Star Trek: DiscoveryPogledaj trailer!

TV serija

naučna fantastika (2017)

Star Trek: Discovery

Ocjena korisnika
Odlično!
8,0
Star Trek: Discovery

Godina:

2017

Žanr:

naučna fantastika

Autor:

Alex Kurtzman
, Bryan Fuller


Glavne uloge:


Maulik Pancholy
  >  Dr. Nambue
Rekha Sharma
  >  Commander Landry
Terry Serpico
  >  Admiral Anderson
Jason Isaacs
  >  Captain Lorca
Kenneth Mitchell
  >  Kol
Damon Runyan
  >  Ujilli
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Shazad Latif
  >  Lieutenant Tyler
Mary Wiseman
  >  Cadet Tilly
Clare McConnell
  >  Dennas
Sam Vartholomeos
  >  Ensign Connor
Rainn Wilson
  >  Harry Mudd
Chris Obi
  >  T'Kuvma
Nicole Dickinson
  >  Klingon
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham

Opis:


“To go boldly where no one has gone before”, poklič je dobro poznat svakom fanu televizijske naučne fantastike. Novi serijal iz svijeta “Zvjezdanih staza” možda nas baš odvede u to tamno i neizvjesno, formulaičnoj i predvidivoj franšizi zasad neistraženo područje.

Serija prati posadu svemirskog broda Discovery i njihova istraživanja novih svjetova i civilizacija. Smeštena je desetak godina prije događaja u originalnoj seriji te donosi period koji do sada nikada nije istražen, a koji je oblikovao istoriju Federacije.

“Star Trek: Discovery”, naime, najnoviji je uradak iz fantastičkog svijeta starog nešto više od pola stoljeća, serijaliziranog i filmovanog u nekoliko desetina inačica, no gotovo uvijek u skladu sa principima “poznatog svemira”. Ovog su se poduhvata prihvatili Brian Fuller, poznat kao pisac nekoliko vrlo uspješnih epizoda voljenih serijala iz istog univerzuma, Deep Space 9 i Voyageri i nemali Star Trek geek, i Alex Kurtzman, producent profitabilnih, no baš omiljenih filmova sa obnovljenom prvobitnom postavom.

Obradio/la:

puckman
Loading...
 • Komentari (35)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • 23.02.2018. 14:17
  Dobra za pogledati, Vidi se napredak tehnologije i kompj. animacije tako da je serija dotjerana na nivo današnjih sf-a. Radnja je napeta a opet s obzirom koliko je nastavaka općenito star trek imao do sad neke posebne fabule mislim da je bilo teško izmislit. Ocjena od 1-5.. .4
 • tantal
  eXtreme member
  19.02.2018. 15:00
  Mišel Jeo.Pa pogledam svaki film u kojem vidim da igra neku od uloga.Na mestu je je pominjanje pokojnog Bate.Medjutim mislim da bi mnogo vise postigla da nije Kineskinja.Ali takav je Holivud.Mada kazu da nema mesta rasizmu,prisutan je i to dosta.Sonequa Martin-Green je pravi pogodak.Mene je pa zaista prijatno iznenadila.Ameri nisu prihvatili seriju bas kako bi trebalo.Naucili ljudi na secerleme.Pa im ova strana medalje malo,rekao bih mracnija smeta.Ali ipak Zvezdane Staze su to sto jesu.Za mene jos kao klinca bila omiljena serija.Mislim da se to nikada nece ni promeniti.Brzinom vorpa u drugu(mozda i jos neku) sezonu.
 • Rakan
  Active member
  16.02.2018. 13:33
  I ova varijanta Star Treka mi je pokazala zašto sam je uvek radije gledao nego Star Vorse. Komentari protiv stoje, ali su za mene potpuno beznačajni jer kada neko uloži u sve ovo ne samo novac, već i istoriju franšize, pažnju fanova, sjajan kasting, i volju da postane deo Zvezdane Flote na pravi način, onda to zaslužuje uvek Kviska. Na početku mi je smetao izbor glavne glumice, ali pre svega iz predubeđenja, jer me je nervirao njen lik iz Hodača, što naravno nema veze sa ST. Legendarna kineska glumica Mišel Jeo, kao kapetanica-carica je takav pogodak da ni pojava pokojnog Bate Živojinovića sa replikom "Sad ću da te..." ne bi bila suvišna. Likovi u ST Diskaveriju nisu toliko komični i zavodljivi kao u zaista velikom ST Nekst Dženerejšnu, ali su jači glumački i nenapadniji. Mogu producenti da se glupiraju do besvesti, ali ST će gledati i naši unuci jer je on više od običnog TV formata. Ocena.. uvek 10