Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

M3GAN - Da li smo gledali isti film?

Iako se zvanično vodi kao Horror/SciFi/Thriller, mnogi filmski kritičari apostrofiraju komediju, odnosno satirične elemente u M3GAN (pogledajte npr "Rottentomatoes"). I to toliko podvlače, da je prosto neprijatno. A, u M3GAN ne samo da nema mesta čak nijednom smešku, već ni osmejku u uglu usana. Pa, šta se, onda, desilo, da svetski filmski kritičari, listom, polude za humornim oreolom ovoga filma? Ne znam, nedokučiva tajna. Masovna hipnoza, šta li je već?

Radnja ko radnja. Da je ovaj film snimljen tamo negde 1950-tih, s svom naivnošću koja SF ostvarenja tog vremena nose, možda bi i postao treš-klasik tog vremena. M3GUN je zamišljena kao andriodkinja-igračka, superiorne veštačke inteligencije, koja treba da bude best-buddy svom vlasniku. Maloj Cady nastradali su roditelji u automobilskoj nesreći i ona je data na staranje tetki-robotičarki, stvoriteljki M3GUN i još mnogo "naprednih igračaka". Kada tetka više ne zna kako da oraspoloži devojčicu, nailazi "spasonosno" rešenje - prototip android-lutke s čovečjim likom. M3GUN obećava da će se brinuti o Cady po svaku cenu. A, ta cena ima svoje posledice, pogotovo što M3GUN nije do kraja ispitana u proizvodnom procesu. A i bliži se rok kada nova lutka mora da krene u masovnu proizvodnju...

Smatra se da je budžet ovog filma bio oko 35 miliona dolara, i to je vidljivo za holivudske standarde. Ako se smatra da je prosečan budžet za holivudske filmove oko 65 miliona dolara, onda, otprilike, može da se ima i predstava u kojim okvirima treba da se posmatra M3GAN. Reditelj ovog ostvarenja jeste Gerard Johnstone, čiji je prethodni dugometražni film, prvenac Housebound, horor-komedija dobio nekoliko nagrada na značajnim žanrovskim festivalima. Ne znam da li bi M3GAN bila bolja da je imao veći budžet, ali, ovakva kakva je nalazi se "negde između", nit je horor, nit je SF, nit je Chucky iz Child's Play nit je Annabelle.

... Samo znam da komedija nije nipošto.

Prosek. 

Kome je to dovoljno - ok. Može da se pogleda, neće da boli. Ali će se brzo i zaboraviti...

  • Komentari (39)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 17.03.2023. 15:10
    Postavio titl za unrated verziju !Wink
  • Tom Brady
    Active member
    29.01.2023. 21:33
    Iznenađujuće kako je meni ovaj film držao pažnju, a kako i zbog čega nemam ni sam pojma🙂 Činjenica je da se ne radi o nešto posebno kvalitetnom filmu, ali eto mene je ipak nekako uspeo da zaintetesuje.
  • 29.01.2023. 11:36
    Super film
;

{{message}}

{{item.title}}