Waiting for the BarbariansPogledaj trailer!

Film

drama (2019)

Waiting for the Barbarians

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,1
Waiting for the Barbarians

Naslov:

Čekajući barbare

Godina:

2019

Žanr:

drama

Trajanje:

112 min

Režija:

Ciro Guerra

Scenario:

J.M. Coetzee


Glavne uloge:


Johnny Depp
  >  Colonel Joll
Greta Scacchi
  >  Mai
Nayef Rashed
  >  Farmer 1
Joseph Long
  >  Baker
Harry Melling
  >  Garrison Soldier 4
Mark Rylance
  >  The Magistrate
David Dencik
  >  Clerk
Robert Pattinson
  >  Officer Mandel
Bill Milner
  >  Garrison Soldier 5
Sam Reid
  >  The Lieutenant
Gursed Dalkhsuren
  >  Old Man
David Moorst
  >  Garrison Soldier 6
Gana Bayarsaikhan
  >  The Girl
Tserendagva Purevdorj
  >  Old Barbarian
Isabella Nefar
  >  Star

Opis:


Drama "Čekajući barbare" snimljena je prema istoimenom romanu nagrađivanog autora i dobitnika Nobelove nagrade J.M.-a Coetzeea koji je jedan od britanskih najnagrađivanijih i najhvaljenijih autora. Roman Waiting for the Barbarians svoje prvo izdanje doživio je još 1980. godine, a opera istog naziva prvi put je izvedena u rujnu 2005. godine.

Magistrat (Mark Rylance) izoliranog pustog pograničnog područja na granici neimenovanog carstva trebao bi otići u lako zasluženu mirovinu čemu se jako veseli, no planove mu kvari pukovnik Joll (Johnny Depp) koji dolazi kod njega izvještavati o sigurnosnoj situaciji na granici. Kad Joll započne niz nemilosrdnih ispitivanja ne libeći se agresije i nasilja, Magistrat će početi preispitivati svoju odanost carstvu.

Kolumbijski redatelj i scenarist Ciro Guerra potpisuje režiju ovog filma, a možda nam je najpoznatiji po filmu El abrazo de la serpiente koji je bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma 2016. godine. Ako vas sve navedeno još nije privuklo filmu svakako vrijedi spomenuti odličnu glumačku ekipu koju čine spomenuti Rylance i Depp, te Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan i Greta Scacchi.

Obradio/la:

bojan969

Pročitaj recenziju filma Waiting for the Barbarians:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • ar8c
    eXtreme member
    13.03.2023. 17:42
    Film je veoma dobar, poučan, izaziva snažne emocije i poriv za preispitivanjem sebe i sveta koji nas okružuje. Snimljen na originalan način i sa stilom, jedno od kvalitetnijih i reprezentativnijih dela poslednjih godina.
  • beogradski
    eXtreme member
    13.03.2023. 14:42
    Prekinuo sam
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.12.2021. 20:23
    Odlican film kao knjiga , film/knjiga proslosti, sadasnjosti i bar bliske buducnosti. Kuci je rodjen u Juznoj Africi, i inspirisan je aparthejdom,  progonom, ispitivanjem, i mnogim nehumanim delovanjima itd. . Alegorija imperijalne vladavine, nerazumevanje razlicitosti ,ispoljavanje onih najgorih ljudskih osobina.  . Bez varvara sada šta će biti s nama?  Ti ljudi, na kraju, behu neko rešenje! tako je i doktor Kricinger postavio sebi pitanje vezano za Jevreje. Takodje ukazuje se na vrednosti kao sto su sloboda, tretiranje drugog ljudskog bica,ali i prica o sumnji i osvescenju, buntu i duhu pobune, itd. Moze pino da se pise. Ostala mi je jedna mudrost iz knjige „Bol je istina“. Tako da preporuka za film.

{{message}}

{{item.title}}