Flickan som lekte med eldenPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, misterija, triler (2009)

Flickan som lekte med elden

Ocjena korisnika
-
7,269%
Flickan som lekte med elden

Naslov:

Djevojka koja se igrala vatrom

Godina:

2009

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Daniel Alfredson

Scenario:

Jonas Frykberg
, Stieg Larsson


Glavne uloge:


Peter Andersson
  >  Nils Bjurman
Ralph Carlsson
  >  Gunnar Björk
Lena Endre
  >  Erika Berger
Jacob Ericksson
  >  Christer Malm
Yasmine Garbi
  >  Miriam Wu
Annika Hallin
  >  Annika Giannini
Michalis Koutsogiannakis
  >  Dragan Armanskij
Noomi Rapace
  >  Lisbeth Salander
Michael Nyqvist
  >  Mikael Blomkvist
Per Oscarsson
  >  Holger Palmgren
Reuben Sallmander
  >  Enrico Giannini
Georgi Staykov
  >  Alexander Zalachenko
Hans Christian Thulin
  >  Dag Svensson
Sofia Ledarp
  >  Malin Erikson
Jennie Silfverhjelm
  >  Mia Bergman

Opis:


Nakon što je provela godinu dana na putovanju, sada vrlo imućna Lisbeth Salander (N. Rapace) vraća se u Stockolm i živi u novom raskošnom stanu, ostavivši stari na korištenje povremenoj ljubavnici Miriam Wu (Y. Garbi). Lisbeth još uvijek nadzire računalnu poštu svoga silovatelja Nilsa Bjurmana (P. Andersson), prateći njegovo ponašanje. Novi suradnik Millenniuma Dag Svensson (H. C. Thulin) istražuje šverc ljudima i prostituciju, a njegova djevojka Mia (J. Silfverhjelm) o tome priprema doktorat. Mikael Blomkvist (M. Nykvist) pronalazi ih mrtve u njihovom stanu. Ubrzo je ubijen i Nils Bjurman (P. Andersson), a tragovi na pištolju vode do Lisbeth...

Švedski novinar i pisac Stieg Larsson (1954-2004) posthumno je postao jedan od najpopularnijih književnika našega doba, zahvaljujući fenomenalnom uspjehu njegove trilogije 'Millennium', odnosno trilera 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku'. Larssonovi romani prodani su u desecima milijuna primjeraka i ubrzo je došlo do filmske ekranizacije. Filmovi snimljeni 2009. godine prema 'Millenniumu' mogu se pohvaliti vrlo dobrim kritikama i sjajnim komercijalnim uspjehom. Uistinu, riječ je o odličnim ostvarenjima - napetim, vješto režiranim i sjajno odigranim djelima koja ne samo što vjerno zadržavaju duh Larssonova književnog izvornika već plijene i imanentno filmskim vrijednostima. Posebice vrijedi istaknuti fenomenalno odabrane glavne glumce M. Nyqvista i N. Rapace, koji sjajno tumače neodoljive Larssonove junake 'Millenniuma', novinara Mikaela Blomkvista i problematičnu hakericu i punkericu Lisbeth Salander. Zanimljivo, izvorno je planirano da samo prvi film snimljen prema 'Millenniumu' - 'Muškarci koji mrze žene', bude prikazivan u kinima, a ostala dva producirana izravno za televiziju, no zbog velikog uspjeha prvoga filma koji se prometnuo u europski blockbuster, čitava je trilogija našla mjesto u kino-distribuciji.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Rea
  Translator
  27.10.2011. 15:22
  The Girl Who Played with Fire (2009) aka Flickan som lekte med elden  The Girl Who Played with Fire (2009) - IMDb


  triler drama kriminalistički

  Švedska, Danska, Njemačka, 2009

    Režija: Daniel Alfredson

  Scenarij: Jonas Frykberg

  Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson


  Dok hakerica Lisbeth Salander (Noomi Rapace) i novinar Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) istražuju lanac prostitucije, Lisbeth optuže za tri ubojstva zbog čega je primorana na bijeg, dok Mikael nastoji dokazati njezinu nevinost.


  U iščekivanom drugom dijelu „Milenijske trilogije“… Lisbeth Salander tražena je žena. Jedan istražitelj i jedan novinar „Milenija“ koji su se spremali razotkriti istinu o prostituciji u Švedskoj brutalno su ubijeni, a Salanderini otisci prstiju nađeni su na oružju. Zbog povijesti nepredvidivog i osvetničkog ponašanja, službeno je smatraju prijetnjom društvu, ali nitko je nigdje ne može naći. U međuvremenu, Mikael Blomkvist, urednik „Milenija“, odbija vjerovati onomu što čuje na vijestima.

  Znajući da Salander reagira nasilno kad je u opasnosti, očajnički je želi pronaći prije nego što je stjeraju u kut i ostane sama. Dok slaže djeliće slagalice, nailazi na okorjele kriminalce uključujući Plavoga Diva koji barata motornom pilom – stravično golemog nasilnika koji ne osjeća bol. Kopajući sve dublje, Blomkvist otkriva neke bolne činjenice o Salanderinoj prošlosti. Zatvorili su je u psihijatrijsku ustanovu u dobi od 12 godina, a proglasili pravno nesposobnom u osamnaestoj.

  Ta neprilagođena mlada žena proizvod je nepravednog i korumpiranog sustava. Ali Lisbeth je prije anđeo osvetnik nego nemoćna žrtva – anđeo koji se obrušava na one koji su joj naudili s gnjevom pravednika čiji intenzitet zapanjuje, a posljedice su uistinu čudesne.


  Prevodi


  http://mojtv.hr

  [TUBE]o9G4GiUxJek[/TUBE]


  Rea2011-10-27 15:23:00