Star Trek: DiscoveryPogledaj trailer!

TV serija

naučna fantastika (2017)

Star Trek: Discovery

Ocjena korisnika
Odlično!
8,0
Star Trek: Discovery

Naslov:

Star Trek: Otkriće

Godina:

2017

Žanr:

naučna fantastika

Autor:

Alex Kurtzman
, Bryan Fuller


Glavne uloge:


Maulik Pancholy
  >  Dr. Nambue
Rekha Sharma
  >  Commander Landry
Terry Serpico
  >  Admiral Anderson
Jason Isaacs
  >  Captain Lorca
Kenneth Mitchell
  >  Kol
Damon Runyan
  >  Ujilli
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Shazad Latif
  >  Lieutenant Tyler
Mary Wiseman
  >  Cadet Tilly
Clare McConnell
  >  Dennas
Sam Vartholomeos
  >  Ensign Connor
Rainn Wilson
  >  Harry Mudd
Chris Obi
  >  T'Kuvma
Nicole Dickinson
  >  Klingon
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham

Opis:


Radnja serije smeštena je okvirno deset gosdina pre događaja opisanih u originalnom "Star Trek".
Sonequa Martin-Green glumi "prvog oficira" po imenu Michael Burnham, a tu su i Michelle Yeoh kao kapetan Philippa Georgiou, Jason Isaacs je Captain Lorca, James Frain je Sarek, ambasador Vulkana i Spokov otac... Chris Obi, Shazad Latif i Mary Chieffo su tri klingonska ratnika, a Rainn Wilson je Harry Mudd, harizmatični intergalaktički kriminalac.

Obradio/la:

Che.
Loading...
 • Komentari (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • titlovi.com
  Approval team
  08.10.2017. 19:26
  Prijevode za 1 sezonu najavio je zkarlov ⚡️
 • LesaRad
  Active member
  07.10.2017. 02:09
  To ti je Michelle Obama u svemiru :P Politicka korektnost dolazi po svoje svuda i po svakog.Mozda bih i ja gledao kao razbibrigu da nije zloupotrebljeno ime. Ali ovo blage veze stim nema.Star Trek je o moralu i etici, otkrivanju novih svetova, vaspostavljanju mira i saradnje...Ne o supremaciji jednog.Ako se svet toliko srozao da je to postalo besmisleno i glupo onda u redu, i ne bi bilo neko iznenadjenje.Ali mislim da nije bas tako i da ovo nece ugledati drugu sezonu. Mojih pet centi. Dinara, kuna, evra, dolara, leka, florina, pezosa i bangladeskih taka. I parce bitcoina.Od naucne potke ni pomena. Letalna doza radiacije je 20 sekundi, ali ona ce se vratiti za 19 u avanturi bez ikakvog ociglednog benefita. A za 19 nece primiti 95% letalne radijacije? OMG!Ali zasto konsultovati strucnjaka kad je ovako jeftinije. I prodje i vise od 20 sekundi, ona se vraca sa par opekotina koje prodju za 5 minuta.Od Sci-Fi ostao je samo Fi, i to prilicno glup Fi.Nije problem evolucija strukture nego devolucija ideje.Poenta: ovo Star Trek nije. [učitaj cijeli komentar]
 • osman2510
  Translator
  04.10.2017. 08:32
  pa, ja posle 3 odgledane epizode mogu reći da je veoma zanimljivo i inovativno. vremenom su te serije postale malo monotone, odnosno išle su na isti kalup. znači, svidelo se nekom ili ne, star trek se u neku ruku morao pomalo distancirati od tzv. formi i pravila. poput muzike. zar mora uvek prvo biti strofa, refren, strofa, refren, solaža... itd. sranja. muzika je otišla astronomski napred, u prvom smislu elektronska. pa, zašto ne bi tako bilo i sa star trekom. znam, mnogi kukaju zbog toga što se ne nastavlja na voyager u 24. stoljeću, ali uz nove tehnologije, poimanje sadašnjosti i budućnosti, mislim da je ovo pravi izbor za početak nove ere star trek serija, gdje će se mnoge stvari otkriti, a koje su bile malo nejasne ili pod plaštom neke tajne. jer ruku na srce, mnoge od klasičnih serija, pa i nove generacije danas izgledaju besmisleno i glupo, i naravno nerealno. tako da sam za sada prilično zadovoljan sa načinom, pristupom i izvedbom nove serije, koja je "bar" malo drugačija od svih ostalih. jedino što me u početku još malo muči je taj feministički pristup, bar u prve dve epizode, gde su žene jake, hrabre i odvažne, dok su muškarci kukavice i šonje. nadam se da će se to malo promijeniti. nisam šovinista, ali to mi je na prvu djelovalo malo previše naglašeno, kao da je to bio jedan od primarnih ciljeva da se žene stave u prvi plan. OK, glavna uloga je žena, hrabra, jaka i odvažna, ali ne moraju sve žene biti takve, zato mi se i svidela cimerka u 3. delu... kako god, sve u svemu mislim da bar za sada zaslužuje tu ocenu 8/10, koja joj je data. a vreme će pokazati u kom pravcu će duga iščekivana i meni omiljena serija (a inače nisam ljubitelj serija, osim SF-a) ići.