Are You Being Served?Pogledaj trailer!

TV serija

komedija (1972)

Are You Being Served?

Ocjena korisnika
-
8,1
Are You Being Served?

Naslov:

Jeste li posluženi?

Godina:

1972

Žanr:

komedija

Trajanje:

28 min

Autor:

Jeremy Lloyd
, David Croft


Glavne uloge:


John Inman
  >  Mr. Humphries
Wendy Richard
  >  Miss Brahms
Nicholas Smith
  >  Mr. Rumbold
Mollie Sugden
  >  Mrs. Slocombe
Frank Thornton
  >  Captain Peacock
Arthur English
  >  Mr. Harman
Trevor Bannister
  >  Mr. Lucas
Harold Bennett
  >  Young Mr. Grace
Arthur Brough
  >  Mr. Grainger
Vivienne Johnson
  >  Mr. Grace's Nurse
Mike Berry
  >  Mr. Spooner
Penny Irving
  >  Miss Bakewell
Larry Martyn
  >  Mr. Mash
Doremy Vernon
  >  Canteen Manageress
Candy Davis
  >  Miss Belfridge

Opis:


Feminizirani g. Humphries, mačkica gđe Slocombe i urnebesno ponašanje osoblja u robnoj kući Grace Bros. nasmijavaju publiku još od davne 1973. godine. Ova ironična, humoristična i suptilno sarkastična serija, autora Jeremyja Lloyda i Davida Crofta, jedna je od BBC-jevih najuspješnijih klasičnih komedija, posebice u SAD-u, gdje je postigla fenomenalan uspjeh.
U velikoj, staromodnoj londonskoj robnoj kući Grace Bros. još se uvijek striktno poštuje hijerarhija. Svaki član osoblja točno zna gdje mu je mjesto, barem u teoriji. A praksa je nešto posve drugo. Svi vode svoje privatne ratove, kako jedni protiv drugih, tako i protiv uprave.
Uprava: na najvišem katu sjedi "mladi" g. Grace (H. Bennett), krhki osamdesetogodišnjak okružen mladim, privlačnim i ne odveć pametnim djevojkama. Kat niže sjedi g. Rumbold (Klempouhi) (N. Smith), voditelj odjela odjeće. No, on vođenje odjela uglavnom prepušta nadutom nadgledniku, satniku Peacocku (F. Thornton). Peacock sanja o tome da jednog dana dobije svoje mjesto u restoranu za upravu, a dotad se mora pomiriti s ulogom posrednika između odjela muške i ženske odjeće.
Muška konfekcija: stariji prodavač g. Grainger (A. Brough) tvrdoglavi je stariji čovjek, koji svako malo zaspi na poslu. Njega kasnije zamijeni g. Tebbs (J. Hayter), a potom g. Goldberg (A. Bass), koji je bio u vojsci s g. Peacockom. Njegov podčinjeni je feminizirani g. Humphries (Ja sam slobodan!), kojega glumi John Inman, jedan od popularnijih likova ove serije, uvijek neobično spreman da uzme mjere s unutrašnje strane nogu. Na dnu ove hijerarhijske ljestvice je pohotni g. Lucas (T. Bannister), kojega kasnije zamijeni g. Spooner (M. Berry).
Ženska odjeća i donje rublje: starija prodavačica, gđa Slocombe (Mollie Sugden) lakoma je udovica koja stalno eksperimentira s neobičnim bojama kose i često pogrešno rabi riječi. Glavna tema svih njezinih razgovora je njezina mačkica. Mlađa prodavačica, gđica Brahms (W. Richard) zajedljiva je i jedra stanovnica istočnog Londona.
Održavanje: u podrumu se smjestio nadstojnik g. Harman (A. English), koji vrijeme obično provodi gore na odjelu. On uživa u tome da priređuje neugodnosti drugima daveći ih svojim sindikalizmom i blesavim modelima.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Waiting for God

    Waiting for God (1990)

    komedija

    Kada se Tom Ballard preseli u Bayview, dom za umirovljenike, upoznaje Dianu Trent, opaku stariju ženu koja se žali na sve što može i samo želi umrijeti. Na negodovanje voditelja doma Harveyja...
  • Are You Being Served?

    Are You Being Served? (1977)

    komedija, akcija, avantura

    When Grace Brothers closes for redecoration, Young Mr. Grace send the staff on holiday to Costa Plonka, where they find themselves in the middle of a revolution.
  • You Rang, M'Lord?

    You Rang, M'Lord? (1988)

    komedija

    „Zvonili ste, milorde“ je takođe sitcom iz BBC-jeve radionice televizijske zabave. Autori ove legendarne serije su već spomenuti David Croft te Jimmy Perry. Iako se serija snimala od 1990. do 1993...
  • That Riviera Touch

    That Riviera Touch (1966)

    komedija

    Two friends decide to have a holiday in the south of France. Arriving at a deserted villa, they soon become involved with a gang of jewel thieves and a beautiful woman.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}