Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Cold Skin - Sve ono što del Toro nije...

Špansko-francusko osveženje! Sve ono što del Toro nije uspeo da razjasni u svom nadobudnom The Shape of Water, učinio je Xavier GemsCold Skin. Nažalost, ovo nije jedan od onih filmova koji će dobiti "Oskara", mada je snimljen na engleskom jeziku. A, tu "vrednu" statuetu neće dobiti ne zbog toga što nije bolji od onoga što je sklepao del Toro, već zbog toga što iza sebe nema jaku marketinšku mašineriju.

Cold Skin je priča o kontaktu s nepoznatom civilizacijom s staništem u morskim dubinama. Pametno smeštena radnja u godini početka Prvog svetskog rata, kada na izolovano ostrvu dolazi mladi Friend s ciljem da pomogne čoveku koji opslužuje svetionik - po imenu Gruner. Njih dvojica su i jedina ljudska bića na ostrvu, koje noću posećuju čudnovata krvi žedna "žabolika" stvorenja. Pri tom je Gruner pretvorio svetionik u pravo borbeno utvrđenje, iz koga besomučno svake noći tamani čudna bića, puškom i sekirom, tvrdoglavo odbijajući da o "došljacima" obavesti bilo koga iz "spoljnog sveta". A, da, usput je i pripitomio jednu "ženku", s kojom povremeno...

Ovo je jedna alegorično-inspirišuća priča o opstanku i smislu života, zavijena u oblandu SF-horora, veoma jednostavnim načinom kazivanja, a opet protkana dubokomislećim tonovima bliskim "evropskom senzibilitetu shvatanja filmske umetnosti". Reditelj Gens (The CrucifixionThe DivideHitman, Frontière(s)) ostao je veran žanru u kome se sasvim dobro snalazi, ali je ovaj put napravio iskorak dalje. Ovo je film za sladokusce, kako žanra, tako i one izvan...

Šteta za "Oskara". Del Toro, tako se pravi dobar film...

  • Komentari (25)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 18.12.2018. 12:21
    Interesantan film.
  • beogradski
    eXtreme member
    16.12.2018. 19:43
    Ne gledam nikad ocenu na sajtu IMDb, mozda nakon sto odgledam film bacim pogled na komentare. Recimo da je ovakav film rezirao Ridley Scott, a u glavim ulogama Matt Damon i Tom Cruise, onda bi se pisalo i pricalo o tom projektu, ovako... BTW, reziser filma Xavier Gens, ima iza sebe ''poznat'' projekat ''Hitman''. Ali iskreno, da li mislim da je Cold Skin mnogo dobar film? Pa i ne mislim, ali da moze da se odgleda, svakako.
  • Black Raven
    Translator
    11.09.2018. 10:24
    Mnogo dobar film, na IMDb samo ocena 5,9 ali ovo film koji je definitivno zaslužio ocenu preko 7. Radnja filma dobra, film je napet i veoma zanimljiv od početka do kraja. Stvarno je glupo što ovako dobri filmovi padaju u zaborav zbog holivudskog smeća i gluposti. Velika preporuka za ovaj film, odlična horor-avantura, ocena 8/10.
;

{{message}}

{{item.title}}