Abducted in Plain Sight

Film

kriminalistički, dokumentarni (2017)

Abducted in Plain Sight

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,9
Abducted in Plain Sight

Naslov:

Oteta na naše oči

Godina:

2017

Žanr:

kriminalistički, dokumentarni

Trajanje:

91 min

Režija:

Skye Borgman


Glavne uloge:


James DuMont
  >  Lawyer
Jan Broberg
  >  Herself
Emily Kincaid
  >  Gail Berchtold
Paula Fass
  >  Herself
Susan Broberg
  >  Herself
Mary Ann Broberg
  >  Herself
Joe Berchtold
  >  Himself
Pete Welsh
  >  Himself
Bob Broberg
  >  Himself
Karen Campbell
  >  Herself
Caroline Pearson
  >  Herself
Cor Hoffman
  >  Himself
Diana Concannon
  >  Herself
Annette E. Belnap
  >  Herself
Danielle Holjeson
  >  Herself

Opis:


Brobergovi su bili srećna porodica. Bob Broberg je imao cvećaru u Pokatelu (Ajdaho), njegova supruga Meri En je pevala u crkvenom horu i podizala njihove tri ćerke: Džen, Karen i Suzan. Njihovo detinjstvo je bilo bezbrižno.
Godine 1974, 12-godišnja Džen Broberg oteta je iz male zajednice u Idahu od strane sociopatskog komšije. Kada je Džen vraćena 5 sedmica kasnije, uverila je svoje roditelje i sudove da se 'ništa nije dogodilo', što je omogućilo pedofilu da ostane na slobodi i utire put drugoj Dženinoj otmici i godinama seksualnog, emocionalnog i psihičkog zlostavljanja.
Robert Bi Berhtold prethodno se uvukao u svaku poru života porodice. Nakon što je upoznao Meri En u crkvi, dve godine se zbližavao s roditeljima kako bi stekao njihovo poverenje i približio se Džen. Saznao je njihove najskrivenije tajne i slabosti, a onda je to zloupotrebio da bi ih ucenjivao. Iskoristio je bliskost koju je uspostavio s njima kako bi posejao seme razdora između Boba i Meri En.
Posle svega je u više navrata silovao Džen, uveravajući je da je deo tajne misije vanzemaljaca za spasavanje njihove vrste i da treba da rodi njegovo dete pre 16. rođendana. Ako to ne učini, njena sestra ili otac će “ispariti”. Toliko joj je isprao mozak da je njena ljubav prema njemu kao “očinskoj figuri” postepeno prerasla u ljubav prema njemu “kao suprugu”.

U dokumentarnom filmu na 'Netfliksu' o tom događaju saznajemo iz usta porodice Broberg, istražitelja FBI, sa audio i video-snimaka. Zastrašujuća priča završava se danom kada je Broberg izvršio samoubistvo, 30 godina kasnije, 2005.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Disappearance of Madeleine McCann

    The Disappearance of Madeleine McCann (2019)

    kriminalistički, dokumentarni

    U osam potresnih epizoda dokumentarne serije, autori namjeravaju rasvijetliti sve okolnosti koje su dovele do nestanka, ali i prikazati histeriju koja je vladala, a dobrim dijelom vlada i danas, oko...
  • Inside the Criminal Mind

    Inside the Criminal Mind (2017)

    kriminalistički, dokumentarni

    Inside the Criminal Mind- a gripping exploration exposing the psychological machinations and immoral behavior that define the most nefarious criminal types. Every episode of the series delves into...
  • Amanda Knox

    Amanda Knox (2016)

    kriminalistički, dokumentarni

    Netflixov dokumentarni film, Amanda Knox, istražuje osudu i zatvaranje Amande Knox i njezinog tadašnjeg partnera Raffaelea Sollecita za ubojstvo Meredith Kercher, britanske studentice na razmjeni u...
  • Oprah Winfrey Presents: After Neverland

    Oprah Winfrey Presents: After Neverland (2019)

    talk show

    Oprah Winfrey interviews the men who allege child sexual abuse by pop legend Michael Jackson in the documentary Leaving Neverland (2019) and she also interviews the director of the film.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}