Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,0
Venku

Naslov:

Na slobodi

Godina:

2011

Žanr:

kriminalistički, dokumentarni

Trajanje:

79 min

Režija:

Veronika Sobková

Scenario:

Veronika Sobková

Opis:


Novi film iz Bez cenzury/Uncensored serije, HBO-ove platforme za sustavnu potporu čeških i slovačkih dokumentaraca, bavi se svakodnevnim životom zatvorenika. Gotovo dvije godine redateljica Veronika Sobková snimala je tri osobe, od kojih je svaka provela dio svog života iza rešetaka. Istraživala je neke od kritičnih trenutaka u njihovim životima i uspjela stvoriti uvjerljive psihološke trenutke.
Prva je protagonistica filma 28-godišnja Linda, koja je puštena iz zatvora u Světlá nad Sázavou nakon što je odslužila osam mjeseci kazne za krađu. Redateljica je počela promatrati 35-godišnjeg Mireka upravo nakon što je proveo tri i pol godine u zatvoru zbog različitih slučajeva prijevare, dok se 36-godišnji Tomáš nalazi na izdržavanju šestogodišnje kazne u zatvoru Oráčov zbog trgovine drogom te se nada uvjetnom otpustu nakon odsluženja pola kazne.

Ovaj vizualno profinjeni dokumentarac prikazuje kako se te osobe snalaze kad se ponovno nađu na slobodi. Tomáš uporno pokušava uvjeriti vlasti da je naučio svoju lekciju i da je sposoban integrirati se u normalno društvo. Ali što je s Lindom? Hoće li uspjeti? Hoće li prestati s krađama i drogiranjem? Hoće li uspjeti zasnovati obitelj kao što je oduvijek željela? Hoće li Mirek prestati s varanjem? Hoće li na kraju naći djevojku koja ga neće osuđivati zbog njegove kaznene prošlosti? Hoće li Tomáš dobiti uvjetni otpust? A ako ga dobije, hoće li ostati čist?
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • One Nation Under Dog

    One Nation Under Dog (2012)

    dokumentarni, vijesti

    The passionate and complex relationship that Americans have with their dogs. From a Florida couple who spend hundreds of thousands to clone a beloved dog, to rescuers who find homes for abandoned...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}