Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Rampage - Pustiti mozak na otavu

Možda ovaj stari izraz u naslovu i najbolje govori o kvalitetima novog filma u kome nastupa Dwayne Johnson. Pri tom "otava" nikako nje grad u Kanadi, već sinonim za krevet, odnosno mesto za odmaranje. Može da se kaže i "pustiti mozak na ispašu", nećete pogrešiti. Dakle, za gledanje ovog filma potrebno je prilično isključiti mozak i prepustiti se. U tom slučaju, ocena viđenog može da bude prelazna.

Prvo što bode oči u ovom filmu jeste izbor glavnog glumca. Dwayne kao vrsni poznavalac majmuna, tj, "primatolog"? Pri tom neko ko je toliko inteligentan da ih uči znakovnom jeziku i bez problema se sporazumeva s njima? Ne ide, brate. Da su uzeli nekog bubuljičavog tinajdžera za naslovnu ulogu, više bi odgovaralo. Potpuno nemušto deluje objašnjenje da je on ranije bio specijalac u vojsci, ali da je onda, nerečeno zašto, odlučio da vija lovokradice po Africi i posveti se izučavanju majmuna.

U tim, prvim scenama sa Dwaynom, pojavljuju se u tri pomagača iz Zoo-a u kom je smeštena albino-gorila George, dva muškarca i devojka, koji kasnije potpuno nestaju iz filma, iako su njihovi karakteri mnogo upečatljiviji od bilo kojih drugih koji će se kasnije pojaviti. Tu pogotovo mislim na dva glavna negativca, Malin Akerman i Jake Lacyja, kao čelnike neke organizacija koji "u svemiru vrše opite nad genetski modifikovanim organizmima, pošto na Zemlji to baš i nije legalno". Pri tom, ti "negativci" imaju i svoju svemirsku stanicu (!?), ali su im sve Zemaljske vlasti "strah i trepet" uključujući i FBI.

Dakle, desila se havarija na toj svemirskoj stanici, jedan džinovski pacov je poludeo, i molekuli "nelegalnih" genetskih modifikacija dospeli su na Zemlju. Pronašli su ih i udahnuli jedan vuk, jedan krokodil i već pomenuti majmun George. Zbog toga su se se svi enormno povećali, a i karakter im se promenio na veoma zloćudan. Gorilina mutacija naročito je pogodila učitelja mu Dwayna, pa on kreće, uz pomoć lepe doktorice koja je ranije i sama pripadala bratsko-sestrinskom zločinačkom udruženju, da spase što se spasti može, odnosno čitaj "Čikago od totalnog uništenja". Jer, u Čikagu se nalazi glavni štab nevaljalih brata i sestre, na čijem krovu se nalazi zloćudna antena koja svojim zvukom privlači čudovišta. A, cilj je da čudovišta dođu i nevaljali brat i sestra ponovo dođu u posed njihvim DNK, kako bi ponovo razvili svoju formulu uništenu u eksploziji gore-pomenute svemirske stanice. A, to, što će usput ta čudovišta razrušiti pola Čikaga, to i nije bitno, kao što za ovaj film nije ni bitno kako su uopšte planirali da im uzmu DNK, a da i sami ne poginu izgaženi u celoj toj gunguli.

Osim, dvoje negativaca, krajnje površno obrađenih karaktera, pa i doktorice koja je s njima radila da bi, zapravo, pronašla lek za svog umirućeg brata (!?) tu negde je i Jeffrey Dean Morgan, kao pripadnik još jedne "nedefinisane", ali ovaj put "vladine" organizacije, koji prvo proganja, a zatim pomaže našim junacima, postajući svestan da se oni, zapravo "na pravoj strani".

Ukratko, ovaj film je mešavina motiva iz King KongGodzillaWreck-It Ralph. Prilično nevešta, ali, u krajnjem slučaju, podnošljiva za gledanje. Ako možete da zanemarite "ozbiljnost situacije" i prepustite se Dwaynovim nabreklim mišicama.  Oni koji traže "nešto više", verovatno će zažaliti što se Rampage nije dohvatio neko umešan kao Spielberg, odnosno neko ko bi imao petlju da mu glavnu ulogu ovde odigra kakav bubuljičavi tinejdžer...

Ocena: 2+ (školska), 6 (fakultetska)

  • Komentari (24)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Boozywoozy
    The Legend Of
    13.08.2019. 20:04
    Odlican film. Ko je igrao "Rampage" igricu,vjerovatno je uzivao.

    Nezaboravna igrica,George,Ralph i Lizzie cmon !!!

  • 24.10.2018. 09:34
    Rock bottom.
  • cersei
    Junior translator
    19.09.2018. 16:16
    zabavan filmić za ogledati, bez puno razmišljanja, patetike itd, jedan ok film za ubit vrijeme.

    Možda zbog toga jer nekim čudom čak mi je pomalo drag likLOL Znam što očekujem od njega, lajavost i zabavu i to je to.LOL
;

{{message}}

{{item.title}}