Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Jurassic World: Fallen Kingdom - Samo mali korak napred

Prošlo je 25 godina otkako je Steven Spielberg snimio prve "dinosauruse", ali se malo šta promenilo po pitanju emocije u "odtadašnja" četiri "nastavka". Ređale su se slike obogaćene sve savršenijim CGI efektima, ali emocija koju je doneo Jurassic Park ostala je nedosegnuta.

I ovaj film, peti po redu, iako može da se kaže da donosi izvesni pomak, pre svega u odnosu na prethodni Jurassic World, daleko je od onoga što su nam pre toliko godina ponudili čuveni reditelj, pisac Michael Crichton i glumačka ekipa koju su predvodili Sam Neill, Laura Dern, Jeff GoldblumRichard Attenborough.

Jurassic World: Fallen Kingdom donosi priči o dinosaurusima čiji je opstanak na ostravu Nublar ugrožen zbog erupcije vulkana na njemu. Znani nam junaci Owen Grady (Chris Pratt) i Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) bivaju unajmljeni od strane Sir Benjamina Lockwooda, bivšeg poslovnog partnera osnivača "dinosaurskog zabavnog parka, da spasu ugrožene "živuljke" i prebaci ih na novo "sigurno stanište". A, da bi sve proteklo "kako treba", tu je i prefrigani Eli Mills (Rafe Spall), kao Lockwoodov direktni "izvršilac". I, iako na početku sve izgleda kao dobro osmišljena acija za spas dinosaurusa i njihov transport na "novo ostrvo" gde će moći bezbrižno da nastave da rastu, ispostavlja se da pravi nalogodavci "akcije" imaju sasvim drugačije namere...

U smislu (ne)otkrivanja daljeg sadržaja, može se reći da smo dobili možda i prvi "dinosauruski triler", a ne samo "surovu" ili "nešto manje surovu" akciju, kao u prethodnim filmovima. Takav zaplet mogao bi da bude i jedini pravi "kvalitet" kada bismo morali da donesemo konačnu presudu da li je uopšte vredno videti ovaj film.

Jeste! Ukoliko ste fan serijala...

Reditelj J.A. Bayona, koji iza sebe ima i višestruko nagrađivana ostvarenja poput A Monster CallsLo imposible i El orfanato, ovde se neće nadobijati nagrada (bar ne bi trebalo), ali je ponudio standardno konfekcijsko ostvarenje koje, ipak, pravi mali korak napred u pomalo učmaloj franšizi.

Ne očekujte previše, pa nećete ni biti (previše) razočarani...

  • Komentari (18)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 20.10.2018. 21:00
    hmmm....4/10........jedva gledljivo
  • Freak37
    eXtreme member
    12.09.2018. 00:51
    Msm da je moglo to i bolje
  • adm1r
    Master translator
    08.09.2018. 15:35
    Onoj sceni u 3. dijelu kada Sam Neil (cini mi se) sanja velociraptera je sve oprosteno. Iscekivao sam film sa nestrpljenjem i gadno se razocarao. Na skali od 1 do 10....... film nema zanimljivog trenutka nakon one scene sa erupcijom vulkana i bijega sa ostrva. Ocjena kao i cice moje bivse. Dvojka... slaba.
;

{{message}}

{{item.title}}