Attenborough and the Giant DinosaurPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2016)

Attenborough and the Giant Dinosaur

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,8
Attenborough and the Giant Dinosaur

Godina:

2016

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

60 min

Režija:

Charlotte Scott


Glavne uloge:


David Attenborough
  >  Himself - Presenter
Ben Garrod
  >  Himself
Diego Pol
  >  Himself

Opis:


Fascinantan dokumentarac u kojem David Attenborough predstavlja otkriće najvećeg dinosaura na svijetu, posve novu vrstu titanosaura.
Godine 2014. jedan je pastir ugledao vrh divovske fosilne kosti kako viri iz stijene na farmi La Flecha u provinciji Chubut u argentinskoj pustinji. Paleontolozi su uskoro otkrili masivnu bedrenu kost (femur) dugu 2,4 m. Bila je to najveća kost koju su ikada našli. Nalazište je do kraja iskopavanja otkrilo više od 220 kostiju. Sve pripadaju novoj vrsti divovskih biljoždera - titanosaura.
Dug 37 metara - kao kolona od četiri autobusa - i težak 70 tona, taj dinosaur drži rekord kao najveća životinja koja je ikada kročila Zemljom.
Dokumentarni film sniman je dvije godine i sadrži sve zaplete i zaokrete u tom forenzičkom istraživanju. David Attenborough svjedoči otkrivanju i ispitivanju tih zapanjujućih fosila i dramatičnom sastavljanju cjelovitog kostura. Koristeći se vrhunskom grafikom, film otkriva i unutarnje tajne ovoga dinosaura i toga što znači biti div.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • David Attenborough's Conquest of the Skies 3D

    David Attenborough's Conquest of the Skies 3D (2015)

    dokumentarni

    Evolutionary story of flight from the very first insects to the incredible array of creatures which rule the skies today.
  • Flying Monsters 3D with David Attenborough

    Flying Monsters 3D with David Attenborough (2011)

    dokumentarni

    Kada su dinosaurusi hodali zemljom, čudovišta su vladala nebom. Hiljadama godina, ljudi su verovali u leteća čudovišta koja su nekada živela na Zemlji. Da li ona stvarno postoje i van naših noćnih...
  • Climate Change: The Facts

    Climate Change: The Facts (2019)

    dokumentarni

    Na rubu smo ekološke katastrofe. Ovo je priča o tome kako je možemo spriječiti. Samo nas dva stupnja dijeli od klimatske katastrofe. Ako se globalno zatopljivanje nastavi ovim tempom, šteta nanesena...
  • First Life

    First Life (2010)

    dokumentarni

    Tijekom više od pedeset godina rada za televiziju Sir David Attenborough proputovao je cijelim svijetom snimajući živi svijet i njegova čuda. Sad se u monumentalnoj seriji Prvi život vraća u prošlost...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • titlovi.com
    Approval team
    25.01.2020. 20:17
    Prijevod je uradio 20miki09 👍

{{message}}

{{item.title}}