Life on MarsPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, naučna fantastika (2006)

Life on Mars

Ocjena korisnika
Odlično!
8,3
Life on Mars

Naslov:

Život na Marsu

Godina:

2006

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, naučna fantastika

Trajanje:

60 min

Autor:

Tony Jordan
, Matthew Graham
, Ashley Pharoah


Glavne uloge:


Philip Glenister
  >  Gene Hunt
Marshall Lancaster
  >  Chris Skelton
John Simm
  >  Sam Tyler
Liz White
  >  Annie Cartwright
Dean Andrews
  >  Ray Carling
Noreen Kershaw
  >  Phyllis Dobbs
Tony Marshall
  >  Nelson
Alexander O'Loughlin
  >  Young Sam
Lee Ross
  >  DCI Litton
Harriet Rogers
  >  Test Card Girl
Kevin McNally
  >  Harry Woolf
Archie Panjabi
  >  Maya Roy
Ralph Brown
  >  Frank Morgan
Paul Copley
  >  Reg Cole
Paul Copley
  >  Reg Cole

Opis:


Otkad se inspektor Sam Tyler probudio omamljen od automobilske nesreće, vrijeme se promijenilo, i to za 33 godine. Je li umro? Je li u komi? Kako se vratio u 1973.? Kroz nejasne poruke i vizije Sam je pokušao naći smisao svoga života u drugom vremenu. Zašto je završio ondje? Kako bi spriječio zločine iz budućnosti? Ili da bi riješio mnogo osobniju zagonetku?

U prvoj sezoni ove izvrsne BBC-jeve serije Sam se suočio s potisnutim sjećanjima na svoga oca. Napokon se oslobodio krivnje i strahova iz djetinjstva. Pa ipak, ostao je i dalje zarobljen u prošlosti.

Na početku druge sezone Sam se učvrstio na položaju inspektora u A postavi Odjela za zločine. No strastven, minuciozan i moderan policajac poput Sama uvijek će iskakati od svojih zadrtih, tehnički zaostalih, korumpiranih i zastrašujućih kolega koji dime kao lokomotive. A ponajviše od Guva, inspektora Genea Hunta, zatucanoga murjaka koji se po maločemu razlikuje od šerifa Divljega zapada, svojih idola. No Sam se znanjem i tehnikama iz budućnosti trudi riješiti zločine kao što bi to učinio u sadašnjosti. Neobjašnjivo, u svakoj istrazi uviđa nešto iz vlastita života, postupno prihvaćajući svoj život u 1973. godini.

Kako serija doseže vrhunac, Samove poruke i vizije postaju sve smislenije i idu u istom smjeru. Možda glasovi s druge strane ne pripadaju liječnicima iz 2006. godine. Možda Samovo putovanje ima mračnije polazište nego li je on to zamišljao. Krajnje odredište Samu će utjerati strah u kosti. Prelazak u drugo vrijeme dovoljno je čudan sam po sebi, no Sam sada mora razmotriti ima li život koji je izmislio stvarne temelje i može li i dalje vjerovati svom budućem stvarnom životu. A ako može, kako li će se, pobogu, Sam Tyler vratiti kući? I gdje i kada se ta kuća nalazi?

Serija je 2006. osvojila Banff World Television Awards nagradu Rockie za najbolju seriju koja se prikazuje više sezona; Međunarodnu nagradu Emmy 2006. za najbolju dramsku seriju; godine 2007. Akademija znanstvene fantastike, fantazije i horor filmova nominirala ju je za nagradu Saturn za najbolju prezentaciju na televiziji; BAFTA 2007. osvojila je nagradu publike te bila nominirana u kategoriji najbolje serije, najboljeg redatelja i scenarista; osvojila je i nagrade ceha televizijskih novinara za 2006./2007. za najbolju dramsku seriju i najbolji scenarij, a John Sim i Philip Glenister bili su nominirani za najboljeg glumca. Uz još druge strukovne nominacije serija je 2007. dobila nagradu Nagrade Edgar Allan Poe 2007. za najbolji scenarij epizode serije - Matthew Graham, za 1. epizodu.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (5)
  • Whitechapel

    Whitechapel (2009)

    kriminalistički, misterija, triler

    Rupert Penry-Jones, zavodnik iz serije Spooks (Obavještajci), tumači glavnu ulogu u ovoj slojevitoj drami u kojoj se suvremena policija suočava sa starim neprijateljem... Ulice Whitechapela pune su...
  • State of Play

    State of Play (2003)

    drama, kriminalistički, misterija, ljubavni, triler

    Triler Paula Abbotta dinamični je spoj ubojstva, sumnje, prevare i intrige. Stephen Collins ambiciozni je zastupnik Parlamenta, izabran kao predsjednik Vladinog Odbora za energiju te vrlo izgledni...
  • Life on Mars

    Life on Mars (2008)

    drama, kriminalistički, misterija, naučna fantastika

    Američka adaptacija BBC-jeve serije o detektivu iz 21. stoljeća, koji se na neki nepoznati način vrati u sedamdesete. Gdje ste vi bili 1973.? Njujorški detektiv Sam Tyler (Jason O'Mara) nađe se u...
  • Big School

    Big School (2013)

    komedija

    Deputy Head of Science, Mr Church has been at Greybridge School for 15 years. He is about to resign after a dramatic experiment. However, the arrival of the new French teacher changes everything.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    07.03.2021. 17:01
    32 gigabajta čekanja je previše za nešto što me uopće, ali baš ono nikako, ni u ludilu, ne zanima tako da mene zaboravi.

    Pa zato umjesto da čekaš ne bi li netko možda nešto, postoje upute tu na forumu, nemam pojma koliko su dobre ali postoje, kako resyncati postojeće titlove sa Subtitle Editom:

    Predlažem ti da pokušaš sam po uputama.
    Ne bi trebalo biti problema kad je sync dvd->br, vjerojatno samo treba namjestiti prvi i zadnji titl.
    Kad vidiš da to nije (uvijek) komplicirano, valjat će ti za resync nekih drugih serija ili filmova.

    Ovo "uvijek" znači da u nekim slučajevima resync ispadne iscrpljujući posao, ali o tome ćemo ako bude potrebe u nekoj drugoj temi.
  • Veggix
    member
    07.03.2021. 15:53
    Da li postoji mogućnost da neko prepravi postojeće titlove od DVD verzije tako da odgovaraju za BluRay 1080p verzijui koja je izašla u međuvremenu? Serija je fenomenalna i baš bi je bilo lijepo gledati i u ovom hd ugođaju.
  • aleksayu
    eXtreme member
    19.05.2019. 21:21

       Da li je moguce ,

      Da za ovu seriju nema vise komentara!?

{{message}}

{{item.title}}