The Princess and the FrogPogledaj trailer!

Film

animirani, porodični, komedija, ljubavni, fantazija, avantura, mjuzikl (2009)

The Princess and the Frog

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,184%
The Princess and the Frog

Naslov:

Princeza i žabac

Godina:

2009

Žanr:

animirani, porodični, komedija, ljubavni, fantazija, avantura, mjuzikl

Trajanje:

97 min

Režija:

Ron Clements
, John Musker

Scenario:

Ron Clements
, Greg Erb
, John Musker
, Jason Oremland
, Rob Edwards
, E.D. Baker


Glavne uloge:


John Goodman
  >  'Big Daddy' La Bouff
Oprah Winfrey
  >  Eudora
Bruno Campos
  >  Prince Naveen
Terrence Howard
  >  James
Peter Bartlett
  >  Lawrence
Jim Cummings
  >  Ray
Keith David
  >  Dr. Facilier
Jenifer Lewis
  >  Mama Odie
Ritchie Montgomery
  >  Reggie
Anika Noni Rose
  >  Tiana
Michael-Leon Wooley
  >  Louis
Jennifer Cody
  >  Charlotte La Bouff
Don Hall
  >  Darnell
Breanna Brooks
  >  Young Charlotte
Elizabeth Dampier
  >  Young Tiana

Opis:


Bajka o princezi, poljupcu i žabi dobiva svoj nastavak (i nešto izmijenjeno mjesto radnje), označavajući povratak Disneyja svevremenskoj umjetnosti tradicionalne animacije. Anika Noni Rose posudila je glas prekrasnoj mladoj ženi iz New Orelansa koja će napućiti usne kako bi poljubila vodozemca. Ron Clements i John Musker, tvorci klasika 'Mala sirena' i 'Aladin' uz skladatelja, dobitnika Oscara, Randy Newmana pričaju vam najljepšu ljubavnu priču ikad ispričanu…sa žabama, vuduom i pjevajućim aligatorom.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (11)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Titivillus
    Translator
    28.03.2010. 21:13
    Meni se ovaj crtić svidio. Nije mi jasno zašto se toliko piše o boji kože junakinje filma kad je tu zapravo riječ o svim drugim temama toliko karakterističnim za Disney (bojana ih je lijepo navela pa neću ponavljati). Tiana ni po boji kože (vidi cudak ^^), a ni po porijeklu (npr. Pepeljuga, Ljepotica i zvijer) nije jedinstvena u svijetu bajki i ovakvih filmova.

    Što se samog filma tiče, slažem se s bojanom i Mixal. Princeza i žabac je crtić za djecu i one koji se tu i tamo vole vratiti u djetinjstvo i jednostavno opustiti. Film je zabavan, duhovit i šarmantan. Sporedni likovi su najbolji dio filma, a čak mi je i negativac bio dobar (možda jedino da je bio još malo opakiji).

    I drago mi je što film napravljen u "klasičnoj" animaciji. Ipak je tu Disney najjači.


    8/10
  • Mixal
    Translator
    01.02.2010. 12:28
    Ovdje se u potpunosti slažem sa bojanom, a luka mislim da malo previše čeprkaš po dječjem filmu. Mislim da apsolutno nijedno dijete neće izvući negativnu (rasističku) poruku jer ovdje boja kože apsolutno nije bitna... Inače, teorije sa Obamom ti ne stoje jer je film u preprodukciju krenuo 2006., počeo se snimati u ožujku (martu) 2007., dok je Obama postao relevantan tek početkom iduće godine, tako da...

    Ali da se svi ne posvađamo, da kažem nešto i o crtanom. Tu se već malo više slažemo LOL. Svi sastojci klasičnog Disneyja su tu - bajka, sjajna kreativna vizualnost, zabavni sporedni likovi, ali kao što kažeš ne nahrani dušu do kraja... ono što i jest najvažnije. Također, glazba totalno zaboravljiva, zlikovac je mogao biti bolje iskorišten... ipak, meni je drago što se 2D barem donekle vratio, jer preferiram tu vrstu animacije. Sve u svemu, film ima šarma, pogotovo u usporedbi sa crtanima danas, ali ipak daleko od klasika... Moja ocjena 4-
  • cudak_31177
    The Legend Of
    31.01.2010. 19:43
    Pocahontas, Jasmine i Esmeralda su tamnoputi likovi kojih trenutno mogu da se setim, a da su već odavno na simpatičan način prikazani u crtanom filmu. Nije ovo prvi put, i ne vidim ništa nekorektno tu. Meni je ovo super, kako Bojana reče - pravi film za decu.

{{message}}

{{item.title}}