Vivacious LadyPogledaj trailer!

Film

komedija, ljubavni (1938)

Vivacious Lady

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,3100%
Vivacious Lady

Naslov:

Živahna dama

Godina:

1938

Žanr:

komedija, ljubavni

Trajanje:

90 min

Režija:

George Stevens

Scenario:

Anne Morrison Chapin
, Ernest Pagano
, P.J. Wolfson
, I.A.R. Wylie


Glavne uloge:


James Stewart
  >  Peter Morgan, Jr.
Ginger Rogers
  >  Francey
Charles Coburn
  >  Peter Morgan, Sr.
Jack Carson
  >  Charlie - Waiter Captain
Willie Best
  >  Train Porter
Beulah Bondi
  >  Martha Morgan
Alec Craig
  >  Joseph - Chauffeur
James Ellison
  >  Keith Morgan
Phyllis Kennedy
  >  Jenny
Frances Mercer
  >  Helen
Franklin Pangborn
  >  Apartment Manager
Grady Sutton
  >  Culpepper - Teaching Assistant

Opis:


Dobrodušni Peter Morgan (J. Stewart) mladi je profesor biologije iz gradića Old Sharona koji po nalogu svog strogog oca (C. Coburn) stiže u New York. Peterov je zadatak pronaći njegovog hirovitog i neodgovornog rođaka Keitha Morgana (J. Ellison), ujedno i kolegu s koledža, te ga što prije vratiti doma. Kad ga pronađe u jednom noćnom klubu na Manhattanu, Peter shvati da je Keith ondje zbog atraktivne zabavljačice Francey Brent (G. Rogers), djevojke u koju se i sam smjesta zaljubi. Umjesto da Keitha odvede kući, Peter će se zbog snažnih osjećaja prema Francey zadržati u New Yorku, te se njome i oženiti nakon tek nešto više od jednog dana poznanstva. Nevolja je, međutim, u tome što je Peter zaručen umišljenom Helen (F. Mercer), te što njegov konzervativni otac i majka (B. Bondi) očekuju da se njih dvoje jednog skorog dana i vjenčaju. Suočen s nemogućnošću konzumacije njihovog braka i otkrivanja istine roditeljima koji vjeruju da je Francey Keithova djevojka, Peter odluči pokušati spojiti Keitha i Helen. No to neće biti nimalo lako jer je Helen ljubomorna i posesivna djevojka.

Godine 1939. nominirana za Oscara u kategorijama najbolje fotografije i zvuka, a godinu ranije na festivalu u Veneciji ovjenčana posebnim priznanjem za cjelokupni umjetnički doprinos redatelja, izvrsna romantična screwball komedija Georgea Stevensa ("Mjesto pod suncem", "Shane", "Div") izuzetno je uspjela adaptacija istoimene kratke priče australsko-britansko-američkog prozaika, pjesnika i scenarista I.A.R. Wylieja ("Mlad u srcu", "Telefonski poziv stranca"). Riječ je o dinamičnom, nepretencioznom, vedrom i vrlo zabavnom ostvarenju čiji golemi šarm ponajviše izvire iz snažne kemije između oskarovca J. Stewarta ("Divan život", "Prozor u dvorište", "Vrtoglavica") i G. Rogers ("Vrijeme svinga", "Zaplešimo", "Kitty Foyle"), također oskarovke koja je u vrijeme snimanja bila u vezi sa Stewartom, što se u filmu itekako osjeća. Za uspjeh iznimno duhovitog djela realiziranog prije no što će Stewart postati velika zvijezda, pored energične Stevensove režije zaslužni su inteligentan te slikovitim likovima i njihovim životnim dijalozima napučen scenarij P .J. Wolfsona ("Luda ljubav" Karla Freunda) i Ernesta Paganoa ("Zaplešimo", "Dama u nevolji"), efektna fotografija Roberta De Grassea ("Vrata na pozornicu", "Kradljivac tijela"), te izrazito raspoložene glumačke interpretacije. Pored oskarovca C. Coburna ("Majmunska posla", "Muškarci više vole plavuše"), u sporednim ulogama nastupaju dva puta za Oscara nominirana B. Bondi ("Divan život", "Gospodin Smith ide u Washington") i J. Ellison ("Šetala sam sa zombijem").
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • The Sky's the Limit

    The Sky's the Limit (1943)

    komedija, ljubavni, ratni, mjuzikl

    Flying Tiger Fred Atwell sneaks away from his famous squadron's personal appearance tour and goes incognito for several days of leave. He quickly falls for photographer Joan Manion, pursuing her in...
  • After the Thin Man

    After the Thin Man (1936)

    kriminalistički, misterija, komedija

    Film je nastavak filma The Thin Man, odnosno drugi film iz istoimene serije. Bivši detektiv Nick, zajedno sa Norom, dolazi u San Francisco posjetiti njenu bogatu rodbinu i, sticajem okolnosti, bude...
  • Pot o' Gold

    Pot o' Gold (1941)

    komedija, ljubavni, mjuzikl

    Priča o ljubitelju muzike Jimmyju, koji je virtuoz na harmonici i nailazi na sjajnu, ali siromašnu grupu muzičara koja vežba na krovu pansiona. Jimmy i Molly, ćerka vlasnice pansiona, pokušavaju da...
  • Paradise for Three

    Paradise for Three (1938)

    komedija, ljubavni

    A wealthy business man, out of touch with real folks, decides to mingle and see what it is really all about.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    10.02.2023. 18:11

    U svom oslobađanju od imidža plesnog partnera Fred Astera, Ginger Rogers je izabrala ovaj filmić, laganu, za to vreme tipičnu screwball komediju, uz pravi potez izbora mladog James Stewarta sa kojim je ranije bila u vezi, za svog partnera na platnu, te ovaj film danas, posle toliko godina ima tu specifičnu lepršavost i vedrinu, kao i sjajan filmski par koji je ionako iznad priće, prosto su preslatki, uvek zabavni, Stewart u svom klasičnom prikazu dugajlije šeprtlje, Rogersova seksi do samih granica izdržljivosti magarca koji pise ovaj osvrt a sve to u režiji majstora George Stevensa (A Place in the Sun, Shane, Giant, Woman of the Year...).

    Jimmy je nespretni profesor biologije (botanike, kakogod) koga otac, direktor univerziteta, šalje u New York da bi ovaj vratio kući svog razuzdanog brata, uvek željnog provoda. Avaj Jimmy u noćnom baru upoznaje zanosnu pevačicu/zabavljačicu, jašta Ginger Rogers, oni se tu momentalno zaljube, obiđu New York, podele kuvani kukuruz, i šta će drugo, venčaju se, lude zaljubljene.

    Vrativši se u svoju varošicu sa novom suprugom (i bratom šeretom), Jimmy se bori tražeci način da svoj novi bračni status podeli sa pseudo verenicom koja ga je čekala, naravno sa strogim ocem i majkom koju 'vata srce pri najmanjem podizanju tenzija, te i sa brigom oko čuvanja svoje atraktivne gospoja supruge....što je sve svakako poligon za nebrojeno blesavih i komičnih situacija, jer, znamo to, Jimmy Stewart ne zna da izbegne komplikacije ni tamo gde ih nema, kamoli ovako...


    Zabavan, uz sjajnu Rogers/Stewart hemiju koja lako kupuje svojom uverljivošću, vedar, sa finom dozom zdravog humora, neka i u tipično neozbiljnom screwball maniru, ovaj filmić ostaje mio kraduckajući osmehe i danas, moje makar. 

  • Kneginja
    The Legend Of
    31.08.2013. 14:36



    G.W.T.W hvala za prevod ruza


    Titl  mozete preuzeti OVDJE








  • A2D2
    eXtreme member
    08.05.2013. 12:59

    Ništa posebno. Red brzopoteznih fora i jednostavan scenario. James Stewart u ranoj ajoj fazi, a Ginger Rogers lijepa kao i uvijek.



{{message}}

{{item.title}}