Gossip Girl

TV serija

drama, ljubavni (2007)

Gossip Girl

Ocjena korisnika
-
7,4
Gossip Girl

Naslov:

Tračerica

Godina:

2007

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

42 min

Autor:

Stephanie Savage
, Josh Schwartz


Glavne uloge:


Kelly Rutherford
  >  Lily van der Woodsen
Penn Badgley
  >  Dan Humphrey
Blake Lively
  >  Serena van der Woodsen
Matthew Settle
  >  Rufus Humphrey
Leighton Meester
  >  Blair Waldorf
Chace Crawford
  >  Nate Archibald
Ed Westwick
  >  Chuck Bass
Taylor Momsen
  >  Jenny Humphrey
Jessica Szohr
  >  Vanessa Abrams
Zuzanna Szadkowski
  >  Dorota Kishlovsky
Connor Paolo
  >  Eric van der Woodsen
Kaylee DeFer
  >  Ivy Dickens
Margaret Colin
  >  Eleanor Waldorf
Robert John Burke
  >  Bart Bass
Nicole Fiscella
  >  Isabel Coates

Opis:


Dobro došli na Upper East Side na Manhattanu, gdje tračevi vladaju, a imućni učenici privatne srednje škole imaju novac, pristup i želju da istraže sva iskušenja koja im New York pruža. Prema seriji bestseler romana za mlade spisateljice Cecily von Ziegesar ovo je drama ispričana očima sveznajuće blogerice - Tračerice - koja želi otkriti i raspiriti svaki skandal putem stalnih, revno čitanih SMS poruka. Među tim skandalima je i napeto prijateljstvo i suparništvo dviju djevojaka, Serene van der Woodsen (zvijezda serije Blake Lively) i Blair Waldorf (zvijezda serije Leighton Meester).

Serija Tračerica (Gossip Girl) snimljena je prema bestselerima za mlade Cecily von Ziegesar, a govori o životima povlaštene skupine tinejdžera jedne privatne škole s Manhattana. Učenici saznaju da se Serena van der Woodsen, negdašnja najveća partijanerica s Upper East Sidea, vratila u grad, od izvora od kojega saznaju sve važne vijesti: s bloga sveznajuće, no iznimno tajnovite Tračerice. Nitko ne zna tko je Tračerica, ali svi se u ovom ekskluzivnom i začaranom krugu oslanjaju na njezinu internetsku stranicu šaljući sms poruke za najnoviju ekskluzivu. Čak se i Serenina najbolja prijateljica Blair Waldorf iznenadi kada sazna da je Serena iznenada završila svojevoljni progon u internat i vratila se na Manhattan. Pratiti nestalna prijateljstva, ljubomore i metež u tom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica čini najbolje. Izvršni producenti serije su Josh Schwartz i Stephanie Savage, producenti također iznimno popularne serije za mlade O.C., te Leslie Morgenstein i Bob Levy.

Za vrijeme Serenine odsutnosti Blair je bila u središtu pozornosti, a kad se Serena vratila, Blair nije namjeravala natrag u njezinu sjenu. No Blair se nije mučila samo oko toga da zadrži svoj status kraljice. Namučila ju je i njezina nekoć čvrsta ljubavna veza s Nateom Archibaldom (zvijezda serije Chace Crawford), mladićem kojemu njegovi privilegiji stvaraju nelagodu i koji se sada mora nositi s financijskim problemima za koje je kriv njegov moćni otac. Sve je to još više zakomplicirala njezina strastvena avantura s Nateovim najboljim prijateljem Chuckom Bassom (zvijezda serije Ed Westwick). Chuck vodi nehajan život, a Natea i sve one oko sebe stalno tjera na to da istražuju svoju mračnu stranu.

Isprva se činilo da je nekoć najozloglašenija partijanerica s Upper East Sidea, Serena, obuzdala svoje poroke, ali stari duhovi uskoro su je sustigli. Dok se zaštitnički ponašala prema svome mlađem bratu Ericu (gostujuća zvijezda Connor Paolo), Serena je pokušavala započeti ljubavnu vezu s autsajderom Danom Humphreyem (zvijezda serije Penn Badgley), dečkom iz srednjeg sloja na rubu ekskluzivne klike. Dan i njegova mlađa sestra Jenny (zvijezda serije Taylor Momsen) pohađaju elitnu manhattansku školu na inzistiranje svoga oca Rufusa (zvijezda serije Matthew Settle), bivšeg rokera koji je sad vlasnik galerije i svojoj djeci želi pružiti vrhunsko obrazovanje. Rufus je nekoć bio u vezi sa Sereninom majkom Lily (zvijezda serije Kelly Rutherford), pripadnicom otmjenih krugova koja ima tajnu prošlost. Slučajni susret spojio je Dana i Serenu i Dan se našao u vezi s djevojkom iz svojih snova. Taj san uskoro je postao izazov dok je on pokušavao shvatiti njezin svijet. Jenny je najmlađa u toj skupini i očajnički želi da je prihvate. Bila je oduševljena bratovom novom ljubavi i prilikom da uđe u taj glamurozni svijet, ali uskoro je doznala da popularnost ima svoju cijenu. Na skupinu je utjecao i dolazak Vanesse Abrams (zvijezda serije Jessica Szohr), Danove prijateljice, buntovnice iz Brooklyna i samotnjakinje koja ne odobrava taj svijet novca, modnih revija i dobrotvornih priredbi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • Riverdale

    Riverdale (2017)

    drama, kriminalistički, misterija, ljubavni

    Nakon smrti jednoj od bogatih i popularnih Blossom blizanaca 4. srpnja, mali grad Riverdale istražuje njegovo ubojstvo. Serija počinje u rujnu, na početku nove školske godine, koji sa sobom nosi i...
  • The Vampire Diaries

    The Vampire Diaries (2009)

    drama, misterija, ljubavni, fantazija, triler, horor

    Ne znate sve o vampirima, baš kao ni Elena Gilbert, glavna junakinja izvrsne Warnerove serije. No Elena će saznati i više nego što je htjela kada se dvojica mladića, jedan dobar a drugi zao, počnu...
  • The O.C.

    The O.C. (2003)

    drama, komedija, ljubavni

    Ryan Atwood, vrlo inteligentan tinejdžer, doveden je u bogatu zajednicu privilegiranih - Newport Beach. Ryan dolazi s ulica China i ubrzo otkriva da život ondje uopće nije toliko različit od ovoga...
  • The Fosters

    The Fosters (2013)

    drama, ljubavni

    Stef Foster and Lena Adams, a lesbian couple, have a family of adopted, biological, and foster children. Mariana and Jesus are adopted 15 year old twins and Brandon is Stef's 16 year old biological...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • inass18
    eXtreme member
    11.02.2011. 20:47
    meni je serija baš draga.. Onako za opuštanje.. Privlači me da gledam Cucka i Blair, oni su tako jedno za drugo.. Sebični gad i sebična gadura, koji samo sebe vole.
    Odlično, zavriti malo u taj svijet Upper East Sidea ^^
  • LittleGiant93
    Translator
    30.01.2011. 00:57
    Ne mogu da verujem da jos niko nije komentarisao, serija je dosta popularnaWink...Pa ovako...Prva sezona odlicna. Druga uzasna, treca nija losa...Sve u svemu, prilicno preteruju, jer oni se sa svojih 17 godina ponasaju kao da im je 30...(oni su jelte popularni pa ih jure paparazzi)... Knjige su mnogo, mnogo bolje...bas zato jer se prilicno razlikuju od serije.
  • nebojsa66
    Senior translator
    08.10.2010. 21:46
    Jel' gleda netko ovo??

    Ja upravo odgledao prvi nastavak... Danas cijeli dan gledam serije... Skoro.. LOLLOL
    Čini se zanimljiva. Baš je onako tračerska... LOLLOLLOLLOL

    Kako bi Jamie iz Tree Hilla rekao: "It's so bad for me." LOLLOL
    Nastavljam gledati pa ćemo vidjeti...

{{message}}

{{item.title}}