Wall Street: Money Never SleepsPogledaj trailer!

Film

drama (2010)

Wall Street: Money Never Sleeps

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,355%
Wall Street: Money Never Sleeps

Naslov:

Wall Street: Novac nikad ne spava

Godina:

2010

Žanr:

drama

Trajanje:

133 min

Režija:

Oliver Stone

Scenario:

Oliver Stone
, Stanley Weiser
, Stephen Schiff
, Allan Loeb


Glavne uloge:


Michael Douglas
  >  Gordon Gekko
Frank Langella
  >  Louis Zabel
Shia LaBeouf
  >  Jake Moore
John Buffalo Mailer
  >  Robby
Austin Pendleton
  >  Dr. Masters
Annika Pergament
  >  Reporter
Eric Purcell
  >  Jeweler
Richard Stratton
  >  Prison Cage Guard
Carey Mulligan
  >  Winnie Gekko
Maria Bartiromo
  >  News Host
Melissa Lee
  >  Newscaster
Christian Baha
  >  Hedge Fund Chief
Thomas Belesis
  >  Zabel Trader
Sunil Hirani
  >  Himself
Harry Kerrigan
  >  Prison Guard

Opis:


Proslavljeni Oliver Stone ponovno udružuje snage sa Michaelom Douglasom u nastavku velikog hita iz 1987. godine . U vrijeme kad je globalna ekonomija na rubu sloma, mladi broker s Wall Streeta (Shia LaBeouf) i bivši korporativni ulagač poljuljanog ugleda Gordon Gekko (Michael Douglas), imaju dvostruku misiju: upozoriti financijski svijet na krah koja se približava i otkriti tko je odgovoran za smrt mentora mladog brokera.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Nixon

    Nixon (1995)

    biografski, drama, istorijski

    Film počinje godinom 1972. aferom Watergate, koja je dvije godine poslije dovela do Nixonove ostavke, i postupno otkriva kako je sin siromašnih kvekera iz Kalifornije postao američki predsjednik...
  • JFK

    JFK (1991)

    drama, istorijski, triler

    Film temeljen dijelom na činjenicama, a dijelom na mišljenju uglavnom Jima Garrisona (Kevin Costner) i redatelja Olivera Stonea, vezanim za događaje koju okružuju navodno urotničko ubojstvo...
  • U Turn

    U Turn (1997)

    drama, kriminalistički, triler

    Za Bobija Kopera koji se uputio u Las Vegas ne bi li izmirio jedan stari kockarski dug, stvari naizgled konačno kreću naabolje - izgledalo je kao da se njegova sreća napokon menja. Ali, nije li to...
  • W.

    W. (2008)

    biografski, drama, istorijski

    Biografski film Olivera Stonea prati život Georgea W. Busha, jednog od najkontroverznijih predsjednika u povijesti Sjedinjenih Američklh Država. Od njegovih razuzdanih i bezbrižnih dana na koledžu...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Titivillus
    Translator
    28.01.2010. 23:57
    Wall Street: Money Never Sleeps

    IMDb


    Release Date: 24 September 2010
    Genre: Drama

    Director: Oliver Stone
    Writers: Bryan Burrough, Allan Loeb & Stephen Schiff

    Cast: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Carey Mulligan, Josh Brolin, Frank Langella, Susan Sarandon, Charlie Sheen





    I drugi film režirao je Oliver Stone, a u Gekka još jednom glumi Michael Douglas koji je za tu izvrsnu ulogu dobio Oscara

    "Novac nikad ne spava” naziv je nastavka kultnog filma “Wall Street”, koji u kina dolazi u rujnu, a “Wall Street 2” je, kao i prvi dio, opet režirao Oliver Stone.

    Film se očekuje s velikim nestrpljenjem jer je prošlo više od 20 godina otkako smo upoznali Gordona Gekka, beskrupuloznog, gramzivog i pohlepnog investitora s Wall Streeta. Film, ali i glavni lik Gordon Gekko postali su simbol arhaičnih 80-ih, a godinama nakon što je film snimljen mnogi brokeri s Wall Streeta govorili su da su odabrali taj posao nakon gledanja filma.





    Predvidio krizu 2008.

    “Pohlepa, u nedostatku bolje riječi, je dobra”, legendarna je Gekkova uzrečica koja zapravo najbolje opisuje kako je izgledalo korporativno penjanje prije 30 godina.

    Michael Douglas dobio je Oscara za tu ulogu, a Gordon Gekko do danas je ostao među prvih deset antijunaka u povijesti filma. Priznanje tom izmišljenom liku odao je čak i Forbes koji ga je lani stavio na četvrto mjesto najbogatijih likova iz filma, a procijenili su da je “težak” 8,5 milijardi dolara.

    U nastavku Gekko izlazi iz zatvora, a nitko iz financijskog svijeta ne želi s njim imati posla jer je bio osuđen za financijske malverzacije, iako ih je preko svojih veza upozorio da će doći do velikog pada burze 2008. što se i dogodilo.

    Gekko pokušava ponovno uspostaviti odnos s kćeri Winnie koja ne želi niti čuti za njega.


    Djeca Gordona Gekka

    Istodobno mladi broker na Wall Streetu, Jacob, ostaje bez svog mentora koji je umro, ali sumnja da je ubojica njegov kolega. Gekko mu nudi pomoć i Jacob, koji je zaručen s Gekkovom kćeri, prihvaća njegovu ponudu u zamjenu da ga zbliži s kćeri. Michael Douglas, odnosno Gordon Gekko u nastavku nije više onako arogantan i pohlepan. Gekko je, naime, upravo zbog toga kakvim je prikazan u filmu postao neizostavni dio pop-kulture i to ostao do danas. Douglasa su nerijetko na konferencijama za novinare i u intervjuima kad je počela recesija novinari tražili da im odgovara na pitanja o krizi ne kao Michael Douglas, nego kao Gordon Gekko. Stvari koje je Gekko govorio u filmu 1987. godine nerijetko su citirali državnici, biznismeni i ljudi iz show businessa, a australski premijer Kevin Rudd je prije dvije godine čak tijekom jednoga govora spomenuo izraz “djeca Gordona Gekka”. Rudd je govorio o krizi i istaknuo da nismo ništa naučili iz ideologije da je pohlepa dobra i da još uvijek čistimo nered koji su napravila “djeca Gordona Gekka” 21. stoljeća.


    Obilježio cijelu epohu

    “Wall Street” je 1987. izazvao nevjerojatne reakcije i obilježio cijelu jednu epohu biznismena, korporativne politike i cijelog poslovnog sustava kakav smo tada znali. “Prokletstvo Wall Streeta” nikada nije prestalo proganjati pravi Wall Street koji se vjerojatno najviše od svih veseli povratku velikoga Gekka.


    [TUBE]Joc8Je3LQn0[/TUBE]


    Trivia:

    - ovo je prvi put da Oliver Stone radi nastavak nekog od svojih filmova

    - Charlie Sheen se u nastavku pojavljuje samo u cameo ulozi

    - "Money never sleeps...", podnaslov filma, je Gekkova rečenica iz originala

    - u cameo ulozi pojavljuje se i Donald TrumpTitivillus2010-03-27 23:12:11

{{message}}

{{item.title}}