BritanniaPogledaj trailer!

TV serija

drama, fantazija (2017)

Britannia

Ocjena korisnika
Odlično!
7,4
Britannia

Naslov:

Britanija

Godina:

2017

Žanr:

drama, fantazija

Trajanje:

60 min

Autor:

Tom Butterworth
, Jez Butterworth
, James Richardson


Glavne uloge:


Mackenzie Crook
  >  Veran
Nikolaj Lie Kaas
  >  Divis
David Morrissey
  >  Aulus
Kelly Reilly
  >  Kerra
Eleanor Worthington-Cox
  >  Cait
Aaron Pierre
  >  Antonius
Liana Cornell
  >  Ania
Gershwyn Eustache Jnr
  >  Vitus
Callie Cooke
  >  Islene
Ian McDiarmid
  >  King Pellenor
Zoë Wanamaker
  >  Queen Antedia
Barry Ward
  >  Sawyer
Joe Armstrong
  >  Gildas
Fortunato Cerlino
  >  Vespasian
Stanley Weber
  >  Lindon

Opis:


Britanija je drama smještena 43. g. n.e. kada se rimska carska vojska vratila uništiti keltsko srce Britanije – tajanstvenu zemlju pod vladavinom ratnica i moćnih druida koji mogu kanalizirati moćne snage podzemlja. Ili tako kažu.
Kad Rimljani napadnu Britaniju 43. g. n. e., Kerra (Kelly Reilly), kći kralja Kantija, prisiljena je zanemariti svoja neslaganja sa suparničkom kraljicom Antedijom (Zoë Wanamaker) kako bi se suočile sa svojim osvajačima. Rimljani, na čelu s generalom Aulom Placijem (David Morrissey), odlučni su uspjeti u onome u čemu Julije Cezar nije i osvojiti ovu mitsku zemlju na dalekom rubu Rimskog Carstva. Aulo je jak i žilav vođa, ali ima duboku tajnu koja prijeti njegovoj misiji. Plemena i druidi ujedinjuju se u borbi protiv Rimljana, a Kerri je dodijeljena najvažnija uloga u životu kad postaje predvodnica otpora protiv moćne rimske vojske.
 • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • magnetox
  member
  05.03.2018. 10:40
  Ja i ovome dao 8. Šta ću. Žanr me pogodio :) Najpre mi se učinilo, da su uzalud skrckali pare. al' kako radnja odmicala, a ono sve bolje i bolje. Kraj je fantastičan. jedina zamerka...onaj uvodni džingl ili kako se to već zove, nekako mi ne pasuje uz istorijsku dramu. Ona muzika više odgovara za odabrano društvo na klupi u parku, koje ispija dvolitarsku flašu piva. Kako god, stavljena na spisak serija koje gledam, jer vedi je gledati.
 • 30.01.2018. 19:31
  Pocetak dobar a volim taj zanr.Nego brinu me filmovi-nista.
 • robin12345
  Senior translator
  27.01.2018. 20:27
  Pogledao prve tri epizode. Prvi utisak: sličniji je Spartacusu no Vikings. Znači kvaliteta je tu negdje- osrednje, ni blizu Vikinga, bliže spomenutom Spartacusu. Potonji je više strip obojen, kao 300, ovo je pak rađeno u stilu Vikinga, no kvalitetom nije ekvivalent dostojan Vikinga. Likovi i glumci sami po sebi, slabiji, s izuzetkom Morrisseya, koji glumata i manekenske crvenokose Kelly Reilly koja je bolja kao raskošna ljubavnica nekoga mafijaša nego divlja ratnica...No gledat ću do kraja prvu sezonu jer ima krvi. Samo da se ne trude biti duhoviti povremeno (onaj odmetnuti druid mi pili živce) i da ne šmiraju kao do sada..