CSI: Crime Scene InvestigationPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, triler (2000)

CSI: Crime Scene Investigation

Ocjena korisnika
Odlično!
7,6
CSI: Crime Scene Investigation

Naslov:

Ekipa za očevid

Godina:

2000

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Anthony E. Zuiker


Glavne uloge:


George Eads
  >  Nick Stokes
Eric Szmanda
  >  Greg Sanders
Robert David Hall
  >  Al Robbins
Paul Guilfoyle
  >  Jim Brass
Jorja Fox
  >  Sara Sidle
Marg Helgenberger
  >  Catherine Willows
Wallace Langham
  >  David Hodges
William Petersen
  >  Gil Grissom
Gary Dourdan
  >  Warrick Brown
David Berman
  >  David Phillips
Elisabeth Harnois
  >  Morgan Brody
Ted Danson
  >  D.B. Russell
Jon Wellner
  >  Henry Andrews
Liz Vassey
  >  Wendy Simms
Elisabeth Shue
  >  Julie Finlay

Opis:


U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat posjetiteljima koji su laka meta različitih vrsta zlikovaca, uvjerenih da je Las Vegas meka kriminala i da nikada neće biti uhvaćeni. Na njihovu veliku žalost, tu je odjel lasvegaške policije, CSI tim koji svoju noćnu šihtu odrađuje revno i vrlo učinkovito, kvareći planove pokvarenjacima, prevarantima, odmetnicima i ubojicama. CSI je prvo i originalno izdanje kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama. Serija prati dogodovštine grupe istražitelja forenzičara, koji uz pomoć najsuvremenije tehnologije pronalaze presudne dokaze na neočekivanim, ponekad posve bizarnim mjestima. Radnja je smještena u Las Vegas, a na čelu ekipe nalazi se Gill Grissom koji s gotovo opsesivnom predanošću prema misiji pronalaženja dokaza, činjenica i tragova vodi svoj tim. U gradu lažnih nada ništa nije onako kako se čini, na malo stvari možete računati, ali na jednu uvijek - CSi tim koji se kroz zavjese laži, skrivene namjere, prašinu obmane i neonska svjetla prevare probija do istine i pravde.

CSI je dinamična drama o ekipi forenzičara koji su obučeni da rješavaju zločine proučavajući dokaze. Danju i noću pretražuju mjesto zločina, prikupljaju nepobitne dokaze i nalaze elemente slagalice koji će riješiti slučaj. Šefica smjene Catherine Willows prezaposlena je samohrana majka šarene prošlosti koja odgaja kćer tinejdžericu. Njezinoj ekipi kriminalista u prošloj sezoni pridružio se dr. Raymond Langston koji dobro poznaje zločinački um. Tu su i Nick Stokes koji suosjeća sa žrtvama zahvaljujući vlastitim iskustvima i Greg Sanders, otkvačeni laboratorijski tehničar koji je postao istražitelj na terenu. Forenzičari tijesno surađuju s kapetanom Jimom Brassom, bivšim šefom koji je sada u Odjelu za ubojstva, dr. Albertom Robbinsom, uvijek profesionalnim patologom i Davidom Hodgesom, laboratorijskim tehničarem specijaliziranim za analizu tragova i stranih tvari. U 9. sezoni, slavni holivudski glumac Laurence Fishburne preuzeo je glavnu ulogu u seriji i zamijenio Williama Petersena tj. Gilla Grissoma.

Prvo i originalno izdanje kriminalistične drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama nesumnjivo je redefiniralo žanr. Od premijere na CBS-u 6. rujna 2000. godine, u svojih dvanaest godina na malim ekranima širom svijeta, CSI se ustoličio kao najuspješnija kriminalistična serija. Od samog početka emitiranja serija CSI: Las Vegas imala je iznimno mnogo nominacija za brojne ugledne nagrade, od kojih je velik broj i osvojila. Među nagradama za koje je serija bila nominirana su: Emmy, Zlatni globus, Image Award, Golden Reel, People's Choice, Screen Actors Guild, ASCAP, Writers Guild of America, Television Critics Association Award, Art Directors Guild, ASC (American Society of Cinematographers), C.A.S. (Cinema Audio Society), Saturn, Edgar, Genesis, Teen Choice, Young Artist, Visual Effects Society Award i dr. Osim što je tijekom godina osvojila nekoliko Emmyja i drugih prestižnih američkih nagrada, serija je dobitnica i nekoliko europskih - na TV festivalu u Monte Carlu, gotovo uzastopno, pet puta proglašena je najboljom dramskom serijom, a u Španjolskoj je dvaput osvojila (uz još tri nominacije) TP de Oro za najbolju stranu seriju.

CSI: LAS VEGAS vodeća je igrana serija u Americi koja je utrla put svojim nasljednicima i stvorila svjetski fenomen franšize CSI-a, koja uključuje CSI: Miami i CSI: NY. Sve su tri serije najgledanije u svojim terminima i nalaze se među prvih deset svih dramskih serija na američkoj televiziji. Serija se prikazuje u velikom broju zemalja svijeta, gdje su također vrlo visoko rangirane po gledanosti.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (32)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    20.05.2021. 01:09
    [TUBE]0Lc3FTiMgOA[/TUBE]
  • JoxerTM
    eXtreme member
    02.04.2021. 01:16
  • CSInvestigator
    Translator
    02.04.2021. 01:10

    Serija se vraća na velike ekrane LOL

    Grisom i Sara sa novom ekipom forenzičara... Videćemo na šta će to da liči...

{{message}}

{{item.title}}