The ShackPogledaj trailer!

Film

drama, fantazija (2017)

The Shack

Ocjena korisnika
Loše
6,621%
The Shack

Naslov:

Koliba

Godina:

2017

Žanr:

drama, fantazija

Trajanje:

132 min

Režija:

Stuart Hazeldine

Scenario:

John Fusco
, Destin Daniel Cretton
, Brad Cummings
, William P. Young
, Andrew Lanham
, Wayne Jacobsen


Glavne uloge:


Graham Greene
  >  Male Papa
Tim McGraw
  >  Willie
Alice Braga
  >  Sophia
Emily Holmes
  >  Vicky Ducette
Radha Mitchell
  >  Nan Phillips
Ryan Robbins
  >  Emil Ducette
Octavia Spencer
  >  Papa
Sam Worthington
  >  Mack Phillips
Avraham Aviv Alush
  >  Jesus
Megan Charpentier
  >  Kate Phillips
Gage Munroe
  >  Josh Phillips
Sumire Matsubara
  >  Sarayu (as Sumire)
Jordyn Ashley Olson
  >  Emily Ducette
Laura MacKillop
  >  Amber Ducette
Amélie Eve
  >  Missy Phillips

Opis:


Koliba je priča o ocu čija je kći Missy oteta tijekom obiteljskog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo, krvavu haljinicu, policija je pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni Mack prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, no ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, točnije, sa Svetim Trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Elousie (Otac), fizički ne osobito privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Sarayu (Duh Sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mack se miri s Bogom kojemu je, otkako mu je ubijena kći, gotovo okrenuo leđa.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (17)
  • The Last Word

    The Last Word (2017)

    drama, komedija

    Harriett je penzionisana biznismenka koja želi da kotroliše sve oko sebe do svog poslednjeg trenutka. Da bi bila sigurna da je njena životna priča ispričana kako treba, plaća lokalnim novinama da...
  • The Zookeeper's Wife

    The Zookeeper's Wife (2017)

    biografski, drama, istorijski, ratni

    Priča o čuvarima životinja u varšavskom ZOO-vrtu. Antonina i Jan Zabinski spasli su stotine ljudi i životinja tokom nemačke invazije.
  • Table 19

    Table 19 (2017)

    drama, komedija

    Radnja prati bivšu deverušu, Eloizu, koja biva oslobođena svojih dužnosti, nakon što je bila surovo ostavljena od strane kuma putem SMS poruke. Nakon toga, ona odlučuje da prisustvuje venčanju bez...
  • Before I Fall

    Before I Fall (2017)

    drama, misterija

    12. februar je samo još jedan u šarmantnom životu Samanthe Kingston, sve dok se ne ispostavi da će joj ovo biti zadnji dan u životu. Zaglavljena u ponovnom proživljavanju svog poslednjeg dana, Sam...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    07.11.2018. 23:08
    Tema o Bogu je uvek osetljiva tema jer svako ima svoj stav, svoju predstavu o Bogu i svoje (ne)verovanje.

    Ovaj film je kao i knjiga dosta slojevit. Sam pisac u startu se ograđuje da je ovo fantazija koja može ali i ne mora da bude istinita/tačna.

    Gubitak deteta je nešto najgore što se može desiti roditelju i to je sasvim opravdana reakcija krivice, besa, ljutnje, nemoći, tuge, patnje, očaja, beznađa,... Daleko bilo.

    Da li je Bog kriv što postoji bol, patnja, tuga? Da li je zaslužan što postoji sreća, radost, zadovoljstvo. Da li smo svi mi Božja deca? Da li smo besmrtni u religijskom smislu. Da li bi prestali ratovi ili bi postali besmisleni da znamo pouzdano da postoji Bog, raj, pakao.

    Ovaj film čas negira postojanje raja i pakla i govori da je krivica/savest najveća i najteža kazna. Ovaj film forsira oproštaj kao vrhovnu vrlinu čoveka. Ovaj film iskrivljuje viđenje vere nekom paraneoreligijom. Trodelnost Boga u raznim formama i rasama je sasvim prigodno. Pojava mudrosti je neki relikt iz vremena mnogoboštva (Atina/Minerva).

    Na žalost ovde se ne osuđuje već opravdava zločin. I na taj način ohrabruje da se ponovi. Jer Bog (navodno) sve voli podjednako. A taj Bog je eto proterao Adama i Evu iz raja, nije rekao - e, nema veze, uberite još neku jabuku sa drveta znanja dobra i zla. Ovde mi sada pada jeretička misao: ako je Bog branio Adamu i Evi da ne jedu plodove sa drveta znanja dobra i zla... onda je on/ona/ono želelo da Adam i Eva ne prave razliku između ta dva ekstrema.

    Devojčica je srećnija u raju? Baš utešno. Onda nam ne trebaju ni norme, pravila, sudovi, branioci, tužioci nadalje. A ubedljivo najgluplja scena je kada Mekenzi bira [spoiler]između kćerke i sina i njihovih sitnih nevinih grehova: sin ga je salagao (nešto) a kči se udaljila od njega. Zaboga, pa nije birao između sina pedofila i silovatelja i kćerke serijskog ubice. Onda bi trebao oboje da ih pošalje u pakao. Samo ime Boga/Pape - Elajza što asocira na Ilajza tj. Iluzija je sama po sebi sprdnja a i sam pisac je poznat po sasvim drugačijem, neortodoksnom viđenju Boga. Naravno, sasvim nedopustivo je da sin presudio ocu ma kakav on bio. Da li je to onda "osveta" Boga? Neki delovi filma su bili zamagljeni. Naravno da lice i rasa ubice deteta nije smela biti otkrivena jer bi to odvelo priču u drugom smeru.[/spoiler]    

    Dobra strana filma je: voleti druge ljude koji to zaslužuju i vredni su ljubavi, priznati (sitnu) grešku, zamoliti za oproštaj, učiniti drugim ljudima život lepši.

    Uz sve vrline i mane, prosek film. Ako ga preskočite nećete se pokajati sigurno a uštedećete 2 sata i 13 minuta vremena koje možete drugačije da iskoristite/potrošite.

    IMDB ocena: 6,3   Lična ocena: 4,3     
  • vanjadj
    member
    13.05.2018. 14:39
    Ocena: 0
  • beogradski
    eXtreme member
    22.06.2017. 20:04
    Dobar film. Za razmisljanje i sa nekim kako otvorenim, tako i zatvorenim porukama. Neke stvari a i poruke ce se nekome svideti ali isto tako neke i nece. Vredi pogledati ali na kraju filma imajte neko svoje vidjenje stvari a ne ''e to je tako''.

{{message}}

{{item.title}}