Star Trek: Deep Space Nine

TV serija

drama, akcija, naučna fantastika, avantura (1993)

Star Trek: Deep Space Nine

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,9
Star Trek: Deep Space Nine

Naslov:

Zvjezdane staze: Deep Space 9

Godina:

1993

Žanr:

drama, akcija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

45 min

Autor:

Rick Berman
, Michael Piller


Glavne uloge:


Armin Shimerman
  >  Quark
Rene Auberjonois
  >  Odo
Cirroc Lofton
  >  Jake Sisko
Alexander Siddig
  >  Dr. Julian Bashir
Colm Meaney
  >  Chief Miles O'Brien
Michael Dorn
  >  Lt. Commander Worf
Nana Visitor
  >  Major Kira Nerys
Avery Brooks
  >  Captain Benjamin Sisko
Terry Farrell
  >  Lt. Commander Jadzia Dax
Terry Farrell
  >  Lieutenant Jadzia Dax
Colm Meaney
  >  Chief O'Brien
Alexander Siddig
  >  Doctor Bashir
Nana Visitor
  >  Major Kira
Aron Eisenberg
  >  Nog
Avery Brooks
  >  Commander Sisko

Opis:


Nakon Nove generacije, a prije Voyagera, producenti Zvjezdanih staza počeli su 1993. s emitiranjem serije Deep Space Nine. Radnja se događa početkom 24. stoljeća i vrti se oko pustolovina ekipe časnika Zvjezdane flote koji zauzimaju udaljenu svemirsku postaju na rubu nove granice. Deep Space Nine nalazi se na ušću novootkrivene crvotočine koja putnicima omogućava prečac do udaljenog i neistraženog kvadranta. Ovamo se slijevaju putnici svih profila, nakana i karaktera, a s neprijateljskim svemirskim carstvima posvuda oko njih, Deep Space Nine postaje najbolje strateški postavljena postaja u svemiru.

Članovi posade daleko su od složne ekipe. Tu je otmjeni i ludo hrabri Benjamin Sisko, šovinistički nastrojeni svemirac Quark, gruba Bajoranka i bivša teroristica Kira Nerys te humanoidna poručnica Jadzija Dax. Šef osiguranja Odo ima sposobnost mijenjanja oblika, a poručnik Miles O'Brien povezuje Deep Space Nine s Novom generacijom...

Nakana serije, tvrde producenti, bila je ponuditi alternativu ljubiteljima znanstvene fantastike. Ekipa nije složna i radnja se zasniva na njihovim različitostima i svađama. Budžet svake epizode bio je 1,5 milijun dolara, pa serija ima i izgled igranog filma. Specijalni efekti su fantastični, čak i za standarde Zvjezdanih staza. Za ljubitelje ove dugovječne serije bit će to rado gledana poslastica.

Fenomen Zvjezdanih staza dosegao je neslućene razmjere, ne samo serijama i filmovima nego i s više od 100 romana prodanih u 30 miljuna primjeraka. Svaki od romana iz serije Zvjezdanih staza objavljen od 1989. bio je na popisu uspješnica New York Timesa. Objavljeno je i 500 publikacija koje čitaju Trekkeri (obožavatelji Zvjezdanih staza). Svake godine održi se 3000 konvencija s više od 12.000 obožavatelja. U studijima Universala otvoren je tematski park s centrima virtualne stvarnosti, koji godišnje posjete milijuni gledatelja.
  • Slično za pogledati
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}