3:10 to YumaPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, avantura, vestern (2007)

3:10 to Yuma

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,789%
3:10 to Yuma

Naslov:

U 3 i 10 za Yumu

Godina:

2007

Žanr:

drama, kriminalistički, avantura, vestern

Trajanje:

122 min

Režija:

James Mangold

Scenario:

Elmore Leonard
, Michael Brandt
, Derek Haas
, Halsted Welles


Glavne uloge:


Russell Crowe
  >  Ben Wade
Christian Bale
  >  Dan Evans
Peter Fonda
  >  Byron McElroy
Gretchen Mol
  >  Alice Evans
Ben Foster
  >  Charlie Prince
Vinessa Shaw
  >  Emma Nelson
Luce Rains
  >  Marshal Weathers
Shawn Howell
  >  Jackson
Logan Lerman
  >  William Evans
Lennie Loftin
  >  Glen Hollander
Alan Tudyk
  >  Doc Potter
Johnny Whitworth
  >  Darden
Pat Ricotti
  >  Jorgensen
Dallas Roberts
  >  Grayson Butterfield
Rio Alexander
  >  Campos

Opis:


Rančer Dan Evans (Christian Bale) kreće prema Bisbeeju pokušati spasiti svoju imovinu od prodaje. Dolaskom u grad svjedoči pljački koju predvodi Ben Wade (Russell Crowe). Iako većina bande uspije pobjeći, Wade je uhvaćen, a Evans postane dio osiguranja koje se mora pobrinuti da Wade stigne u Contention. Evans se nada da će zarađenim novcem spasiti posjed od prodaje, no da bi zaradio novac, Evan mora prvo prepredenog Wadea, koji na putu prepunom zasjeda traži priliku za bijeg, staviti na vlak koji kreće u 3 i 10 za Yumu.

Kada se radi remake bilo kojeg filmskog klasika, pa tako i „U 3 i 10 za Yumu, usporedbe s kultnim klasikom se ne mogu izbjeći te se, jednako tako, zna da je potrebno utrošiti dvostruko više truda kako bi suvremena verzija bila dostojna originala. Sva sreća, remake „U 3 i 10 za Yumu pokazao se vrijedan originalne verzije iz 1957. s Glennom Fordom i Van Heflinom. Russell Crowe i Christian Bale bili su odličan izbor producenata te pokazali da im sjajno stoje uloge kauboja. Redatelj velikog i aktualnog kino hita „The Wolverine, James Mangold primio je brdo hvalospjeva za realizaciju, dok su neki otišli toliko daleko te film smjestili na listu najboljih vesterna ikada. Film je primio pohvale i od Američke akademije koja mu je podarila dvije Oscar nominacije, impresionirana kompletnim glumačkom postavom, koju uz Crowea i Balea čine briljantni Ben Foster, Peter Fonda, Gretchen Mol, Dallas Roberts, Vanessa Shaw, Alan Tusdyk i Logan Lerman. Bez obzira volite li vesterne ili ne, ovako dobar film se ne propušta.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Rea
    Translator
    26.08.2011. 02:02
    3:10 to Yuma (2007)




    http://www.imdb.com/title/tt0381849/


    Naslov originala: 3:10 to Yuma
    Žanr: akcija, drama, vestern
    Trajanje: 117'
    Godina izdanja: 2007.
    Zemlja: SAD
    Izdavač/Distributer: Lions Gate Entertainment / Blitz film
    Uloge: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman,
    Dallas Roberts, Ben Foster, Peter Fonda, Vinessa Shaw, Alan Tudyk, Luce Rains, Gretchen Mol
    Režija: James Mangold
    Scenario: Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas
    Producent/i: Cathy Konrad

    Sadrzaj:



    3:10 to Yuma je remake legendarnog vesterna u kojemu su glavne uloge tumačili Glenn Ford i Van Heflin. Sada su u glavnim ulogama dvije trenutno najpopularnije filmske zvijezde, Russel Crowe (Gladiator) i Christian Bale (Batman Begins). 3:10 je izvrsno prošao i kod kritike i u kinima gdje je jedno vrijeme bio prvi na listama zarade.

    Legendarni razbojnik Ben Wade (Crowe) sa svojom bandom pljačka kočiju koja prevozi veliku količinu novca. Pritom pobiju sve putnike, osim čuvara Byrona McElroya (Fonda), kojeg Wade upuca u trbuh. Ranjenog McElroya pronalazi siromašni rančer Dan Evans (Bale) te ga u potrazi za doktorom vodi u Bisbee, Arizonu. Tamo se nalazi i Wade, ali ovaj puta bez svoje bande.

    Evans, koji se jednom već susreo s Wadeom, gdje mu je ovaj ukrao konje ali poštedio život, odluči pomoći šerifu kako bi uhitili kriminalca. Šerif predloži da odvedu Wade do željezničke postaje kako bi ga ukrcali na vlak za Yumu. Zbog  problema sa farmom i novcem, Dan prihvaća biti među pratnjom. U međuvremenu Charlie Prince (Foster), okrutni i vješti revolveraš, koji vodi bandu dok Wade nije tu, saznaje kamo će odvesti Wadea i kreće u akciju spašavanja.


    [TUBE]ZeroJ1BK6GQ[/TUBE]



{{message}}

{{item.title}}