Locke & KeyPogledaj trailer!

TV serija

drama, fantazija, triler, horor (2020)

Locke & Key

Ocjena korisnika
Odlično!
7,5
Locke & Key

Godina:

2020

Žanr:

drama, fantazija, triler, horor

Trajanje:

48 min

Autor:

Carlton Cuse
, Aron Eli Coleite
, Meredith Averill


Glavne uloge:


Laysla De Oliveira
  >  Dodge
Asha Bromfield
  >  Zadie Wells
Emilia Jones
  >  Kinsey Locke
Connor Jessup
  >  Tyler Locke
Griffin Gluck
  >  Gabe
Jackson Robert Scott
  >  Bode Locke
Kolton Stewart
  >  Brinker Martin
Hallea Jones
  >  Eden Hawkins
Darby Stanchfield
  >  Nina Locke
Genevieve Kang
  >  Jackie Veda
Sherri Saum
  >  Ellie Whedon
Kevin Alves
  >  Javi
Coby Bird
  >  Rufus Whedon
Petrice Jones
  >  Scot
Eric Graise
  >  Logan Calloway

Opis:


Radnja prati prati mladu braću i sestre kako se sa svojom majkom sele u svoj novi dom Keyhouse u Lovecraft, Maine, nakon misteriozne smrti njihovog oca. Tamo Lockeovi otkrivaju magične ključeve koji otvaraju vrata nadnaravnoga, i koji se čine povezanim sa smrću njihovog oca. Kako istražuju različite ključeve i njihove specifične moći, budi se misteriozni demon koji neće prezati pred ničime da dođe do tih ključeva.
Serija je adaptacija vrlo popularnog i nagrađivanog strip serijala, autora Joea Hilla i Gabriela Rodriguea.

Obradio/la:

Kneginja
 • Slično za pogledati
 • Komentari (2)
 • Locke & Key

  Locke & Key (2011)

  drama, triler, avantura, horor

  Avanture troje tinejdžera koji postaju naslednici dvorca u Novoj Engleskoj, koji je, ujedno, i mesto koje krije brojne tajne i magiju...
 • The Witcher

  The Witcher (2019)

  drama, misterija, akcija, fantazija, avantura, horor

  Netflixova serija, bazirana na romanima poljskog pisca Andžeja Sapovskog, na osnovu kojih su već davno nastale i vrlo popularne video igrice, prati avanture i nedaće Geralta od Rivije, koji pripada...
 • Hunters

  Hunters (2020)

  drama

  Grupa lovaca na naciste koja živi 1977. godine u New Yorku otkrila je da su stotine nacističkih zvaničnika pokrenuli zavjeru za stvaranje Četvrtog Reicha u SAD-u. Tim kreće na krvavi zadatak kako bi...
 • Our Other Cops Is On!: Part 1

  Our Other Cops Is On!: Part 1 (2010)

  komedija

  While enjoying TV time in prison, Earl and Randy are excited when they see that the show "Cops" is filming in Camden County.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  20.02.2020. 19:50
  Serija je rađena na temelju istoimenog stripa kojeg imam već godinama (svih 6 hardcovera, oriđiđi IDW izdanje na eng.). Imam i kratke spinoffe.

  Kako to inače biva, "na temelju" znači da se nije prenijelo sve kako je u originalu (npr. genderswitch key u seriji postaje moćniji i može izmijeniti nečiji izgled u bilo koga), no ključni trenuci su zadržani.
  Čačkanje po nečijoj tikvi fascinantno nacrtano u stripu, pojednostavljeno je u seriji na um iza vrata što uopće nije loša ideja za tv adaptaciju ako se mene pita, ali tu se izgubio onaj "disturbing" efekt. Općenito serija izgleda manje "uznemirujuća" nego strip, vjerojatno namjerno jer je prvi pokušaj ekranizacija otkazan zbog toga što se testna publika na FOX-ov tadašnji pilot toliko prestrašila da danima nisu mogli spavat. Jebeni FOX i njihovo klasično otkazivanje čim nešto valja.
  Crna vrata u seriji prejeftina, potpuni promašaj, al' ajd, bolje štednja na vizualnim efektima nego na priči, jebo style over substance serije. A i filmove.
  Likovi u seriji baš i ne sliče jedni na druge za razliku od stripa gdje je očito po crtama lica kad se radi o ćaćama, materima, braći i sestrama. A i precima (taj dio nije prikazan u seriji, vjerojatno će biti u sljedećoj sezoni).
  Zbog gorespomenutog prerađenog ključa, transformacija "zlice" je blago rečeno u seriji neuvjerljiva jer ne sliči na original. Odnosno, pa originala ni nema. Tja.
  Maloga je vjerojatno pisao Spielberg jer nijedno derište se u stvarnosti ne ponaša kao da ima 100 godina i IQ7856578638746 osim u Spielbergovim filmovima. Čemu ovakav mali u seriji, nije mi baš jasno, takav nije u stripu. Niti može biti, rekoh, u realnosti.
  Uz sve ovo, radi se o Netflixovoj narudžbi. A Netflix uvijek traži da serija ne ostane na jednoj sezoni. Otud ta i takva zadnja epizoda serije kako ju je memich prepričao.

  Međutim. Serija je i dalje dovoljno zanimljiva, sigurno nekome ko nije pročitao strip(ove) još više nego meni. A materijala za drugu sezonu ostalo je i više nego dovoljno, neke ključeve nisu uopće spomenuli, a neke događaje su očito ostavili za naknadne situacije (vrata koja iščupaju dušu, netko je tamo zasad ostao zarobljen ;)).
  Pa za razliku od memicha ja ipak preporučujem.
  JoxerTM2020-02-20 19:57:32
 • memich
  Translator
  20.02.2020. 18:56
  Serija bazirana na djelima Kingovog sina... Očekivao sam više.

  Veliki sam ljubitelj misterija, ali ovo nije dobro odrađeno.
  Finiš sezone sadrži obrt koji nisam očekivao, ali možda samo zato jer su mi skroz opala očekivanja.

  U centru priče su magični ključevi koji imaju razne random moći, i ima tu potencijala, ali samo praćenje kod koga i kako završavaju ti ogadi seriju. Toliko lutanja i praznog hoda, glupih odluka likova, tinejdžerizama, pa onda jedan lik postane skroz antipatičan.
  Radnja završava na sredini zadnje epizode. Druga polovina epizode je čisto paradiranje, "evo šta se desilo," iako je samo jedan detalj vrijedan pažnje.

  Pušim misterije pa me zanima šta će biti dalje, ali ne želim da mi bude dosadno gledajući.
  Ne preporučujem.

  5/10