Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Doorman - Gde je Leon profesionalac?

Dobro ljudi, znamo da je kriza, Holivud je na izdisaju usled posledica pandemije, ali, ipak, očekivati da se snimi ovako nešto površno ipak je previše. I nije u pitanju toliko ni kvalitet klasičnog B-akcića, kakav jeste The Doorman, već je najčudnije to što je u jednom ovakvom filmu pristao da glumi i jedan takav harizmatični lik kao što je, na primer, Jean Reno. Šta tera takve ljude da arče svoju teško stečenu reputaciju na ovakve poduhvate?

U principu, The Doorman i nije toliko loš film, koliko nema baš neku svrhu postojanja. Glavna junakinja Ruby Rose (The Meg) jeste bivša "marinica", koja nosi traume iz službe, pošto nije uspela da odbrani atentat na ženu i ćerku američkog ambasadora u Bukureštu. Napustivši vojsku, počinje da radi kao "vratarka" u velikoj zgradi koja je skoro prazna usled predbožićnog renoviranja. I baš tada, zgrada će postati poprište krvavog napada bande prikupljene od strane "poznavaoca umetnosti" Jeana Renoa koji u njenim zidovima traži nekoliko basnoslovno vrednih ukradenih slika koje je tamo sklonio njegov bivši partner, a sadašnji senilni starčić - jedan od preostalih stanara. Igrom slučaja, naša Ruby je i porodično vezana za one čije živote ugrožava Renoova banda, pa će njen otpor "a la John McClane" biti još ubitačniji.

Reditelj Ryûhei Kitamura (DownrangeRupan sanseiNo One Lives) propustio je šansu da napravi "ozbiljnije" ostvarenje, što je "ovo" itekako moglo da bude. Čini mi se da je glavni minus, ipak, neubedljivost glavne glumice, koja nipošto ne odaje pripadnika američke vojske, već više priliči nekoj šiparici bezglavno zaljubljenoj u harizmu glavnog negativca. Čak i ovakav scenario, koji u principu, ne nosi ništa što nije viđeno po n-puta, mogao je da bude "pažljivije sklepan" da zadovolji bar ortodoksne poklonike podžanra "Die Hard".

Ipak, ne treba preterano očajavati ako vas put nanese na ovaj film. Reno i njegov kompanjon iz zatvora Aksel Hennie u ulozi Borza, hladnokrvnog ubice koji sluša klasičnu muziku, dovoljno su "atraktivni" da donekle potisnu jaru svih minusa koji vrcaju iz ovog filma, te čine da se sve privede kraju bez većeg mentalnog žrtvovanja gledalaca. 

Podnošljivo kao "treš", u svom besmislu...

  • Komentari (5)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    29.11.2020. 16:24
    Zanimljiv i interesantan akcioni film sa dobrom ekipom . 
  • protectore
    Active member
    19.11.2020. 16:54
    Rijetko kad prekinem sa gledanjem filma ali u ovom filmu su efekti pucacine, eksplozija i borbe na momente uradjeni toliko lose da nisu ni za danasnju B produkciju.
  • 02.11.2020. 14:50
    Problem meni sa ovim filmom je što je snimiti filmi koji je približnih kvaliteta kao "Umri muški" na istu temu, verovatno veoma teško. Ovako sam ostao razočaran. Pohvala za profi prevod.
;

{{message}}

{{item.title}}