Luftslottet som sprängdesPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, triler (2009)

Luftslottet som sprängdes

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,353%
Luftslottet som sprängdes

Naslov:

Kule u zraku

Godina:

2009

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

147 min

Režija:

Daniel Alfredson

Scenario:

Ulf Ryberg
, Stieg Larsson


Glavne uloge:


Anders Ahlbom Rosendahl
  >  Dr. Peter Teleborian
Hans Alfredson
  >  Evert Gullberg
Lena Endre
  >  Erika Berger
Jacob Ericksson
  >  Christer Malm
Niklas Falk
  >  Edklinth
Annika Hallin
  >  Annika Giannini
Lennart Hjulström
  >  Fredrik Clinton
Niklas Hjulström
  >  Ekström
Jan Holmquist
  >  Hallberg
Noomi Rapace
  >  Lisbeth Salander
Michael Nyqvist
  >  Mikael Blomkvist
Micke Spreitz
  >  Ronald Niederman
Georgi Staykov
  >  Alexander Zalachenko
Mirja Turestedt
  >  Monica Figuerola
Sofia Ledarp
  >  Malin Erikson

Opis:


Nakon što je u prethodnom filmu teško ranjena, Lisbeth Salander (N. Rapace) prebačena je u bolnicu gdje je njeguje liječnička ekipa predvođena dr. Jonassonom (A. Morissse), koji joj nastoji osigurati prijeko potrebni mir. Sukob s kćeri koju je pokušao ubiti preživio je i Lisbethin otac Zalachenko (G. Staykov), bivši agent tajnih službi i prebjeg iza željezne zavjese. Kako bi zaustavili eventualno odavanje tajni iz vremena hladnoga rata, nekadašnji špijuni Fredrik Clinton (L. Hjulström) odluče likvidirati i Zalachenka i Lisbeth...

Švedski novinar i pisac Stieg Larsson (1954-2004) posthumno je postao jedan od najpopularnijih književnika našega doba, zahvaljujući fenomenalnom uspjehu njegove trilogije 'Millennium', odnosno trilera 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku'. Larssonovi romani prodani su u desecima milijuna primjeraka i ubrzo je došlo do filmske ekranizacije. Filmovi snimljeni 2009. godine prema 'Millenniumu' mogu se pohvaliti vrlo dobrim kritikama i sjajnim komercijalnim uspjehom. Uistinu, riječ je o odličnim ostvarenjima - napetim, vješto režiranim i sjajno odigranim djelima koja ne samo što vjerno zadržavaju duh Larssonova književnog izvornika već plijene i imanentno filmskim vrednotama. Posebice vrijedi istaknuti fenomenalno odabrane glavne glumce M. Nyqvista i N. Rapace, koji sjajno tumače neodoljive Larssonove junake 'Millenniuma', novinara Mikaela Blomkvista i problematičnu hakericu i punkericu Lisbeth Salander. Zanimljivo, izvorno je planirano da samo prvi film snimljen prema 'Millenniumu' - 'Muškarci koji mrze žene', bude prikazivan u kinima, a ostala dva producirana izravno za televiziju, no zbog velikog uspjeha prvoga filma koji se prometnuo u europski blockbuster, čitava je trilogija našla mjesto u kino-distribuciji.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    30.04.2018. 01:59
    Da pocnem ovako. The Girl Who Kicked the Hornet's Nest ( nije prevod ''Kula od karata'', nego ''Devojka koja je sutnula kosnicu'' je tacan prevod i da dodam Milenijum III). Dobar tandem skandinavskih glumaca, U glavnoj muskoj roli je na zalost pokojni Michael Nyqvist (r.i.p.), a u glavnoj zenskoj roli borbene Lisbeth Salander je odlicna Noomi Rapace.. Preporucujem i ovaj deo i predhodna dva dela, samo na zalost, kao u vecini slucaja, manjka ostavljenih komentara.
  • Rea
    Translator
    27.10.2011. 15:30
    The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009) aka Luftslottet som sprängdes




    The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009) - IMDb



    triler kriminalistički

    Danska, 2009 

    Režija: Daniel Alfredson

     Scenarij: Ulf Ryberg

    Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin


    "The Girl Who Kicked The Hornet's Nest" vraćaju Noomi Rapace u glavnu ulogu Lisbeth Salander, genijalne hakerice, pune piercinga i tetovaža, Michaela Nyqvista kao Mikaela Blomkvista, borca za pravdu, novinara i izdavača časopisa "Milenij" kao i Lenu Endre (Erika Berger), urednicu časopisa i Blomkvistovu povremenu ljubavnicu.


    Lisbeth Salander (Noomi Rapace) u kritičnom stanju leži na odjelu intenzivne njege u švedskoj gradskoj bolnici s prostrijelnom ranom glave. Ne bori se samo za goli život: kad i ako se oporavi, bit će vraćena u Stockholm gdje je čeka suđenje za tri ubojstva. Uz pomoć prijatelja, novinara Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist), neće samo morati dokazati svoju nevinost nego i identificirati i raskrinkati organe vlasti koji su dopustili da ranjive osobe poput nje same trpe zlouporabu i nasilje.

    Također, na svoju ruku smišlja osvetu – protiv čovjeka koji ju je pokušao ubiti i korumpiranih vladinih institucija koje su joj gotovo uništile život.


    [TUBE]NKRp1dtMfHs[/TUBE]

    http://mojtv.hr

    Prevod

    Rea2011-10-27 15:33:18

{{message}}

{{item.title}}