaze u posed starog dnevnika Van Helsinga u kojem pronalaze kljuć za stopiranje Drakule (i ostalih) i sve što im ostaje, pošto im svakako niko ne veruje, je da pronađu amulet, pobede čudovista, nađu devicu, i sve će da bude oki  Smile

    Film je bogat lepim kadrovima, čudovista izgledaju sjajno, iza njih stoji majstor šminke, čuveni Stan Winston a klinci su...eto, klinci, ovde realniji negoli inače, i zanimljivo, iako je ovo dečiji film, svi psuju, dok i sam film uprkos svom svakako naivnom tonu, tu i tamo biva prilično drugačiji za tipičan dečiji film. Danas u njima ni u ludilu ne možemo čuti svo to psovanje dece, pa i odraslih (Drakula u jednom momentu kaže devojčici od svojih 5-6 godina "Daj mi amulet, kučko!" LOL), dok i ljudi bre padaju mrtvi okolo, bivaju izbodeni, upucani, pregaženi kolima, razneti u vazduh...ono što većina klinaca i voli da vidi...a ne sme u današnjim sterilnim filmovima za decu. Ovo je svojevremeno bio zbilja lep i nesvakidašnji film, komedija, avantura, a eto i horor (neka i za decu).

  • 05.04.2017. 00:22
    Dobar je prevod, radi sa 1080p BluRay AAC x264-tomcat12. A gospodin koji je prevodio film neka se raspita ko je Fred Dekker, pošto vidim da nije upućen :)

{{message}}

{{item.title}}