Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Juliet, Naked - Razgolićeno uživanje

U vremenu zaslepljujućih CGI instant-akcionih hitova, ali i "prostačko-govornih seksualno-eksplicitnih" komedija, nešto ovako mu dođe kao pravo osveženje. Jedna laka, pitka, romantična komedijica, britansko-američke koprodukcije, dobro poznatog "engleskog" šmeka...

Tucker Crowe bio je poznati američki roker iz 1980-tih, koji je iznenada nestao s scene i od tada ništa nije snimio. Duncan je njegov veliki obožavalac iz engleskog obalskog gradića, i vlasnik sajta koji okuplja poštovaoca Tuckerovog lika i dela, a na čijem forumu oni besomučno diskutuju o rokeru pokušavajući da otkriju šta se zaista desilo s njim. Annie je Duncanova devojka, koju sve više nervira Duncanova opsednutost američkim rokerom, ali ćuti i trpi. Kada Annie otvori pošiljku namenjenu svom momku, a u kojoj se nalazi demo-verzija pesama s kultnog Tuckerovog albuma, dođe do svađe sa Duncanom o tome ko ima "prvenstvo slušanja". Besna, Annie odluči da pošalje lošu kritiku pesama na forum Duncanovog sajta. To će videti, tamo negde u Americi, inkriminisani bivši roker, a sadašnji pomalo zbunjeni otac nekoliko dece iz brojnih veza. Malo po malo, "susrešće se i sukobiti dve kulture"...

Ova fina priča snimljena je na osnovu romana koji je napisao Nick Hornby. Dakle, zna se, onaj ko je voleo About a Boy ili Fever Pitch, otprilike zna i šta može dobiti gledajući ovo ostvarenje - postrebnu dozu humora da se pregura dan i, bar, donekle, povrati vera u jednostavnost i nasušnu potrebu snimanja dobrih filmova.

Reditelj Jesse Peretz napravio je svoj prvi dugometražni film još nakon sedam godina i, takođe, "lake" komedije Our Idiot Brother. Izabrao je pravu mogućnost za svoj comeback na veliko platno. Vidi se da su i Rose Byrne, Chris O'Dowd i Ethan Hawke uživali glumeći u svemu ovome, baš kao što treba i mi - nedužni posmatrači! Jer, ovo je film koji ima srce i dušu... ali i onaj deo telo koji imaju samo muškarci, a potreban je da se javno kaže - uživali smo u nečem tako nesvojstvenom za ovo doba - nečem romantičnom! A, tako - jednostavnom!

Nije za one koji od filma isključivo žele pomenuto u prvom pasusu. Za sve ostale - palac gore!

  • Komentari (5)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Vilin
    eXtreme member
    30.07.2019. 14:57
    Lep, lagan filmčić. Zanimljiva, dobro ispričana priča sa sjajnom glumom. Iskreno, mnogo sam više očekivao, ali ne mogu reći da sam razočaran. Odgledao sam film sa ženom u lepo letnje veče i uživao. Ali već sutradan se nisam osvrnuo na odgledano.
  • titlovi.com
    Approval team
    12.07.2019. 09:08
    Prevod je najavio drdamjan ✨
  • choosie
    Senior translator
    24.01.2019. 12:02
    Čitao knigu od Hornbyja, mora da je i film dobar.. još samo da se neko uhvati titla :)
;

{{message}}

{{item.title}}