Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Disaster Artist - Nije propast od filma

James Franco bi, svakako, trebalo da bude jedan od najozbiljnijih kandidata za "Oskara". Jer, ovaj film je prilično osveženje u aktuelnoj "oskarovskoj" ponudi, skockan tako da bude prilično zabavan, neobavezujući i "lagodan" naspram ostalih pretencioznih naslova i uloga.

Ali, James, verovatno, zbog aktuelnog trena "seksualnih miskondukta" neće biti ni u razmatranju...

Franco je napravio film o tome kako je jedan misteriozan lik iz sveta filma napravio jedan sada već kultni film. Tommy Wiseau je njegovo ime, a film je "The Room" iz 2003. godine. Ovaj tajanstveni čovek, za koga se ne zna tačno ni ko je, ni šta je, pojavio se niotkuda i uložio pet miliona dolara u snimanje filma po vlastitom scenariju, sam je režirao i glumio glavnu ulogu, a film je zaradio mizernih par hiljada dolara u premijernom vikendu i dobio epitet "najgoreg filma ikad snimljenog". 

Zašto je Frankov film značajan? Pre svega jer je svedočanstvo o tome kako je jedan čovek upornošću realizovao svoj san, ma kako da su ga ostali odgovarali od toga. U ove filmove (i Francov i Wiseauov) uloženo je dovoljno emocija da gledalac mora da skine kapu epopeji o imanju vizije. Francov film je šarmantan, dovoljno duhovit i čestit, a na neki način i predstavlja odu prijateljstvu. Jer, Wiseau i Greg Sestero (mladi neafirmisani glumac koga je odveo u LA i s kojim je krenuo u avanturu pravljenja svog filma), predstavljaju iskreni dvojac "pozitivnih" junaka ovog doba, ma kako da se shvate njihovi postupci.

Naravno, i posle gledanja ovog filma ostaje pitanje odakle Wiseau pet miliona dolara za snimanje "The Room". Franco ne daje odgovor na ovo pitanje. Kao ni odgovor na pitanje - ko je uopšte Wiseau? Postoje priče da je njegov film finansirala mafija, želeći da "opere" neki novac. Franco se mudro nije poveo za ovakvim pretpostavkama, nudeći nam razmišljanje o nečem potpuno drugačijem. Željom da se ispune nečiji snovi. Malo li je?

  • Komentari (13)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    30.03.2018. 22:11
    Sve pohvale kako ga je Franco odglumeo. A ne bih se slozio sa recenzijom za ovaj film. Franco nije uradio film u maniru da je Tommy ''kolega'', lik u potrazi za osvtarenjem svoga sna, vec je poprilicno ''ismejao'' pomenutog Poljaka. A zaista i kako se ne nasmejati, pojavio se lik, za koga se i dan danas ne zna ni ko je ni sta je i odakle mu 6 miliona za film. A upeo je da mu film bude ''najbolji'najgori film svih vremena. Jos jednom cestitke za glavnog glumca i rezisera ovog filma, a to je James Franco. Brawo.
  • beogradski
    eXtreme member
    04.03.2018. 20:31
    Ma na zalost ali Nikolas Kejdz ( Nicolas Cage ), kako je poceo ( a i to ne od skora ), da snima sta stigne. Na primer, 10-ak dana se ne ode na IMDb i onda se vidi da snima jos 3-4 filma. Takvim tempom ce prihvatati filmove kao Majkl Medsen ili Erik Roberts. A Franko je iz neke druge price za razliku od Kejdza.
  • insideman
    eXtreme member
    04.03.2018. 01:09
    [QUOTE=robin12345] Samo da ne šara previše, bude inače završio kao i Nick Cage.[/QUOTE]

    To je nemoguće. Franco je kao Vudi Alen, producira, režira, piše, glumi...
;

{{message}}

{{item.title}}