VikingsPogledaj trailer!

TV serija

drama, istorijski, akcija, ljubavni, avantura, ratni (2013)

Vikings

Ocjena korisnika
Odlično!
8,593%
Vikings

Naslov:

Vikinzi

Godina:

2013

Žanr:

drama, istorijski, akcija, ljubavni, avantura, ratni

Trajanje:

44 min

Autor:

Michael Hirst


Glavne uloge:


Jordan Patrick Smith
  >  Ubbe
Peter Franzén
  >  King Harald Finehair
Marco Ilsø
  >  Hvitserk
Gustaf Skarsgård
  >  Floki
Clive Standen
  >  Rollo
Katheryn Winnick
  >  Lagertha
Alex Høgh Andersen
  >  Ivar
Travis Fimmel
  >  Ragnar Lothbrok
Alexander Ludwig
  >  Bjorn Lothbrok
Georgia Hirst
  >  Torvi
Katheryn Winnick
  >  Lagertha
Alexander Ludwig
  >  Bjorn Lothbrok
Gustaf Skarsgård
  >  Floki
George Blagden
  >  Athelstan
Ferdia Walsh-Peelo
  >  Alfred the Great

Opis:


History Channel na svjetlo dana donosi dosad neispričanu priču o legendarnom svijetu moćnih sjevernjaka. Riječ "Viking" simbolizira brutalnost, nasilje i misterioznost još otkako su se prvi nordijski ratnici pojavili na obalama Engleske i Francuske krajem 8. stoljeća. Bili su na zlu glasu kao bešćutni barbari i takva se slika o Vikinzima usjekla u kolektivnu svijest. Iako se u popularnoj kulturi Vikinge i dalje prikazuje takvima, prava slika je mnogo kompleksnija, složenija i snažnija nego što se može zaključiti iz reputacije koja ih prati.

Nevjerojatne priče iz njihovih života i epske pustolovine nordijskih ratnika u devet nastavaka donosi serija Vikings. Ova serija prikazuje svijet tih srednjovjekovnih pljačkaša, trgovaca i istraživača - i to ne gledano tuđim očima nego iz vikinške perspektive. Iako serija Vikings vrvi sukobima, ratovima i krvoprolićem - ipak se radnja zbiva u mračna vremena - riječ je zapravo o obiteljskoj sagi. Pratimo pustolovine Ragnara Lothbroka (Travis Fimmel, 'Zvijer', 'Baytown Outlaws'), neobičnog i odlučnog čovjeka kojemu je cilj uvijek rušiti granice i otkrivati nove svjetove. Kao mladi poljodjelac i obiteljski čovjek, Ragnar je nezadovoljan navikama seoskoga glavara jarla Haraldsona (Gabriel Byrne, 'In Treatment', 'Privedite osumnjičene', 'Millerovo raskrižje'), koji svakog ljeta šalje svoje ratnike u pohod na istok, u siromašne baltičke krajeve i Rusiju.

U seriji gledamo Ragnarovu ambiciju da otkrije nove civilizacije na zapadu, s druge strane golemog oceana, i sukobe u koje pritom upada. On i njegov šaljivi prijatelj Floki(Gustaf Skarsgard, 'Bijeg iz gulaga') izgrade flotu modernih brodova - bržih, kvalitetnijih i boljih od svih dotadašnjih. Serija prikazuje kako su Vikinzi - posljednji pokršteni pogani - štovali drevne bogove poput Odina, Tora, Freje i Lokija. Ragnar za sebe tvrdi da je izravni potomak Odina, koji je bog ratnika poginulih u borbi, ali i bog radoznalosti.

Uz Fimmela, Byrnea i Skarsgarda, u seriji još glume: Katheryn Winnick ('Kosti', 'Ljubav i ostale droge', 'The Black Marks') u ulozi Lagerthe, žestoke ratnice i Ragnarove supruge; Jessalyn Gilsig ('Glee', 'Heroji', 'Reži me', 'Najbolji tim') kao Siggi, prelijepa žena jarla Haraldsona; George Blagden ('Jadnici', 'Bijes titana') koji glumi Athelstana, mladog i nedužnog kršćanskog redovnika kojega Ragnar zarobi u svojem prvom prepadu na Englesku te Clive Standen ('Camelot', 'Robin Hood') u ulozi Rollona, Ragnarova impulzivnog, neobuzdanog i nepromišljenog brata.

Autor i scenarist serije je Michael Hirst - jedan od najboljih majstora povijesnog žanra (scenarist Oscarom nagrađenog filma 'Elizabeta' i serije 'Tudori', nominirane za nagrade Emmy i Zlatni globus). Uz Hirsta tu je i izvršni producent Morgan O'Sullivan iz produkcijske kuće World 2000 ('Grof Monte Cristo'; 'Tudori'), John Weber iz produkcijske kuće Take 5 Productions ('Tudori'; 'Obitelj Borgia'), Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn ('Tudori'; 'Obitelj Borgia') te Sheila Hockin ('Tudori'; 'Obitelj Borgia'). Izvršni producenti History Channela su Dirk Hoogstra i Julian P. Hobbs.

Serija Vikings je irsko-kanadska koprodukcija.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (120)
  • Rome

    Rome (2005)

    drama, istorijski, akcija, ljubavni, ratni

    Intimna drama o ljubavi i izdaji, gospodarima i robovima te muževima i ženama, „Stari Rim“ bilježi epsko doba pada Republike i stvaranja jednog carstva. Četiristo godina nakon osnivanja Republike...
  • The Last Kingdom

    The Last Kingdom (2015)

    drama, istorijski, akcija, ljubavni

    Radnja serije vrti se oko Uhtreda od Bebbanburga, koji je kao dječak otet i odgajan od strane Vikinga. On se kasnije borio za kralja Alfreda Velikog i njegovog sina Edwarda. Kralj Alfred je sanjao da...
  • Prison Break

    Prison Break (2005)

    drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler

    Michael Scofield (Wentworth Miller) očajan je čovjek u očajničkoj situaciji - njegov brat, Lincoln Burrows (Dominic Purcell), osuđen je na smrt zbog ubojstva za koje je Michael uvjeren da nije...
  • Lucifer

    Lucifer (2016)

    drama, kriminalistički, fantazija

    ‘Lucifer’ je nevjerojatna priča o prvom palom anđelu. Budući da je nesretan s monotonim položajem gospodara pakla, Lucifer Morningstar sišao je s prijestolja i povukao se u Grad Anđela, gdje je...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • dajan1998
    Active member
    11.02.2020. 23:29
    Sada nista do 4. Decembra :(
  • Dzokac
    member
    11.12.2019. 00:22
    Odlicna, sa svim svojim manama
  • Freak37
    eXtreme member
    09.12.2019. 14:38
    Bolje pogledati sada 5.sezonu koja je izasla na BluRey disku gde lepo pise, Notes : extended scenes included. Ako i dalje History cenzurise scene kao ranije onda toplo preporucujem da gledate nesto drugo jer po 4-5min po ep. skrate tj iseku svaku epizodu (licno sam uporedjivao).

{{message}}

{{item.title}}