I Wanna Dance With Somebody - Houston, imamo problem

Ako upoređujemo Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody s Bohemian Rhapsody, Rocketman i Elvis, čini se da ovaj film, koji je kao rediteljka potpisala Kasi Lemmons, ipak pomalo zaostaje po pitanju kvaliteta. Još, ako ste gledali i ne baš tako davni biopik Whitney (2015.), onda se baš gubi draž gledanja "nove verzije". Koja, u suštini, i nije ponudila "nešto naročito" u odnosu na svog manje ambicioznog prethodnika.

Da se ne ogrešim, Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody nije loš film. Zapravo, ovo je biopik "family approved", životna priča jedne sjajne pevačice, možda predugih dva i po sata, a možda i ne, da u nju stane ceo jedan život, kontroverzan ili ne. Ko je, zapravo, bila Whitney Houston? Bojim se da nakon gledanja ovog filma baš i nećemo saznati. Jer, uprkos pažljivo izdeklamovanoj "faktografiji" o njenom životu, neke "tamne strane" neće biti dodatno razjašnjene, a tragični život jedne pop-ikone ostaće zaslepljen i "šljaštavilom" koje i ovo ostvarenje nosi. E, sad, nekom je to dovoljno da se opusti u mraku projekcije i s nje izađe sasvim zadovoljan. Onaj ko traži ozbiljnije odgovore, ostaće uskraćen, ali se "zanatstvo" mora priznati.

Naomi Ackie kao Whitney ostvarila je veoma upečatljivu ulogu, mada bi dežurni hejteri prebacili to da ona sama ne peva u filmu. Njena Whitney je "lomljiva, ali upečatljiva", što će joj, svakako, doneti dovoljan broj značajnih uloga u budućnosti. Međutim, problem je što pored Whitney u filmu nema dovoljno "provokativnosti" kod ostalih uloga i događaja, a u zvezdinom životu ih je itekako bilo. Od odnosa sa mužem joj Bobbyjem Brownom, preko "veze" sa najboljom prijateljicom Robyn Crawford, pa do zavisnosti od narkotika (koja joj je uzela i ćerku). Sve to se u filmu spominje "tek uzgred" (ako i uopšte), dok je celina, zapravo, samo u funkciji "ode" jednom vrhunskom izvođaču (prerano preminulom, u svojoj 48. godini).

Moglo je sve to mnogo jače...

Ako želite da proniknete dublje u dušu Whitney, i otkrijete šta je sve odlučilo njenu, ipak, tragičnu sudbinu, ovaj film vam, ipak, neće biti sasvim dovoljan. Ni informativno, ni emotivno. Zbog toga, nekako, i ne može da bude uvršćen u "stardom"...

 

  

 • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • titlovi.com
  Approval team
  27.02.2023. 20:59
  Prevod je uradila lili0107 ✨
 • Mizi
  eXtreme member
  26.12.2022. 22:52
  Pogledao sam onaj dokumentarac o Vitnji, i to mi je bilo dosta. Imala dara, ali vi više je volela dar za šmrkanjem.
 • JoxerTM
  eXtreme member
  22.12.2022. 12:30
  Džaba si krečio, iako ga neću gledati, ne treba nikoga iznenaditi kad Ackie dobije oskara.