Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

The Flight Attendant - Kaley Cuoco na HBO Max

U rujnu 2007. godine Kaley Cuoco je upala u ekipu The Big Bang Theory. Nezaboravna Penny, ljubav jednog od nerdova, dr. Leonarda Hofstadhtera, koju smo svi zavoljeli. Možda The Big Bang Theory jesu Friends milenijske generacije, možda nisu, no Kaley Cuoco je definitivno mnogo više od Penny. Tijekom listopada 2017. godine Cuoco osniva svoju vlastitu producentsku kuću Yes, Norman Production, koja pak odmah dobiva višegodišnji ugovor s Warner Bros. Television. Odličan poslovni potez Kaley Cuoco baš kao i kupljena prava za knjigu The Flight Attendant - Chrisa Bohjaliana, koju je on tada tek pisao. U produkciju serije po knjizi ulijeće HBO Max stream service, te prve tri epizode imaju premijeru 26. studenog 2020. godine. U seriji je Kaley Cuoco glavnu ulogu namijenila sebi. Ni tu nije pogriješila, njena energija i osobnost je kao stvorena za ulogu Cassie Bowden.

Ako si atraktivna stjuardesa, piješ prekomjerno, čak i za vrijeme leta, spavaš sa svima koji ti se svide, čak i putnicima, možda tražiš nevolje. A nevolje su počele za Cassie Bowden - Kaley Cuoco kada se u Bangkoku probudila pored mrtvoga muškarca. Od toga trenutka Cassie donosi gomilu loših odluka, koje naprosto jedna slijede drugu. Prva i najlošija je što mamurna Cassie odluči sakriti tragove svoga prisustva u hotelskoj sobi, jer se ne sjeća skoro ničega što se dešavalo te sumanute noći. Ne prijavljuje umorstvo policiji, te se prvim letom vraća nazad u USA, nadajući se da je nitko neće povezati s ubijenim poslovnjakom. No ubijeni bogataš nije bilo tko, pa FBI već njuška oko posade na letu. Najgore je što Cassie i dalje radi ono što je oduvijek radila. Od problema bježi uz pomoć ogromnih količina vodke, pa sve uvijek isto završi. Luda noć u naručju stranca, u pravilu pogrešnoga. Dobro da su oko nje i ljudi koji su joj uvijek voljni pomoći. Mada ona to rijetko zaslužuje. Potencijalno svjetlo na kraju tunela je njena prijateljica, vješta odvjetnica Annie - Zosia Mamet, koja je obožava i pomaže joj kad god zaškripi, čak i na vlastitu štetu. No umorstvo u Bangkoku nije obično umorstvo, Cassie se ovoga puta ne bude samo tako izvukla...

Cassie Bowden je promiskuitetna alkoholičarka, razularena i neodgovorna, egocentrična spodoba. No lik Cassie Bowden u interpretaciji Kaley Cuoco morate voljeti. Opičena, lijepa, seksepilna stjuardesa ima toliko lepršave energije i šarma, da ste joj u stanju oprostiti gotovo sve. Kao i njeni prijatelji te brat, koji su ujedno i njene najveće žrtve. Stalno se pitate dokle tako? No brzo se odljutite baš kao i oni, te ste ipak stalno na njenoj strani, koliko god da vam pili živce. A pili vam živce od prve scene. Serija je odlično snimljena - kamera Brian Burgoney, ima razumnih osam epizoda po 45 minuta. Idealna za gledanje a da ne stigne dosaditi. Brzoga je tempa s gomilom interesantnih likova u sporednim ulogama. Neki od njih čak nisu dovoljno iskorišteni s obzirom na potencijal, kao npr. Rosie Perez kao Megan Briscoe, Cassiena frendica s letova. Odlično je odradila svoju ulogu Zosia Mamet kao odvjetnica Annie, kao i Michiel Huisman (Game of Thrones) u ulozi narativnoga Cassienoga "vodiča" u zamršenom slučaju vlastita ubojstva.

Serija je prihvatljiva i za ljubitelje thrillera i za ljubitelje akcije. Veoma je brzoga ritma s odličnim likovima koji se nadam se budu još više razvijali u najavljenoj drugoj sezoni. Očekivao sam više komedije, no elementi "crnjaka" su sasvim dovoljni za moj ukus, te ni tu nisam razočaran. Ono što me je malo zbunilo je poprilično velika poveznica s Killing Eve. Odnos Mirande i Cassie toliko sliči na odnos Eve i Villanelle, da je to nemoguće ne uočiti. Valjda taj odnos u drugoj sezoni, s obzirom na cliffhanger, bude ipak skrenuo u drugom pravcu? Što na kraju reći, osim gledajte, pa ako nije za vas odustanite, ja jedva čekam drugu sezonu, a ova je tek završila.

Mala zanimljivost na kraju. Kompanija Kaley Cuoco - Yes, Norman Production, dobila je ime po psu Kaley Cuoco. Ona ga je udomila iz skloništa za odbačene pse, (nije Norman jedini pas kojeg je udomila) to je još jedan od njenih životnih izbora zbog kojih je treba cijeniti kao osobu koja svojim angažmanom ima pozitivan utjecaj na svoje obožavatelje.

  • Komentari (17)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    17.03.2022. 19:32
    [TUBE]PeZbNl17Rv4[/TUBE]
  • kjovo
    eXtreme member
    11.09.2021. 09:05
    Ali uvek se iznenadim koliko se ukusi razlikuju.Da li je moguce da nekom ova serija bude dosadna,po meni jedna od interesantnijih serija sa izvanrednom glumom,prica manje  vise onako ali daleko od toga da je glupa ili klise.Opet napominjem to je moje moje misljenje i ipak sve treba pogledati tj. koliko ko stigne ,jer jednom glupo drugom izvanredno.

  • CSInvestigator
    Translator
    10.09.2021. 22:51

    Serija totalno ispod proseka Confused Dosadno, predvidljivo, puno klišea, zaplet bezveze... Jedva sam je odgledala do kraja.
;

{{message}}

{{item.title}}